Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina prsna bolečina

prsna bolečina

Star sem 23 let in že od srednje šole me spremlja bolečina na levi strani prsnega koša (okrog srca). Pojavlja se vedno ko leži (spim). Razen ko ležim na desnem boku. Pojavi se po nekaj minutah ležanja v napačnem položaju. Redko me tišči, če ne ležim. Zanima me, če ima to kakšno povezavo z angino, kajti za njo zbolevam tudi dvakrat letno že od otroštva. Moj osebni zdravnik mi je rekel da ni nič, izmiril pa je le krvni tlak in pulz. Oboje je bilo vredu. Nek drug zdravnik mi je po EKG izvidih rekel da imam “povešeno” srce. Kaj to pomeni? Zanima me kakšni so vzroki in do kakšnih posledic lahko pride. Za kaj sploh gre in kakšno je zdravljenje?

Spoštovani!

Za tvoje težave nimam ustrezne razlage. Povešeno srce je bilo najbrž mišljeno kot pokončna lega srca, ker si verjetno še precej gracilna in suha. Samo položaj srca nima pomena, če le ta ni ekstremno obrnjen v levo ali desno.

Težave niso povezane z angino, ki bi ti lahko kvečjemu pustila okvarjene zaklopke, šum na srcu in težave pri izjemnih naporih.

Bolečine, ki jih opisuješ bi bile lahko tako od same prsne stene ali pa mogoče tudi zaradi tesnobe. O tebi vem premalo, da bi lahko z večjo gotovostjo povedal kar koli.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor

Zdravnik je rekel, da šuma ni. Drži da sem suh. Je mogoče to zaradi tega, ker imam majhno prsno “kapaciteto” ?
Naj se grem slikat ali mi priporočat druge preglede?

LP
Marko

Spoštovani!

Glede na povedano bi s preiskavami počakal. Smotrno je, da se oglasite pri zdravniku in se z njim pogovorite o ev. preiskavah.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close