Najdi forum

Sem pred nakupom novih vzmetnic. Ima kdo nasvet, izkušnje z vzmetnicami ali prevlekami proti pršicam? Kaj pa ostala posteljnina? Kako se še borite proti temu mikroskopskemu sovražniku?

Vzmetnica naj bo iz lateksa, kar se tiče ostale posteljnine ne vem. Sama imam sicer alergijo na pršice, vnedar že nekaj let zelo blago-pojavi samo, če je prisotna res močna koncentracija npr. v kakšni stari koči na starih jogijih itd. Sama sem kupila jogi iz lateksa-kar dober in cenovno ugoden je dormeo (top shop), ki ga dobiš za cca 30.000 sit. Kar se tiče ostale posteljnine, imam še vse normalno oz.staro. ti pa svetujem vzglavnik iz pirinih ali ajdovih luščin. Drugače pa večkrat peri, čisti prah itd. Meni pomaga.

Pri nas vzmetnica iz lateksa ne pride v poštev, ker ima tudi alergijo na banane (navzkrižni alergen z lateksom). Zato smo kupili antialergijski jogi od Mebla (sami sintetični materiali). Z njim smo zelo zadovoljni. Na jogijiu ima še protipršično prevleko (Sanolabor). Vzglavnik in odeja sta iz materiala (spet sintetika; Odeja Šk. Loka), ki se lahko pere na 60 oz. 90 stopinj.

Dober nakup ti želim!

LP, Maja

Naša družina se je proti pršici-mikroskopskemu sovražniku št.1 kljub prizadevanju po iztrebitvi enostavno prenehala boriti, uporabljamo le še primitivne in cenovno ugodne variante kot je brisanje prahu z mokro cunjo in sesanje, skratka mi smo se odločili, da so to pač neke vrste domače živalce!

lep pozdrav

New Report

Close