Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni prvi pregled pri pulmologu

prvi pregled pri pulmologu

Pozdravljeni

Zanima me, kako izgleda prvi pregled otroka, starega 2 leti pri pulmologu.
Prebrala sem kar nekaj vprašanj/odgovorov na tem forumu, vendar nisem nikjer zasledila odgovora na moje vprašanje. Torej, kakšen pregled lahko pričakujemo pri tako majhnem otroku, ko še ne zna dihati “na ukaz” v aparat?

K pulmologu smo bili napoteni, ko smo bili pri skoraj 2-h letih že 4x na infekcijski (laringitis, bronhiolitis).

hvala in lp

Spoštovani

Na vprašanja na tem forumu odgovarjajo zdravniki internisti in pulmologi, ki zdravijo odrasle ljudi. Otroke do 18 leta starosti obravnavajo pediatri. Svetujemo vam da se obrnete na izbranega pediatra.

Nikolina Rozman
Pulmološka ambulanta
Bolnišnica Golnik – Klinika za pljučne bolezni in alergijo
University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases,
Golnik, Slovenia
http://www.klinika-golnik.si

Spoštovani!

Sprašujem, ali je običajno, da ti zdravnik postavlja pogoj za obisk pri njem – testiranje na covid tudi po času, ko je covid razglašen za običajno respiratorno bolezen. Močno sem  kašljala od februarja, vmes večkrat bila na bolniški (dobljena brez pregleda, na daljavo) zaradi tega. Konec junija sem se opogumila za obisk pri zdravniku brez testa na covid, kašelj (vmes je postal prodiktiven) je namreš oslabel, ne pa izginil. Pri poslušanju pljuč je ugotovljeno, da noter vse ropota, dobila sem ventolin in napotnico za pulmologa. Torej mi bo ropotalo še en mesec, da pridem na vrsto. Od februarja do avgusta me sistem pušča pred vrati. Ali je to edini način, ki ga zavarovalnica plača? Ali ne bi kdo preveril izkašljano sluz? Predpisal antibiotok?

Hvala za odgovor.

New Report

Close