Najdi forum

prsti

imam podedovano (po mami in njenem očetu) debele prste. vsi pravijo, da sem suha, a imam debele prste. najbolj debeli so mi, kjer se nosi prstan in skoraj vedno so rdeči in izgledajo zelo buckasti in grdi kot prašičja koža. sicer ogromno delam z rokami in prsti…kako bi se jih dalo shujšati?

Spoštovani!

Žal se prirojene lastnosti težko spreminja. Kar pa se tiče kože, se posvetujte s kozmetičarko. Pri delu si roke zaščitite s kremo in če imate opravka s prstjo ali drugačnim materialom ali vodo, uporabljajte tudi rokavice. Videz ni vse.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

a imam pravico iti k svojemu dr., da mi naj napravi krvne preiskave (npr. sladkor, levkociti, sedimentacija, holesterol…), čeprav ne čutim, da bi bila bolna. Šla bi, ker že dolgo nisem bila bolna in v laboratoriju. imam pravico oz. lahko grem, če to želim?

Spoštovani!

Ženske po 40. letu imajo pravico do preventivnega pregleda holesterola in krvnega sladkorja, do ostalih preiskav pa ne, razen ob sumu, da gre za kakšno bolezen, ko preiskave pomagajo k pojasnitivi diagnoze.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Jaz pa sem mislila, da lahko grem, kajti mogoče imam le alergijo (ki je prej nisem imela), mogoče pa sem “prehlajena”, ker večkrat mi teče z nosa, kiham, pika me v očeh in se mi solzijo. To mi traja ca. 2.5 meseca. Mogoče pa imam neko vnetje ali zvišane lvk.

Kaj pa, lahko grem k 2. dr. po nasvet oz. pregled, npr. grem drugam ali k 2. zdrav. na pregled dojk.

Spoštovani!

Če imate zdravstvene težave, greste seveda lahko k zdravniku in se bosta skupaj odločila, če so potrebne kakšne preiskave, ki bi bolj natančno opredelile vaše stanje. Kar tako na slepo, brez jasnega vprašanja, ki si ga ob tem zastavljamo, pa nam preiskave nič kaj dosti ne koristijo. Preikave krvi nam pri sumu na alergijo nič ne pomagajo, ker so normalne.

Opisani znaki po svoje kažejo na alergijo in zdravljenej z zdravili bi vam lahko težave močno olajšalo.

Drugega mnenja uradno ne morete zahtevati iz sredstev obveznega zdravstvenga zavarovanja, lahko pa si pregled plačate sami.

Do preventivnega pregleda dojk ste upravičeni v skladu s Pravili obveznega zdavstvenga zavarovanja. Potrebujet napotnico vašega zdravnika, prijavite se na centru, kjer take preglede opravljajo in ko pridete na vrsto, vas pregledajo. Čakate pa kar nekaj mesecev. V primeru, da opazite kakšne sprememb, ne gre za preventivni pregled, zato to spremembo pokažite vašemu zdravniku, ki bo ocenil, koliko se mudi za preglede in bo tudi ustreznol psredoval.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

kaj pa, je to normalno, da ko je bolj vroče, se mi prsti oz. dlan odebelijo/otečejo, prav buckaste so in prstan gre težko dol-gor, pa še občutek je drugačen?

Spoštovani!

Nekoliko že, prav pošteno pa ne. Težko je zgolj na podlagi oteklih prstov sklepati na kako bolezen.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close