Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja prvi razred – nalivno pero??

prvi razred – nalivno pero??

ali pišejo z nalivnim peresom v 1. razredu?

proti koncu leta. pri nas so začeli aprila.
Samo ne s pravim nalovnikom, pač pa onim stabilo 1, za levo in desno roke:=)

pei mojem tretješolcu so začeli šele letos (v tretjem razredu). in to s pravim peresom

Pri moji hčerki pišejo samo s svinčnikom. Je pa učiteljica omenila, da naj bi naslednje leto (torej v 2. razredu) pisali z nalivnikom. Bolj podrobno pa še ni naročala kakšen nalivnik bodo rabili.

NE!
V 1. razredu otroci pišejo z navadnim svinčnikom.

NE!
V 1. razredu otroci pišejo z navadnim svinčnikom.[/quote]

Tako na splošno pa to ne moreš rečt. Odvisno od razreda oziroma njihove učiteljice. Če bo učiteljica rekla, da bodo cel prvi razred pisali s svinčnikom, bodo cel prvi razred pisali s svinčnikom. Če bo rekla, da je potrebno prinest nalivnike, jih bodo pa pač prinesli. Sigurno pa učiteljica ne bo spraševala ne tebe ne mene, kako naj pišejo. Ali ji že “dovoliva” uporabo nalivnika ali ne… Otroci se med seboj zelo razlikujejo in nekateri so zreli za pisanje z nalivnikom prej drugi kasneje. Če učiteljica konec prvega razreda presodi, da je večina že zrela, bodo začeli malo prej sicer pa večinoma v drugem razredu.

Lani niso, drugo leto bodo, za letos pa ne vem (nimamo prvošolca). Vmes vem, da so se zgodili spremenjeni učni načrti.

Ne, pri nas ne

New Report

Close