Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Prvi simptomi multiple skleroze

Prvi simptomi multiple skleroze

To je absolutno premalo. Verjemi. Po možnosti jemlje še Plivit D3, ki ima cel kup nepotrebnih filerjev. Jaz jemljem 10.000 iu na dan, pa nimam MS.

Naj gre v laboratorij izmeriti D3. Naj bo vsaj 60 ng/ml oziroma 150 nmol/l. Za MS bi bilo bolje ciljat na 100 ng/ml. Je pa zraven obvezen magnezij!!!! In vitamin K2. Res svetujem, da pokukate v skupino Vitamin D3 Čudežni hormon. Obstaja tudi ena knjiga na temo D3 prevedena v slovenščino – baje je na voljo v knjižnicah.[/quote]

Bodi previden pri preventivnem dodajanju umetnih vitaminov. Povzročajo tumorje na ledvicah in jetrih. Raje se potrudi s pravilnim prehranjevanjem, da boš zadostil potrebam telesa.[/quote]

Neumnost! Pomanjkanje vitamina D3 povzroča raka na prsih. Vrednosti D3 nad 50 ng/ml zmanjšajo možnost za nastanek raka na prsih za 70%.

Pacienti z MS in tudi drugi avtoimunci imajo okvarjene receptorje za vitamin D3, zato ga iz sonca ne morejo dobiti dovolj.

V kateri hrani je dovolj vitamina D? Jaz je ne poznam…

Samo povem ti. Poznam nekoga, ki je prav tako na zalogo užival vitaminske dodatke. Umrl je zaradi raka na ledvicah, pa sem se, glede na veliko presenečenje ob njegovi diagnozi, ker je zivel res zdravo življenje, mali poglobila v te zadeve in našla znanstvene študije, ki povezujejo uživanje sinteticnih vitaminov z nastankom raka na teh dveh organih. Seveda je drugs pesem pri bolnikih z MS, ki dodajanje tega vitamina res potrebujejo, na zalogo ga pa jaz ne bi uzivala. D vitamin vsebujejo mlecni izdelki in ribe. Ce si se dovolj na soncu, za zdravega cloveka ni tezav z njegovim pomanjkanjem.

No… jaz sem bitamin D3 pred začetkom dodajanja testirala in je bil porazen. In D3 ne povzroča tumorjev, D2 je pa že vprašljiv. Pri vitaminih in molineralih je seveda treba biti pozoren na oblike, da izbereš folat in ne folne kisline, da v primeru B12 izbereš metilcobalamin in ne cobalamina itd. In da pred dodajanjem preveriš stanje. Če pa misliš, da lahko avtoiminec zadosti potrebam po vitaminih in mineralih samo s prehrano, se pa močno motiš. In ni ga človeka, ki bi dnevno lahko pojedel dovolj mleka, rib, masla… da bi zadostil dnevnim potrebam po D3. Če si lahko takrat raziskovala pa poišči še sedaj malo no ve raziskave o D3 na pubmedu.

Sicer pa, kakšno je bilo to njegovo zelo zdravo življenje?

Kje (v katerem laboratoriju) pa je možno preveriti vrednosti vitamina D? Sem že spraševala v našem ZD pa tega žal ne delajo. Vsebnost katerih vitaminov bi bilo pa še smiselno preverit pri avtoimunih boleznih?
Najlepša hvala za odgovore in čimveč zdravja vsem skupaj!

Vem da to delajo v adrialabu, sem bila prejsnji teden. Cena je pa ogromna- 30 eur (govorim za vitamin D)

Hvala za odgovor! Koliko časa si pa čakala na rezultate? Imam naslednji teden revmatologinjo in bi najraje imela izvide že s seboj. 😉

V zadnjem casu revmatologi kar radii preverijo kaksen D3, B12 in folno. Poskusi sreco tam, ce ne bo uspelo, lahko gres potem samoplacnisko. Feritin je pametno 0reverit, ce denarnica dopusca, potem se cink, selen, kalij, homocistein. Ce je homocistein previsok, se ga niza s kombinacijo vitaminov B6, B9 in B12.

Je pa dobro cene preveriti se ns polilliniki v LJ.

Najlepša hvala za odgovor. Bom preverila tudi na polikliniki. A te kaj čudno gledajo, če prideš tja kot samoplačnik?
Jaz hodim že 3 leta k revmatologinji pa mi teh stvari še niso pregledali. Ker me navadno naročijo na kontrolo čez eno leto, bi zdaj rada s temi izvidi že prišla tja. Če mi česa primanjkuje, bi rada vsaj to uredila. 😉

Glede D3 so mnenja deljena.[/quote]

Kakšna naj bi bila ta deljena mnenja?[/quote]
Osebno poznam dva, ki sta poskusila z D3 protokolom, pa se jima je stanje poslabšalo.

