prvi seks
Ok, na kratko in zelo direktno.
Kondom lahko vedno poči, odvisno pa je predvsem od velikosti penisa, in količine spolnih odnosov. In kot drugo, ne glede na to če kondom poči, če ni prišlo do izliva, je verjetnost izjemno, izjemno majhna.
Kontracepcijske tablete pa ti lahko predpiše tudi zdravnik. Imaš pa še eno kontrolo in to je, da veš kdaj imaš ovulacijo, dkaj si pplodna in kdaj je verjetnost zelo majhna.
2. ja kožico lahko tudi s prsti predreš, ampak kot rečeno, kožica ni poanta za devikost, ampak to kdaj imaš prvi spolni odnos, torej penis not in ven. nedolžnost pa izgubljamo tudi z poljubi, dotiki, orlanim sexom in še in še.
3. Ker pa se še razvijaš, se pri 16 ne obremenjuj preveč. sebi moraš biti všeč. In ne boš verjela, nimajo vsi moški radi velikih prsi.
Majhne imajo vedno tudi prednost, nikoli niso povešene 🙂 Je veliko ljudi, ki velikih sploh ne marajo.
kdorkoli pa te bo imel, pa naj te nima zaradi tega kakšna si gola, ampak zaradi tistega kar se ne vidi. To je prava ljubezen. Vsega pa se še boš naučila, naredi pa vedno tako, kot ti meniš, da je prav, ne tako kot drugi govorijo, da moraš.
primož
z fantom srm zabluzila in se mava rada .. sam je doma in oba si zeliva seksa. kaksno predigro naj uporabiva in kateri polozaj?
Zdravo! 🙂 mam en problem in upam da dobim odgovor…stara sem 18 let in ze nekaj casa se dobivam s fantom(24) ki mi je zelo vsec in vem da sem js tudi njemu. Ze kar nekaj casa se pogovarjama o sexu…lahko mu res vse povem. Ampak mene je ful strah ker sem se devica. Zadnjic sva sla kr dalec..oba sva bila ze gola…sva tudi oralno drug drugemu. Predigra je bila super js sm bila mokra on je mel trdega…ampak ko si je dal gor kondom da bi prodrl vame je bil kondom ful suh in mene je ful bolel ze ko je not dal samo glavico. Ustrasla sem se in sem rekla naj neha. Nato me je hotu prepricat da bi blo brez kondoma lazje. Ampak itak da mu nisem pustila. In pol mi je blo ful bedno ker sem js za j…in skrbi me da je kaj narobe z mano oz. ful me je strah da bo pol se bol bolel…please help!!!
zdravo sem fant star 15 let in nevem kako naj začnem s punco kako se pripraviti na spolni odnos in kako naj bi to potekalo
Zaupaj sama vase res ne res sigurno malo boli ampak potrpi tistih 10 ali manj sekund in boš imela za celo življenje mir pred tem. Ampak ne razumi me narobe če bi bil na njegovem mestu bi ti malo zameril ampak s časom se use pozani. Zaupaj sama vase in nebo toliko bolilo.
Želim ti le najboljše in najlepše v tvoji zvezi.
Lp
živjo! 🙂
stara sem 15 in imam resnega fanta. nisva še pripravljena na spolni odnos in o tem tudi ne razmišljava ker se nama zdi da sva še premalda in se splača počakat še nekaj let.
vendar sem radovedna in imam dve uprašanji, in sicer: ali je prvič potrebno uporabiti kondom? ali je občutek s kondomom res drugačen kot brez?
hvala! 🙂
Rožica, bom zelo kratek. Ne samo prvič, ampak kar vedno, pri vsakem spolnem odnosu uporabljajta kondom. Če nimaš drugačne zaščite, je to daleč najbolj varna zaščita.
Ko pa se boš odločila za otroka ali boš vedela, da lahko pazita, ampak če vseeno rata, da sprejemaš nasočnost, potem pa se lahko odločiš za brez.
je pa občutek vedno nekoliko drugačen, ki pa ga vsak doživlja drugače. Če si dovolj vlažna, ne boš čutila nobenih razlik. Potem pa je občutek pri fantu odvisen tudi od vrste kondoma, lubrikanta. Kondomi so različnih vrst, čisto tenki, debeli, imajo posebno dodatno zaščito, so nazobčkani, bolj vlažni, nekateri z okusom jagod …itd.
