Najdi forum

Zanima me, pri kolikih letih (za punce) mislite da je čas za prvi spolni odnos – z hčerko se veliko o tem pogovarjava (je v 14.letu). Ona misli da nekje 15-16 letih, meni pa je to še malo prehitro (mogoče zato ker sem mama oz. sem jaz začela malo kasneje)
lep dan
Melita

Zase vem,da je 16 prezgodaj,ker nisi zrel vsaj jaz nisem bila,in če bi lahko ponovila,bi počakala tja do 19-20 ,vem da so moderni časi ma ljudje smo v osnovi isti

najino mnenje pa je, da je od vsakega posameznika odvisno kdaj je pripravljen na prvi spolni odnos.. Ljudje smo si različni in eni so pripravljeni prej,drugi kasneje ne glede na leta

sploh niso vazna leta(no ne lih prezgodaj to definitino:)..vazno je da je res TAPRAVA ljubezen!

se čist strinjam s tabo!;)))))

jaz sem sedaj stara 18, prvič sem pri 15h, ampak to z resnim fantom s katerim sva se sele pred kratkim razsla. ni se mi zdelo prezgodaj. noja, mojim starsem se je, ampak so rekli da mi zaupajo in da naj se sama odločim. če bi danes lahko ponovno izbirala ne bi ‘čakala’ se nekaj let.
p.s. res pa je da sem bila kar zrela 15letnica(psihično)(upam da ne bo izpadlo kot hvala), kar ni mogoče reči za vse, nekateri so pri teh letih se otroci in popolnoma neodgovorni..
lp

Ja, tudi jaz se strinjam z vsemi pred meno. Namreč tudi jaz sem jih komaj dopolnila 16, pa mi ni žal. Namreč odvisno je od tega, ali ti osebo ljubiš in si tega želiš, sploh, da hočeš prvič doživeti s to osebo. To se mi zdi bistveno. Da bi pa pri 16 (ali še prej) kar z nekom pač samo zato da bi, ker bi se mi zdelo da sem že dovolj zrela da lahko poskusim, se mi pa zdi popolnoma brez veze, in “stran vrženo” doživetje, ker ga potem ko malo odrasteš nimaš s kom deliti (seveda če je pri obeh prvič).
Namreč govorim na svojem primeru. Mindva sva sedaj dobra prijatelja, pa se marsikdaj nasmejiva na ta račun, saj sva bila skupaj v najbolj “norih letih”.
Npr. dam pa primer prijateljico, ko je pa to storila ravno zaradi tega, kot sem prej napisala (samo za to da je), pa danes niti slišati noče za to-za prvič mislim…
Upam da sem vsaj malo pomagala…..

LP

jaz sem začela pri 16 in nikoli mi ni bilo žal…

zdi se mi da sta ljubezen in seks v najstniških letih drugačna kot kasneje, ko si že obremenjen z raznimi življenskimi izkušnjami.
srednja šola se mi zdi čisto ok čas za sladke nedolžne ljubezni in prve spolne izkušnje, samo ljubezen mora biti prava in obojestranska…da ne pride do izkoriščanja in razočaranj…

srečno!

Malo sem pozna, pa vseeno:

Prvič sem pri 19, fant pa pri 23. Če bi še enkrat dala vse skozi, nihče od naju ne bi prej. Zagotovo se je splačalo ‘čakati’. Zdi se mi, da pri teh letih vse doživljaš malo bolj poglobljeno… Ali pa je za to kriva sama narava ljubezni…

:)res je:)

New Report

Close