Prvi pregled v ambulanti za neplodnost
Pozdravljeni. V kratkem imava z novim partnerjem prvi pregled v ambulanti za neplodnost. Jaz imam iz prvega zakona že otroke in nimam nobenih ginekoloških težav. Partner je imel zelo slab spermiogram,tudi prej z bivšo partnerko sta že imela več neuspešnih postopkov ivf. Zanima me,kako poteka vse skupaj in koliko časa se čaka do postopka? Kakšne so možnosti za pozitiven rezultat v takem primeru?Želja po otroku je pri obeh zelo velika,vendar so vedno prisotni dvomi in skrbi…kaj pa če ne uspe. Se veliko pogovarjava o tem in skušava iti v to čimbolj neobremenjeno. Kakšen podoben primer,morda izkušnja,nasvet?
Hvala in lep dan
Pozdravljeni mummy569,
Načeloma pri slabem spermiogramu, če vi sproducirate dovolj celic in so zarodki dovolj dobri, ne bi smelo biti težav. Odvisno je tudi od tega, koliko ste stari.
Najbolj jih v teh postopkih moti starost, po 40.letu si že za odpis (čeprav se kao delajo, da do 43. leta še rata).
Drugače pa je za pričetek postopka potrebno na klinikah kar malo pritisniti in vztrajati, da so zadeve čim hitrejše. Ker se večinoma naročanje vrši preko sester in one razporejajo tako, kot njim paše (da ni preveč dela v enem mesecu), te lahko prestavljajo na druge mesece ipd. Prijaznost vsaj v Lj ni največja vrlina, pa še neorganizirani so.
Kar pogumno v postopke, upati na najbolje in biti vztrajen ter se ne dati odpraviti.
Vso srečo in lp.
Fajn je prebrati kaj vzpodbudnega. Glede let (33) mislim,da ne bi smelo biti problema. Po eni strani se bojim samo tega,da se ne bi predolgo odlašalo oz.da bi naju odpravili naj še poskušava. Greva pa v MB,se mi zdi,da so tam res srčni in da nisi samo številka. Upamo na najboljše in da se najina srčna želja izpolni