Ampak kot rečeno, kar uporabljajta jih, brez tega ne rabiš reskirati, sploh pa ne pri svojih 15 letih.
primož
heej jas sem stara 14,decembra 15 fant pa je 17 in sma 4 mesece skupaj in me je uprasu ce bi imela spolne odnose in sem mu reekla jain zdaj me skrbi a res tak boli pa pece? kok je s krvjo ko fant predre ddevisko kozico?a mi lahk en razlozi podrobn
To ali boli in peče, je odvisno od tebe in njega. Kako se bo to lotil, kako se bosta lotila. Se o tem pogovarjata ali samo želita probati.
nekatere boli, nekatere peče, nekatere krvavijo več, druge pa nič ali nič ne boli, niti nič ne peče.
To je pa od primera do primera različno. Ti samo ne naredi ničesar, kar ti ne paše.
Primož
Pozdravljeni,
s fantom sma pred 3 dnevi prvic seksala. Vse je bilo odlicno, ni bolelo, ni bilo krvi, nic. Sedaj pa ze 3 dni opazam nek krvav izcedek iz noznice, ki kar ne pojenja. Kaj bi to lahko bilo?
Ob toliko dvomih in banalnih vprašanjih bi bilo za mnoge, ki pišete tu, smiselno počakati še nekaj let, da se vam bodo vprašanja okrog seksa izkristalizirala sama. Ko se bo moralo zgoditi, se bo samo po sebi…obremenjenost s toliko vprašanji bo zadevo samo poslabšala.
Zivjo mene zanima…ko zelis z fantom prvic…a se mores pred tem s kom pogovorit?(ginekologom, zdravnikom…?)
vedno je dobro, da se s kom prej kaj pogovoriš- če ti je nerodno, preberi na forumih, je veliko zapisanega.
lahko pa se tudi pogovoriš z zdravnikom in ti bo dal kakšen nasvet.
V glavnem, pa velja pravilo, ničesar ne naredi, če ti tega nočeš, naj te ne bo nobene stvari, še posebej povedati, da ti kaj ne paše ali celo zavrniti sex, če čutiš,d a ne gre v pravo smer.
To je prvo pravilo, to ne počneš zaradi zadovoljevanja fanta in da se bojiš,d a ne bi bilo dobro in zato potrpiš. Tukaj to počneš, zaradi samega sebe in ti moraš biti na prvem mestu. če fantu kaj ni všeč, si lahko poišče drugo, ki mu bo v vsem ustregla.
počasi, ker se ti nikamor ne mudi in ničesar ne boš zamudila.
primož
Zdravo jaz imam ene par uprasanj z fantom sva skupaj ze dobro leto in pol… Zadovoljuje a se in vse… stara sem 14 let in mislim da nisem vec devica zakaj? Ker je enkrat s prsti prodru vame in je bilo prisotno veliko krvi vednar ni bolelo! Mislite da sem se devica ali nisem?
glede moje starosti me nic ne zanima ker menim da je vse uredu in ni vse v starosti!
Ce nisem vec devica po vsem tem… Bo potem najin sexs brez tezav?
Ze naprej se zahvaljujem za vse odgovore in mnenja
Lp.
Draga deklica, pretrgana deviška kožica ali endolžnoost, pojmujemo malo drugače.
nedolžnost izgubiš s prvim spolnim odnosom, kožico pa lahko predreš tudi sams z zadovoljevanjem. Kakšen bo vajin sex, pa je odvisno od tega, kako se spuštujeta in bosta k temu pristopila. Če ne bosta naredila ničesar, kar drugemu ni všeč, potem bosta lahko uživala, vse pa je samo vaja in seveda počasi in nikar ne pozabita na previdnost. (kondomi)
Nikar hiteti, za vse imata dovolj časa.
primož
Ni mi jasno zkj ze vsi hocete seksat pri 11,13,15 jst sem star skoraj 16 pa sem meu kar nekaj punc pa se z nobeno nisma.
Ali prvic zelo krvavis
To je tut pametno kajti, ko si tako mlad si s seksom delaš samo škodo. Ter seks sploh ni to kar bi moglo bit, gre sam za en fizično zadevo, ki jo delaš, ker jo drugi. Namesto, da bi bil to izraz ljubezni in nekaj lepega, kar počneš z osebo, ki jo ima rad in ji zaupaš, takrat lahko na polno tudi uživaš.
Prvič ni nujno, da krvaviš. V kolikor pa, je to približno od nekaj kapljic do žličke krvi. Ampak, ker se kri razlije zgleda več.
Forum je zaprt za komentiranje.