Najdi forum

Imam majhne prsi. Morda tudi zaradi tega imam manjše možnosti z moškimi in imajo statistično večje možnosti ženske z večjimi prsmi. Svojih prsi nisem dejansko pokazala nobenemu moškemu v svetlobi ker sem že dobila komentarje, in tudi zaradi tega ker sta malenkost različni veliki. Zanima me ali naj se sprijaznem s svojimi prsi ali naj razmislim o povečanju prsi?

Pozdravljena.
Stereotip, da si partnerje sprva izbiramo na podlagi zunanjega videza velja za t.i. “hitra srečanja”.
Naša telesa niso idealna razen v filmih, retuširanih slikah, risankah itd. Partnerja s katerim bomo preživeli in delili svoje življenje pa krasijo drugi atributi kot je toplina, prijaznost, zvestoba, predanost, pripravljenost pomagati in poslušati, držati za rako brez sramu itd. Pravim, da se človeka med seboj “začutita”, ali “zavohata”. Lahko govorimo o feromonih in/ali “kemiji” in/ali “iskrici”.

Verjamem, da bo tako tudi pri vas.
lp

izr. prof. dr. Andrej Starc, izredni profesor javnega zdravstva seksolog, terapevt medicinske hipnoze Ambulanta za integrativno medicino Dr. Starc www.dr-starc.com

Za povečanje prsi je osebna odločitev to in moram vprašati na plastični kirurgiji oz. iti na posvet? vseeno pa mislim, da moški ko spozna žensko opazi ali ima ženska prsi ali ne?
Ena težava je pri meni. Ko sem bila mlajša je fant od mene zahteval spolnost po tem ko je gledal pornografijo in če sem rekla ne se je razjezil, pri naslednji punci pa tega ni zahteval in sem se pač slabo počutila. Družba mi je pa rekla, da se nimam pravice slabo počutiti.
Zanima me pa še, koliko se lahko pojavijo psihične težave na področju spolnosti, kot posledica zavrnitev oz. negativnih izkušenj in koliko pogosto je to? Kako se lahko prepreči to oz. kako se lahko zdravi to?

Spoštovana.
– V kolikor se boste odločila za povečanje prsi je odgovor pritrdilen. Na posvet morate oditi k specialistu za plastično in rekonstrukcijsko kirurgijo.
– Ljudje smo različni. Prav tako različno dojemamo t.i. fizični svet. Stereotipi so žal še vedno prisotni, kaj vse gledamo in prej opazujemo moški. Povem vam, da prsi niso venomer “prva tarča” pri opazovanju ženske. Prej so v ospredju njene značajske in /ali karakterne značilnosti. značilnosti, oziroma “kaj ona izžareva”. Ne trdim, da zunanjost ni pomembna, saj če je ona/on zadovoljna/zadovoljen z izgledom bo tudi njena/njegova prezenca pred drugimi bistveno drugačna/boljša.
– Dojemanje zavrnitev spet zavisi od osebe do osebe, časa oz starosti osebe, percepcije zunanjega sveta, oziroma koliko je komu pomembno kaj drugi mislijo in koliko se ta ista oseba obremenjuje s tem kaj je drugim pomembno in koliko ta ista oseba zavira svoje potrebe/želje.
– Glede psihičnih težav na področju spolnosti je odgovor tudi lahko pritrdilen, vendar vse je odvisno od prej napisanega. Glede preprečitve tega pojava je spet odgovor zgoraj napisano. Tudi zdravljenje za to področje obstaja.
lp

izr. prof. dr. Andrej Starc, izredni profesor javnega zdravstva seksolog, terapevt medicinske hipnoze Ambulanta za integrativno medicino Dr. Starc www.dr-starc.com
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close