Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija prva menstruacija najstnic

prva menstruacija najstnic

Jaz sem učeraj na spodnjih hlačkah opazla kri in sem se pogovorila z mamo.Mene zanima če ko imaš menstruacijo kak to traja uro ali to skos teče kri po malo?

Običajno vedno teče ali curja. Na začetku močneje, potem vedno manj, na koncu pa preneha. Mamica ti bo vse razložila iz prve roke, kar vprašaj jo.

Matjaž

Zdravo

Jaz bi vprašala 12 let sem stara in sem včeraj vidla rdeče hlačke,na wc opazim tudi rdeč papir.Ali je to moja prva menstruacija.Beli tok imam že 2 leti.
Hvala za hitre informacije

stara sem dvanajst let beli tok pa imam že več kot dve leti.pred nekaj dnevi sem na spodnjicah opazila lise podobne belemu toku le da so bile obarvane rdečkasto. bi to lahko bila moja prva m?lp in hvala za odg

Lahko, da je to znanilec prve menstruacije. Menstruacija je ponavadi kar srednje močna krvavitev iz rodil. Srečno

po mojem tudi ni bila menarha vendar sem nekje brala da je lahko kri prve menstruacije svetlo rdeča. beli tok pa ima zadnji mesec zelo neprijeten in močan vonj.kaj mislite?

Prava krvavitev bo že prišla. Smrdeč izcedek je lahko znak okužbe. Če vas skrbi, obiščite ginekologa.

heej,jaz imam beli tok že dolgo stara sem trinajst in pred 3 dnevami se imela rjav izcetek zdaj pa nimam več belega toka hvala za odgovor

ja, prišla je prava krvavitev.zanima me kakšne vložke mi priporočate in ali lahko uporabljam tampone mini.stara sem12.

Čestitam 🙂 To se boste pa morala odločiti sama, izbira je ogromna. Med samo krvavitvijo lahko menjujete tudi velikost. Z leti boste ugotovili, kaj vam najbolj ustreza. Za mnenje lahko vprašate še mamo. Tampone lahko uporabljate, a se pri tem lahko uniči deviška kožica- odvisno, kako pomembno vam je to.

ga. sonja! najlepša hvala za nasvet.

živjo

imam problem. stara sem 15 let in še nisem dobila prvemenstruacije. sem edina v razredu ki je nimam. tudi belega toka še nisem nikoli opazila pod pazduhami in po spolovilu imam mehke svetle dlake ki so začele rasti šele pred mescem dni. glede prsi; nič drugače. šele letos so začele rasti in se še skora nič ne pozna. nikoli nisem nosila topa, kaj šele modrca.

je pa res da tudi v naši družini ženske niso glih obdarjene najbolj. moja mama je dobila menstro pri 18 babica pa komaj pri 19.

vsi v šoli se mi norčujejo ker sem tako nerazvita. imam namerč šošolko ki je menstro dobila že v drugem razredu.sram me hoditi na kopališče.

že vnaprej hvala za odgovor in lep pzdrav

Čeprav imate to izgleda v družini, bi bilo dobro obiskati otroškega ginekologa. Srečno.

problem- moja deklica hodi v prvi razred. imela je beli tok en teden. najprej nisem pomislila na kaj hujšega.mislila sem da bo minilo. ko pa se je beli tok pojavil že drugič sem jo mislila peljati k zdravniku.večer pred tem(včeraj) zvečer ko se je šla tuširat pa je na spodnjih hlčkah zagledala kri . seveda ni vedela kaj je to. vsa panična je prišla do menei in objokana da sem se najprej ustrašila. nato mi je vse pojasnila. jaz sem seveda potem bila začudena saj tega nisem pričakovala, zagnala sem vik in krik. krvi je bilo res veliko. vse sem ji razložila in z možem sva rabila eno uro da sva jo pomirila.

preden pokličem osebno zdravnico bi se rada posvetovala z vami. pro če mi natančneje pojasnite kako je s tem. menstruacija pri sedemletnici se mi ne zdi normalna. skrbi kako bo s tem shajala v šoli.za informacijo: jaz sm jo dobila pri 9 letih in pol.

lep pozdrav

Takoj obiščite pediatra.

Moja 10 letna deklica mi je danes pokazala kri katera joj teče iz rodil. sicer je ni veliko in je svetlo rdeča.
Poraščena je po spolovilu ampak pod pazduho ni. Joške ji še niso začele rasti. A je to znak menstruacije. Hvala za odgovor.
Se opravičujem za slovnico… nisem slovenka..

Če se ni poškodovala, je to najverjetneje menstruacija. Ponavadi pa so prsi vsaj malo razvite. Če vas skrbi, jo peljite h ginekologu…

Na tem foromu ste mi že veliko svetovali, zato se tudi tokrat obračam na vas.

Stara sem 13 . 3 avgusta lani sem dobila prvo pravo menstruacijo ( prej sem imela le svetlordečkast izcedek). Dosedaj še nisem imela nobenih problemov; nobenih krčev, napetosti v trebuhu, prsih, glavobola. skratka vse bp. Menstruacije so trajala cca 5dni ponovne pa so se pojavile čez približno 25-30 dni.
Zadnja se je končala 6 marca, ponovna pa se je spet pojavila včeraj. Zdi se mi prehitro.

Žvnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav.

Če vmes niste imeli spolnih odnosov, ni razloga za skrb.

imam problem-zopet

menstruacija še vedno traja in je precej močna. ko sem v šoli nenehno čutim kako mi iz nožnice kaplja tekočina. je kar precej moteče. dlake na spolovilu so se mi razširile na notranjo stran stegen. vedno ko imam menstruacijo se zalepijo na vložek in to me boli. včeraj sem si jih pobrila, vendar samo po noteanji strani stegen in nikjer drugje. danes so se mi pojavile rdeče lise, ki zelo srbijo že dalj časa me pa srbi tudi nožnici ampak ne zaradi tega. velikokrat se po spolovilu umijem z mlačno vodo, ki umiri srbeščico. vendar to ne pomaga prav za dolgo. vse me srbi in nevzdržno je. kako naj si umilim to nadlogo?

lp

New Report

Close