prvi znaki nosečnosti
Evo tko dalec me je pripeljalo da zelim otroka samo brez seksa… Zacet sm si zelela nemogoce.
ovulacijo mam jokam ker 100% ne bom zanosila a vem da sm si sama kriva. ne maram vec da se me partner dotakne razmisljam samo o otroku… Nic drugega…
Nisem mislila da te to lahko tako obsede. 🙁 obupala sm nad tem.. jokam usak dan ko gledam nosecnice.. 🙁 zaprla sm se vase..
vem da ne sodi sm ampak marsikatera bo mogoce vedela o cem govorim.. za ostale pa se opravicujem
bos se mogla malo zadrzat in se zacet malo zamotit Lina261 ker na tak nacin bos zgubila tvojga moza, pojdi se s kom pogovorit z tvojo prijateljico oz tistih ki jih zaupas ali pa poisci pomoc ker na tak nacin bos res izgubila vse kar imas. Otrok bo prisel kadar se bos manj sekirala in se obadala od tega bolj kot bos mislila na to slabsi bo. Res ti priporocam da se pogovoris s kom ka tako ne bo slo bolj kot se sekiras slabsi s tem. tako da poisci koga za pomoc in pogovori se ker ti bo sigurno lazje in nekako zamoti se in ne dosti mislit na to in ti bo ratalo bos vidla.
Vem kako ti je ker se trudim tudi jaz ze 2 leti za otroka samo se ne obremenjume s tem ker ce bos delala tako ne bo nikoli mores bit mocna kot sem jaz in delam vse da bo otrok in pojdi do tvoje g. da ti pove koga in kaj.
Lina261, ne zameri, če ti povem naravnost, ampak jaz se bojim, da si zapadla v depresijo. Resno, klinično depresijo. Tukaj ne bo pomagal pogovor s prijateljico, ti rabiš strokovno pomoč. Jaz bi se na tvojem mestu čim prej oglasila pri osebnem zdravniku, da te napoti naprej k psihiatru ali psihologu. Martinah ima prav, če ne boš ukrepala, boš izgubila vse, kar imaš, ker tako ne gre v nedogled.
Se strinjam z obema. Bodi sama sebi najpomembnejsa! In kot vedno recem … res zelis otroka spraviti na svet v taksno vzdusje in ob taksni tebi? Najprej poskrbi zase in ljudi okoli sebe in enostavno bodi srecna! Bodi srecna ker pac si… ker se vsako jutro zbudis. Ker se zbudis zdrava in lahko vstanes in vidis svet, ki ga marsikdo nemore. Srecna, da lahko hodis in imas moznost delati kar ti je volja… bodi srecna in utrdi svojo vezo, da bosta starsa, kot si vaju vajin bodoci otrok zeli. Naredi okolje taksno kot bi zelela, da si zasluzi in kot si ga sama zasluzis! Bodi su pomembna !!!! Vem, da verjetno strokovne pomoci nebos iskala kljub temu, da bi jo resno potrebovala se imej rada vsaj toliko da kljub temu naredis nekaj zase. Verjamem, da je lahko vsak tako mocen da si sam pomaga in verjamem, da si lahko tudi ti! Bodi srecna in mocna …. spravi se na noge in daj stran to depresijo! Uspelo ti bo! Ce ti bo lazje mi lahko tudi pises pvt. Pa upam, da bos naredila to zase !
Punce, ne moreš zanositi tik pred menstruacijo in potem tudi imeti menstruacije. Lahko zaradi pozne ovulacije zanosiš tik pred pričakovano menstruacijo, ampak potem menstruacije ne dobiš. Zanositev pomeni, da se oplojeno jajčece vsidra v sluznico maternice – če se ta sluznica med menstruacijo olušči, torej jajčece ne more ostati vsidrano in ženska noseča. Prav tako ne more priti do menstruacije, ko oplojeno jajčece še potuje po jajcevodu, ker takrat telo še ne dobi “signala” v obliki hormonov, da do zanositve ni prišlo (kar sproži menstruacijo). Skratka, ni mogoče zanositi in potem dobiti menstruacije.
Pikapoka2, možno bi bilo kvečjemu, da si ali neko drugo krvavitev zamenjala za menstruacijo, ali pa zanosila takoj po menstruaciji (čisto možno je, da se plodni del ciklusa zgodi že prvi teden po menstruaciji). Ampak če bi šlo za to drugo možnost, zdaj najverjetneje še ne bi imela nobenih simptomov. Če si v dvomih oz. skrbeh, naredi test, ki ga lahko potem tudi ponavljaš na vsakih 4-5 dni do naslednje menstruacije ali pozitivnega rezultata.
Zanima_me_88, vagina se ne more razširiti zaradi ginekološkega posega. Po porodu lahko mišice ostanje bolj ohlapne zaradi same fizične razširitve med porodom, ki pač mora biti takšna, da gre otrok lahko skozi. Pri ginekoloških posegih pa se nožnica ne razširi nič bolj kot recimo med spolnim odnosom, tako da ni nobenega razloga, da bi ostala ohlapna. Splav pa se v bistvu fiziološko gledano zgodi na enak način kot menstruacija in tudi ne more pustiti posledic na vagini.