prvi UZ ni viden plod
Pozdravljeni
10 maja sem imela prenos zamrzljenih zarodkov, 28. maja pa krvni test, ta je bil pozitiven. Včeraj 11. maja pa prvi UZ. Izvid:
V uterusu tik nad NMU vidna dva GO.
GO A 8*7 mm
GO B 6*5 mm, v GO-jih ni videti ploda ali RM-ja.
V desnem ovariju je CL.
G mi je rekel, da se plod sploh ne bo videl. Zanima me Vaše mnenje. Ali so te mere vredu? Zakaj se plod še ne vidi?
pri skoraj 7 tednih nosečnosti bi morali biti GV veliki vsaj 20 mm, v njih pa zelo verjetno tudi utripi. Če temu ni tako, se sicer običajno preiskavo z UZ ponovi čez 1 teden, ampak ob takšnih podatkih je upanja za dober izvid čez 1 teden minimalno. No, sem že videl tu in tam tudi kak čudež, zato ne gre takoj obupati.
10. maja ste imeli ET 5 dni starih zarodkov, trajanje nosečnosti pa se računa od prvega dneva zadnje menstruacije, ki jo pri vas vzamemo “v račun” 19 dni pred ET. Če torej od datuma ET odštejemo 19 dni, dobimo datum prvega dneva ZM in od takrat dalje se računa trajanje nosečnosti.
Pozdravljeni,
včeraj sem imela zaradi močnih krčev predčasen pregled na dežurni ginekološki, zadnja menstruacija je bila 3.5.2014, torej naj bi bila nekje v 6t. Na pregledu so mi izključili IMN, saj je vidna gestacijska vrečka, ploda pa nikjer, dobila nisem niti podatkov koliko je velika, na fotografiji pa piše da naj bi bila noseča 6t4d, kar je nemogoče glede na zadnjo M. Ginekologinja mi je rekla, da lahko, da je še prezgodaj ali pa da se plod ne bo pokazal in bo samo prazna vrečka. Bhcg izvid krvi je pokazal okoli 11000, zanima me kaj menite, je še prezgodaj, da bi se kaj videlo? Prilagam fotografijo, saj mi tudi ni povedala ali se vidi rumenjakov mehurček, predvidevam da naj bi to bila svetla lisa na levi zgornji strani ali se motim? Hvala za mnenje in odgovor. Lp
opomba: izbris pripete fotografije zaradi varovanja zasebnosti.
Spoštovani,
na sliki se jasno vidi gestacijska vrečka, za enkrat brez delov zarodka. Tako izgleda GV nekje okrog 5 tednov in nekaj dni. Počakajte vsaj 1 teden, nakar je mogoče stanje ponovno preveriti in takrat bi morali biti prisotni tudi plod in njegovi srčni utripi. Rumenjakov mehurček je vedno v notranjosti GV.