Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost prvi pregled po ICSI

prvi pregled po ICSI

Zasledila sem,da imaš prvi pregled po oploditvi pri Rešu (oz. dr., ki je opravil oploditev). Ti potem da on materino knjižico, te stehta in vse to, stestira kri za toxoplazmo ali to potem počaka na drug pregled pri ginekologinji.

Reš ti naredi samo UZ, da potrdi nosečnost, potem pa te pošlje k tvoji ginekologinji, ki ti bo naredila vse ostale preiskave in da materinsko

Potem je mogoče dobro, da se naročiš kar pri obeh – da potem ne čakaš še svoje ginekologinje – al kako?
Kaj pa če imaš pri Rešu napotnico od svoje ginekologinje, ki velja do maja naslednje leto? Al je to sploh pomembno?
lp

Reš ne vodi tvoje nosečnosti v nobenem primeru. On je strokovnjak za neplodnost v centru za neplodnost, opravi svoje delo in ti moraš drugam, on ni strokovnjak za nosečnost, zato ti je ne spremlja, razen če bi bil tvoj osebni ginekolog.

K REšu greš nekej v 6 tednu nosečnosti, ginekologi pa sprejemajo nosečnice v 8-10 tednu. Zdaj če ima G gužvo, je fajn, da pokličeš oba hkrati in se dogovoriš, če ne, pa ne rabiš istočasno klicat. Počakaš na Rešev pregled in odvisno od pregleda te pol on pošlje naprej in se pol naročiš pri svoji G. Da bi pa šla k obema hkrati v 6 mesecu je pa brezveze in nepriporočljivo, čim man šarjenja tam dol v tem času in v 8-10 mesecu bo tudi plod lepo viden in srček bo lepo bil. Medtem ko v 6 tednu še ni nujno, da se srček sliši.

Miš1 – hvala, sej se mi je zdelo. Aja – pa po moje si mislila v 8-10 tednu (upam, da ne mesecu, ker bi bila to pa zeloooooo dolga nosečnost :-)).
Ker pri meni je tako, da bom na začetku morala opraviti še pregled krvi za ščitnične hormene pri osebni zdravnici, ker sem na meji…in bom zato kar skakala od enega do drugega…ah bo že – glavno, da se prime :-)-
LP

Ja, v tednu;-), tak je ko ti zraven en škrat nagaja in so ti misli drugje:-)

Nič bat za ščitniške hormone, bodo že uštimali, pač skočiš na tistih par preiskav in bo. Jaz sem jemala eltroxin celo nosčenost in še pol v času dojenja in ni panike, glavno da so ti vsaj odkrili in da bodo to spremljali. Se splača mal potrpet.

Miš1 – hvala za spodbudne besede – sej na preiskavah sem že bila (prvič, ko so mi rekli, da se zdi malo povečana), ni panike. Samo me skrbi, da ne bom česa pozabla, ko je toliko enih stvari. No prvo kot prvo morm pa bit noseča :-). Ah, še en teden do testa.

Tin79 sej mi smo noseče!! Že od ETja:-))
Madonca se vleče (do testa)…
Lp šibica

New Report

Close