Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina prsni kos

prsni kos

Star sem 20 let in imam naslednjo tezavo s prsnim kosem:
ko izdihnem iz sebe, me zaboli prsni kos, se posebej vrhnji del reber na levi strani – ja, ravno pod srcem. Vse to se je pricelo ko sem prekledal 50 litrske steklenice vina – bila sva v dveh – priblizno pred tremi meseci, ce ne se vec.
Vcasih pa me namesto na levi strani zaboli na desni, vcasih na sredini prsnega kosa – ampak to le ko ali vdihem zrak ali ga izdihnem. Pred dvema dnevoma sem premikal svojo posteljo in dan kasneje me je kar precej bolelo ob vdihu ali vzdihu – kljub vsemu pa sem stalno imel nekaksen drazec obcutek v prsnem kosu in trikrat me je tudi zaskelelo, ne da bi se bil premaknil. Zdravnik mi je pred stirimi dnevi izmeril pritisk 95/130 in mi poslusal srce in rekel da je vse v redu in da sem si pretegnil prsne misice. Aja, naj povem da tehtam 120 kg in da jemljem psiho-farmake (Anafranil), saj imam obsesivno – kompulzivno motnje in paranoje. Morda je tudi ta moja zaskrbljenost samo prozivod mojih paranoj in prisilnih mislih, toda naenkrat sem se pricel sprasevati ce sem dozivel infarkt ali sem samo poudaril pretegnjenost prsnih misic? Je to sploh mogoce ali je to spet plod mojih paranoj?
P.s. Sem kadilec in naj povem se, da jem tudi kup in pol zelenjave in sadja.
Lepa hvala za odgovor.

Spoštovani!

Strinjam se z vašim zdravnikom, da so za bolečine krive mišice in druga tkiva v prsnem košu. K temu pripomore tako težko delo, kot lahko tudi podhladitev pregretih mišic ali pa na sploh kakšen prepih ali vlaga. Zdravila proti bolečinam bolečine nekoliko omilijo, pozdravilo pa se bo samo od sebe. Traja lahko tudi nekaj mesecev. Nevarnosti za zdravje to ne predstavlja, je pa neprijetno. Tega ne bi povezoval niti s tvojo psihozo niti s težo (te lahko prispeva le k temu, da se nekoliko bolj potiš, vlažna koža pa predstavlja idealnejše mesto za začetek takih težav.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Gospod Kersnik, zahvaljujem se Vam za Vas odgovor. Ne morete si predstavljati, koliko ste me pomirili.

Se enkrat se Vaz zahvaljujem za vas odgovor, sedaj pa me zanima sledece:
Ko sem se preprical, da nimam infarkta, se sprasujem kako bi zgledalo ce bi ga res dozivel . kako bi bilo ce bi dozivel klasicen infarkt (zelu huda in stalna bolecina v prsnem kosu, padec nezavest, potenje, tezko dihanje) in kako bi zgledalo ce bi imel tisti infarkt, katerega se niti ne zavedamo. Bi se kasneje poznalo ali neopazen infarkt mine brez posledic?

Kljub vsemu pa me tole vprasanje vseeno mori, ce sem dozivel infarkt ali ne.
Navedem Vam kronoloski potek dogodkov:
1) prekladam steklenice in si pretegnem misice prsnega kosa
2)grem k zdravniku, akteri mi pove da sem si pretegnil misice na prsnem kosu. Poslusa mi srce, vse v redu in pritisk imam 95/130 (glede na to da imam 120 kg in sem visok le 173 cm)
4) Premikam posteljo.
3) DVA DNI PO OBISKU PRI ZDRAVNIKU (2. tocka tega casovnega traka) imam drazec obcutek v prsnem kosu in trikrat me zaskeli v prsnem kosu
4) Oglasim se na vasem forumu.

Spoštovani!

Ne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Tak, pri katerem človek ne izgubi zavesti ali umre: nenadna neznosna bolečina v področju prsnega koša, ki ne pojenja nekaj dni. Ob tem ima človek občutek bližajoče smrti. Gre za eno najhujših bolečin – hujša je le bolečina ledvičnih kamnov, podobna pa pri žolčnih kamnih in pri porodu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close