Najdi forum

Že nekaj časa imam spodnji del trebuha malo “izbočen”. Zadnje čase pa se mi dogaja tudi to, da me po daljšem stanju trebušne mišice začnejo močno boleti. Sama niti ne vem, ali je s tem kaj narobe ali ne, prijatelj mi je namignil, da bi bila lahko to vrsta pruha oz. hernije. Če je imel že kdo podobne težave, naj mi prosim javi. Hvala

pruh je črevo, ki uide skozi ohlapne stene trebušnih mišic, pojavi se kot boleča izboklina, ki jo s pritiskom lahko vrnemo v trebušno votlino…le ta se pojavi lahko, ko se napenjamo, kašljamo, vzdigujemo težke predmete…menim, da bo potreben pregled pri zdravniku, ki bo ovrgel ali pa postavil pravo diagnozo…saj ni rečeno da je tvoj problem ravno pruh…z rutinskim kirurškim posegom pa ga je moč odpraviti.Če pa imaš ohlapne trebušne mišice pa bo potrebno po uspešnem zdravljenju misliti tudi na rekreacijo s katero si boš trebušne mišice okrepila, da se ti težava ne bo ponovila…srečnoeva je pisal/pisala:
>
> Že nekaj časa imam spodnji del trebuha malo “izbočen”. Zadnje
> čase pa se mi dogaja tudi to, da me po daljšem stanju
> trebušne mišice začnejo močno boleti. Sama niti ne vem, ali
> je s tem kaj narobe ali ne, prijatelj mi je namignil, da bi
> bila lahko to vrsta pruha oz. hernije. Če je imel že kdo
> podobne težave, naj mi prosim javi. Hvala

Kila nastane zaradi oslabelosti trebusne stene, ki pac ni vec sposobna zadrzati vsebine notri, zato uide v podkozje. Operacija je sorazmeroma preprosta, zato ni treba odlasati obiska pri zdravniku.

New Report

Close