prvi znaki nosečnosti
Čaw.
S fantom sva imela zaščiten spolni odnos pri katerem je kondom počil (2.1.) en dan pred dnem ko bi morla dobiti menstruacijo (3.1.). Zdaj mi zamuja 5 dni. Gledena to da test baje pokaže pravilen rezultat šele 10 dni po odnosu me zanima ali naj to upoštevam in se na rezultat testa zanesem šele čez 5 dni ali bi test že zdaj moral pokazati pravilno saj je mensturacija že izostala???? Ne uporabljam kontracepcijskih tabletk.
Naredila sem že 1 test in bil je negativen.
Bojim se da sem noseča… :((
Prosim za odgovor.
Hvala.
Bi rekla, da je praktično nemogoče, da zanosiš en dan pred pričakovano menstruacijo, saj je ovulacija sredi ciklusa, tam nekje med 10. in 16. dnem, če imaš redno menstruacijo na 28 dni. Malo poglej naokoli po izračunih ovulacije. Mislim, da nisi noseča, le hormončki oz. živčki ti nagajajo. 🙂 Pa več sreče prihodnjič!
Zanosiš lahko v kateremkoli delu ciklusa, saj ovulacija ni vedno v sredini. Razen tiste, ki imajo zelo redne cikluse, se lahko “oprejo” na varne dneve, pa še v tem primeru se lahko ciklus podre zaradi dela, stresa…
Če veš kdaj naj bi zanosila, samo prištej približno en teden, ko se oplojeno jajčece vgnezdi in še približno 5-7 dni, ko bi nosečnost lahko dokazali z urinskim testom.
Hej punce 🙂
nevem več kaj naj naredim…
točno pred enim tednom sem imela M, in 2 dni nazaj sem “dobila” ogromen in napihjen trebuh, kot da bi bila v 5 mesecu nosečnosti! Slabo mi je tudi zvečer, in danes vjutro mi je tudi bilo, in sem skoraj bruhala! Dojki me ne bolijo, utrujena tudi nisem…sploh nemorem spat ponoči…kaj pa še je, je da me jajčniki pa spodnji del bolijo!! In imam neverjeten bel izcedek!!
Res več nevem kaj bi bilo to!? Ali je katera imela takšne znake pri nosečnosti?
Nemogoče ni da nisem noseča ker z fantom nena vedno “pazima”, ampak vseeno ne verjamem da sem, ker so mi znaki tako nenavadi in čudni!
Prosim, prosim če mi lahko pomagate in svetujete, ker niti nevem če je smisleno test nardit če sem imela pred kratkim M!?
Hvala, Lp
pozdravljene! rada bi odgovor na moje vprašanje! zadnja moja M je bila 4 januarja 2010 zdaj pa smo 28.2.2010 in še nisem dobila M. ttest nosečnosti sem opravila vendar ni pokazal nosečnost- ena črtica. pomeni da nisem noseča,ali je možno da sem kljub temu noseča ali je kaj narobe glede na to da imam M redno od 28-30 dni,nikoli ne zamuja. ali naj še opravim en test? hvala na odgovoru!!!
lep pozdrav!
imam eno vprasanje, imam znake nosecnosti kot so: bolece dojke, pogosto bruhanje, utrujenost,…. in seveda danes sem dobila roznat izcedek, 18.3.10 bi mogla dobit M. imam pa jo ponavadi na 28 dni!!!! nardila sem danes test pa je bil minnus, je se prehitro? prosim ce mi lahko gdo odgovori! hvala
Lep pozdrav!
Jaz sem pa imela v začetku decembra nezaščiten spolni odnos in je končal vame. Konec decembra in januarja (tam od 25. – 30.) sem še dobila menstruacijo. Februarja mesntruacije sploh nisem imela in še vedno je nimam. Jutri grem kupit test. Mi je pa dostikrat na dan slabo in imam bolečine v spodnjem delu trebuha. Prsi me nič ne bolijo. Grem pa dostikrat na dan na wc – na drugo potrebo pa tudi lulat kar dosti hodim. Kakšna je možnost, da sem noseča?
Hvala za odgovore!
Lep pozdrav ,
z fantom sicer nisva imela spolnega odnosa vendar sva drug drugega zadovoljevala s prsti, fant ni prepričan ali se je dotaknil sperme in jo zanesel v mojo vagino, vendar je velika možnost .. vem da ni ravno velika možnost da se zanosi na tak način , vendar sem vseeno vzela norlevo .. Stvar sva ponavljala tudi po norlevu in spet ni prepričan. Po norlevu sem imela tudi krvavitev za katero ne vem ali je bila samo vmesna ali menstruacija saj je bila krajša ..
Zdaj mi menstruacija zamuja že 2 tedna ter me že kakšne 3 dni bolijo prsi , imam malo povečan trebuha ( možno tudi da sem se zredila ) in velik apetit . Opravila sem test first sign in pokazal je negativno . Menite da je možnost da sem vseeno noseča ?
Prosim za odgovor saj me resnično skrbi
pozdravljeni!!!!
Jaz bom pa vam tako povedala. S partnerjem sva se odločila spočet otroka in vem točen datum in uro spočetja otroka. Mogoče se zdi neverjetno za slišat, ampak če prisluhneš svojem telesu začutiš oploditev. Mene osebno je malo zbodlo v spodnjem delu trebuha, drug dan pa napenjanje, vetrovi, ščipanje in tako močna slabost, da sm večino dneva preživela na wc-ju! Neverjetno a resnično!!!!!!!!!!!!! Seveda sva počakala na M, ampak ni prišla ;-).
Ginekološki pregled je seveda pokazal, da sem imela prav! sedaj še čist malo in smo tu pri porodu. In še nekaj……NE ENOJNA ampak TROJNA SREČA! namreč rodila bom trojčke,…
Lep pozdrav vsem in veselo na delo….POSLUŠAJTE TELO IN NE SE OBREMENJEVAT
CMOK CMOK CMOK
Ob dvomu se kupi test in se ga naredi! Kako naj ljudje preko foruma vedo, ali je možno ali ni?
Najbolj enostaven in poceni test je Seratec-ov, kupiš ga v lekarni. Najbolje je počakati na izostanek menstruacije in uporabiti jutranji urin.
Vsekakor pa je nosečnost v takem primeru, brez spolnih odnosov in vsakršne penetracije nemogoča. Tisto, da lahko moški zanese spermo v nožnico s prstom, je možno, vendar se zgodi morda v enem primeru od milijonov, ne kar tako.
Dober večer! Zadnjo menstracijo sem imela okrog 20. februarja, vendar je nikoli nisem imela na 28 dni. Naredila sem že test, vendar je bil negativen. Malo me bolijo prsa, imela sem tudi krče v spodnjem delu trebuha ter čuden občutek kot, da me nekdo žgečka. Danes pa sem pri tuširanju opazila (po vsakem tuširanju si pregledam dojke) izcedek belo prozorne barve. Je možno, da je to posledica jemanja folne (jem folno, ker se s fantom trudima za plusek), nosečnosti ali pa česa manj lepšega? Kakšne so vaše izkušnje? Lepo prosim za odgovor. Lep večer, Jasmina