Pršica
Pozdravljeni.
Danes smo dobili izvid od bronhoskopije, ki so jo opravili pri sinu. Med drugim so mu vzeli tudi kri in ugotovljena je alergija na pršico. Zdaj sem pa zmedena – kako, od kje? Kar naenkrat? Ker je imel velike dihalne stiske, mu jogi globinsko presesam vsak mesec. Tepihov in zaves v stanovanju nimamo. Imamo nekaj plišastih igračk, s katerimi pa se ne igra. Sicer pa spi že na blazini, ki jo ima pod glavo.
Kaj sploh pomeni ta alergija? Kako se najbolje zaščititi? Brala sem že odgovore, ki mi jih je najdel iskalnik, pa še vedno ne vem točno. Navodil pa žal nismo dobili. Poleg tega je bilo ugotovljeno, da so prisotni znaki, ki kažejo za začetno kronično obstruktivno pljučno bolezen pljuč (limfocitna infiltracija), ni pa očitnih znakov za morebitno astmo. Ne vem, če to kaj pove pri alergiji na pršice.
Trenutno sem tudi malo jezna, ker ne dobim nobenega zdravnika na telefon, ki bi mi lahko odgovoril kaj in kako. zato se tudi obračam na Vas.
LP
nika
Tudi jaz imam alergijo na pršico. Jaz stvar pri jogiju rešujem tako, da ga polikam s parnim likalnikom. Poleg tega da odlično lika, je tudi za to uporaben 🙂
Pršico lahko uničimo pri visokih ali nizkih temperaturah in tako lahko daste jogi kar malo ven na zrak. Torej zdaj ko je poletje in je vročina je to super, pozimi pa tudi.
Obstajajo pa tudi prevleke proti pršicam.
LP!
Tudi jaz imam to alergijo. Pri zdravnikih nisem dobila nobenih konkretnih navodil kako to odpraviti – se ne da!Alergijo lahko ublažite le z rednim čiščenjem in trkanjem. Sama imam tudi anti alergijsko posteljnino, ki mi je pomagala.
Znebila sem se tudi preprog. To pa je tudi vse kar lahko naredite.
Na začetku se je alergija na pršico pojavljala v zelo hudi obliki izpuščajev in problemi z dihanjem zato mi je zdravnik predpisal dve vrsti zdravil, ki sem jih jemala kar nekaj mesecev in po jemanju sem čutila izboljšanje.
LP
Pozdravljeni!
Tudi mi imamo otroka, ki je alergičen na pršico.
To je ena od mnogih zelo neprijetnih alrgij. Pršica je prisotna v celem stanovanju tudi v naših oblačilih. Pojasnili so nam, da so otroci (tudi odrasli)alergični na iztrebke pršice (ta se hrani z našo odmrlo kožo zato je je največ prav v posteljah). Postelje oz. jogice je težko čistiti. Našli smo BIO ECO CENTER, kateri se ukvarjajo s čiščenjem vzmetnic in to z ne vem ali UV ali UR žarki. Njihove reference najdete tudi na internetu. Mi damo vzmetnice čistiti enkrat letno – mislim, da stane nekaj tisočakov – ni tako hudo. Ne prodajejo sesalcev ampak samo storitev, imajo pa tudi pršilo, katero pobrizgate po postelji ob vsaki menjavi posteljnine.
Njihova tel. št. je 031-367661
Toliko iz moje strani
LP