Saj veš, da ni Google sredstvo za postavljanje diagnoz.
Jaz sem na tak način imela že par rakov, depresijo, pa psihozo, pa ms tudi.
Pa tudi kap me je že, pa tudi vnetje trebušne slinavke sem si že diagnosticirala.
Se manj koristi imaš od mona.
V roke se je treba vzeti. Če imaš težave, greš k dr. Če sumi na ms, dobiš napotnico za nevrologa, ki te pogleda, če tudi on sumi na ms, te pošlje na magnet glave. Tam je 99% odkrita ms. Koliko časa traja, da potrdijo diagnozo je odvisno od čakalnih dob. Najprej čakas na nevrologa. Potem na mr. Če greš samoplačniško čakaš na nevrologa 1 teden, mr glave pa recimo v izoli 2 tedna.
Diagnozo pokaže magnet. Enostavno.
In sploh ni za obupat. Spremeni svoje dojemanje bolezni. Nihče noče bit bolan, pa ne moreš živet v strahu, da slučajno zbolis.
Vsi lahko zbolimo. Za neštetimi boleznimi. Jutri pa lahko strela vate vdari ali te ubije terorist.
Živi in se ne ukvarjaj z boleznimi, kajti psiha je naša največja sovraznica, ki pa se lahko spremeni v našo največjo prijateljico.
Vse bo ok. Ves zakaj bo vse ok? Ker boš ti naredila, da bo vse ok. Karkoli se ti v življenju zgodi… Se pač zgodi. Uči se živeti!!!
Objem!

Magnetna resonanca res pokaže lezije, a za postavitev diagnoze to ni dovolj, sta potrebni še lumbalna punkcija in pa test evociranih potencialov.

Tako je, na internetu si lahko poiščeš kakršen koli sindrom, po simptomatiki se najdeš v vsem. To je še posebej značilno za hipohondre oz. namišljene bolnike, ki imajo X namišljenih bolezni. Za diagnoze je pristojen le strokovnjak, google in ne Monovci pa nimajo naziva za določenega spec. dr. med. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Lepo napisano!

Tako je, na internetu si lahko poiščeš kakršen koli sindrom, po simptomatiki se najdeš v vsem. To je še posebej značilno za hipohondre oz. namišljene bolnike, ki imajo X namišljenih bolezni. Za diagnoze je pristojen le strokovnjak, google in ne Monovci pa nimajo naziva za določenega spec. dr. med. :)[/quote]

Google je za pametne ljudi in ne takšne kot si ti in tebi podobne doktorje:))

Čestitke, znaš uporabljati internet, za kar je potrebno znanje tipkanja, ki ga redko kdo obvlada. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Tisti z izkušnjami pravijo, da se v začetku poslabša… to je kar pogost in pričakovan zaplet. Vendar gre potem običajno na bolje. Seveda pa obstajajo izjeme. Upam samo, da se bo v SLO nasel kaksen zdravnik, ki bo izvajal protokol.

Pozdravljeni .!

Obračam se navas ker imam dolocene tezave in upam da mi boste znali pomagati .

Namreč zelo me skrbi da imam multipla sklerozo in sem zelo obupan . Namrec v mesecu juniju so se mi zacele težave kar čes noč. Imel sem utrujene noge in bil sem slabega locutja kot bi imel virozo. Tudi vročina mi ni dobro dela. Pri osebni zdravnici sem opravil krvne preiskave in tudi preiskavo za boreljozo. Ampak so bili izvidi ok . Po enem mesecu so mi tezave postopoma izginile. V mesecu avgustu pa so se mi spet pojavile. Bolecine v nogah in kot da bi bil brez energije . Slabše je ob sedenju kot ob hoji . Namrec imam kot obcutek napetosti v stegnih in medenici in obcutki se mi spreminjajo. Imam pa konstantno neke neprijet obvutke od medenice navzdol razen ponoci ko spim ne cutim nicesar oziroma nimam problemov. Zadnje 14 dni pa imam obcutek kot da nevidim ciste slike in ob hitrih pogledih kot da bi se mi malo zavrtelo. Veliko sem prebral na spletu glede multipla skelroze in sem ze zelo psihicno na dnu ker ko berem siptome se prakticno v vsakem simptomu najdem . In sam nevem ali so se mi te siptomi pojavili samo zaradi psihicnega vzroka ali so res znaki multipla skleroze.

Sedaj pa menzanima crprav vem da je tesko tako preko gmaila ugotoviti ali bi lahko šlo za multipla sklerozo ali ne me vseno zanima ce lahko podate mnenje ali so to tipični znaki MS.,?

Zanima menpa tudi ce lahko nevrolog igotovi ob prvem pregledu ali gre za Multipla Sklerozo ali ne ..,?

Zelo bi bil vam hvaležen za karšen koli odgovor saj sem tako fizično šebolj pa psihično čisto na dnu ..

Za postavitev diagnoze so potrebni magnetna resonanca, lumbalna punkcija in test evociranih potencialov. Nevrolog lahko ob tezavah postavi samo sum na to.

Mi lahko se eden razloži ali so te simptomi ki jih imam jaz lahko nakazujejo na MS.,?
Ker to cakanje zdravnika in rezultatov me resno ubija , najraje bi videl da bi me cimprej pobralo kot da bom nepokreyen kje na vozicku ces eno leto 🙁

Mi lahko se eden razloži ali so te simptomi ki jih imam jaz lahko nakazujejo na MS.,?
Ker to cakanje zdravnika in rezultatov me resno ubija , najraje bi videl da bi me cimprej pobralo kot da bom nepokreyen kje na vozicku ces eno leto 🙁

New Report

Close