Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje prsna črpalka- jo nujno potrebujem?

prsna črpalka- jo nujno potrebujem?

Torej, PDP imam čez slaba dva tedna…za dojenčka je že vse pripravljeno, tako da samo še čakamo =)

Me pa zanima, če ste kupile prsno črpalko že pred porodom, oz. ali ste jo sploh kupile? Ker ene mi pravijo, da je to obvezno imet doma, za vsak slučaj, potem pa berem, da naj ne kupujem, ker lahko, da je sploh ne bom rabila… V denarju se trenutno ne valjamo ravno, zato ne bi šla v nepotreben strošek.
Kaj pravite, naj kupim, ali raje počakam?

Po mojem mnenju ni potrebe da kupuješ v naprej. Mogoče je dobro da si s partnerjem ogledata ponudbo, tako da bo v primeru da se izkaže da jo potrebuješ zanj nakup olajšan,..kupovanje v naprej pa res nima smisla.
Sama sem imela drugi dan naval mleka in sem enkrat črpala v porodnišnici. Doma pa sem par dni ves čas pristavljala otročka in se je v nekaj dneh stanje umirilo. Tako da je nisem potrebovala čeprav je vse kazalo na to da jo bom. Otroček je dobro razvil sesalni refleks, pa tudi razmerje povpraševanje- ponudba se je uredilo.
Toliko možnih razpleto je in uporaba prske črpalke je le eden izmed njih…

no jaz sem si jo nabavila po porodu, pa sem si jo vseeno nabavila BZ, ker sem premalo vedela o ravnanju z dojkami, če so dojke napete in te tiščijo. Sem vse rešila brez črpalke, s pomočjo nasvetov na forumu Dojenje. Prav mi je prišla edino sedaj, ko zaključujem dojenje, da sem si 2 krat spustila malo mleka, ker je bil prtisk ogromen, in to je bilo to. PA še to ne bi biblo potrebno, vendar ker želim nehat z dojenjem, ne morem male pristavljat, ker se zelo hitro navadi na vse…..

MOj nasvet: malo se pozanimaj kakšne črpalke imajo in se potem odolči kateo bi imela, seveda kompatibilno s flaški ki jo imaš, če jo že imaš, namen kupiti, potem pa to tvojemu ali osebi, ki ti bi lahko ta nakup v opravila točno pokaži katr izdelek je in koliko stane, da ja ne kiksne mim:)

Za v porodnišnico ti po svoji izkušnji priporočam, da si vzameš za bradavice: bepanthen mazilo, dobro zna pomagat tudi od Multi-mam: lanolinske komprese, nastavki za dojenje. Dokler ne začneš dojiti ne veš kako se bradavice obnašajo. Ene bolijo, druge ne. Meni je žal da nisem takoj mela nastavkov s seboj, ker bi so prihranila boleče bradavice. Namreč zvečer in ponoči sem jo imela skoz na dojkah, ker je bila lačna, bradavice so me bolele že za znoret, tako da sem proti jutru le pozvonila in prosila za dudo ( še nekaj dobrega za imeti s seboj) da je vsaj nekaj uric bila stran od dojk da so si opomogle za nadaljne dojenje. Nastavke mi je potem moj prinesel na obisk, in sem jih uporabljala do 4 t ko sem postopno prenehala z njimi dojiti Dudo pa je imela le takrat in jo je potem vrgla ven in je še danes ni imela tako da…

jaz mislim da je kar fino da jo imaš

2x rodila in zelo kmalu po porodu sem jo rabila da sem si izčrpala mleko ker drugače bi dobila mastitis. Sem imela takšne bule in mali ni dosti popil tako da sem si lepo malo izčrpala in je bilo super

drugače pa imam jaz eno aventovo,…če jo rabiš povej
ti jo dam za simbolično ceno

lep pozdrav

Hvala vsem za odgovore…bom najbrž nabavila eno rabljeno…nisem še zihr. Ali bo pa partner naknadno nabavil, če bo res potrebno…ma bomo vidli.

Ena mamica- hvala za ponudbo…ampak flaške imam Tommee Tippee, tako da bi črpalko tudi najraje to znamko, da bo kompatibilno :))

Zdaj pa že odštevam 🙂

New Report

Close