prst na nogi
Možnih vzrokov je precej. Žal niste nič napisala o tem ali obstaja kakšna deformacija tega prsta, kako so se težave pričele, koliko ste stara, itd. Brez podrobnejših podatkov vam lahko odgovorim le zelo na splošno. Vzroki za takšno bolečino so lahko obraba katerega od sklepov tega prsta, bolečina, je lahko posledica utesnitve stopalnega živca, ki oživčuje ta prst, lahko je bolečina tudi posledica deformacije in pritiska prsta na čevelj ali druge prste.
Pozdravljeni!
Tudi mene že par dni močno boli sredinec na desni nogi in se sprašujem kaj bi lahko bil razlog. Boli me pri členku, ki je najbližji konici prsta in to zelo močno – kot če bi imela vraščen noht. Predvsem boli na dotik. Prst je samo rahlo otečen. Opazila sem tudi, da je na obeh členkih tega prsta koža malce bolj trda in rumenkasta. Ne vem če ima to kaj veze z bolečino, a takšno kožo imam samo na tem prstu. Koža je takšna že več časa, bolečina pa se je začela pred par dnevi po daljšem sprehodu, pri katerem sicer nisem imela nikakršnih težav, tudi čevlji me ne niso ožulili. Pa še to, imam 30 let.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Za začetek morda obisk pedikerja, ki bi pregledal ali ni morda vzrok vašim težavam res vraščen noht (včasih ga enostavno spregledamo!).
Rumena in trda koža na členku je lahko posledica prekomernega pritiska in drsanja prsta ob čevelj.
Če težave ne bodo izginile, vam predlagam obisk zdravnika.
Lep pozdrav
Nika Staniša
Spoštovani!
Kot so povedali že predhodniki je možnih vzrokov za vaše težave cela vrsta in zato priporočam pregled v ortopedski ambulanti. Kar nekaj možnosti je, da se vam spušča prečni stopalni lok stopala s posledičnim preobremenjevanjem prstov. Vidne spremembe so trša koža po blazinicah stopala,bolj ali manj skrčeni prsti ter odtiščanci po hrbtišču členkov prstov.
Priporočam vaje za mišičje stopal, izmenične kopeli sropal, masaže, udobno obutev ter mehak vložek.
Res pa je, da se boste o težavah najlažje pogovorili “iz oči v oči” z ortopedom.
pozdravljeni,
sama imam podoben problem..zdravnik pravi, da je pač ”pretegnjena” mišica,al kita..sej še sam neve, samo da se me je znebil..
boli pa me prstanec na levi nogi..začelo se je lansko leto, ko sem se začela redno rekreirati..povdarek je bil hoja v hrib..in s tem so se začele težave..bolečine v nogi, ko sem stopila na tla..res nemogoča bolečina..zato sem velikokrat odnehala s hojo..potem me je začelo boleti tudi v navadnih supergih..zadnjič pa ko sem bila bosa..zdravnik mi je rekel naj si prstanec privežem na sredinec, pa bo mogoče bolje.. v hecu pa mi je rekel da naj si ga dam drugače odstraniti… pa me zanima kaj naj storim..mogoče obiščem kakšnega špotnega terapevta ? ker mi hoja v hribe pomeni res veliko, vendar mi je to onemogočeno :/
Lp
Spoštovani!
Glede na dolgotrajnost in ponavljanje težav gre najverjetneje res za “pretegnjeno” kito ali mali sklep. Tu neke velike terapije razen kar dolge pavze, nato pa postopnega pridobivanja giblivosti in kondicije ni. Tudi kako obsevanje npr laser…Nasvet z oporo s sosednjim prtom sploh ni slab, mi mu rečemo “buddy taping” . Je pa res tudi dobro če prst poripa kdo, ki se s športnimi poškodbami srečuje vsakodnevno.Rezal pa pred drugim tednom še ne bi, če se le da?
Lep pozdrav,