prozoren dežnik
Zdravo!
Jaz pa ti tak dežnik odsvetujem, saj imam slabe izkušnje. Naj ti opišem našo zgodbo:
Namreč, ko je bila moja pupa stara kakšno leto in pol, sem ji kupila prav takšnega, ki sem ga seveda iskala kar nekaj časa. Zraven sem ji vzela še palerinco, tudi prozorno in s poobnim motivom…da bo ja cartkana in oh in ah…z Miki miško in druščino.
Pa končno pride prvi jesenski dež in malo deževno “oborožim”od nog do glave, da ponosno pokaže novo opremo. Že ko sem ji zapirala tiste gnetke na palerini je komaj šlo in mala je od nestrpnosti kar cepetala. Ko sva prišle ven, pa je odprla dežnik in crrrr se je razparal po zlepljenem šivu…pa ni bila groba ali nerodna. Seveda je sledil jok in razočaranje, ko sva morale nazaj noter, saj je teklo skozi luknjo in bi bila kmalu mokra kot miš. Drugega “navadnega” dežnika pa sploh ni hotela prijeti v roke, kriza.
Seveda sem šla takoj v avto in gas v trgovino kupit novega, saj mi ga prodajalka ni hotela zamenjati, ker je že rabljen…mislim, halo, kako pa bi drugače vedeli, da je tako zanič!
Ga prinesem domov, mala me je še vedno čakala v predsobi oblečena v palerino, zagrabila dežnik in sva šli ujeti zadnje dežne kaplje.
Mala je skakala po lužah in vrtela dežnik…kot tisti v Plešem v dežju…vsa ponosna, kot da ima ne vem kaj. In sem bila vesela tudi jaz. Pa se vračava proti domu in sem ji pred vrati vzela dežnik, da ga zaprem sama, da ne bi bilo zopet kakšnega neljubega dogodka. Ne boste verjele, ampak kljub nežnemu zapiranju, se je kar odlomila kovinska prečka, ki drži odprt dežnik in prebodla ravno Mikija skozi glavo…pa nisem neki grobi Rambo.
Kakšen jok je bil šele potem, to si lahko samo predstavljate!!! Jasno, obljubila sem ji, da greva takoj zjutraj kupiti novega, ki ga bo sama izbrala.
Komaj sem jo pomirila in ji hotela sleči palerino, pa sta se pri tem odtrgala kar dva gnetka ob strani…spet sem bila nežna kolikor se je dalo… ker so se držali skupaj kot zalepljeni. Mali tega sploh nisem upala pokazati, ker bi bila zopet v joku. Skrila sem palerino in dežnik.
Ko sva drugi dan prišli v trgovino…seveda ne v isto kot jaz včeraj, ker ji takšnega klumpa niti ne bi dala na izbiro, jasno…si je po dolgem prigovarjanju izbrala “navadnega” modrega s Pooh-jem, pa za tolažbo še enako palerino in sladkarijo pri blagajni.
Končno je bila srečna, jaz pa tudi. Oboje ima še danes.
Seveda sem ob naslednji priliki odnesla ponesrečene izdelke v trgovino in zabrusila prodajalki z “nedolžnim obrazom”, naj raje umaknejo ta škart s polic, da ne bo še kakšen otrok tako razočaran nad vsem skupaj. O kakšnem povračilu denarja ali menjavi bi seveda lahko le sanjala.
To je bila naša slaba izkušnja s temi cartkanimi kompletki iz polivinila in vem da kaj podobnega ne kupim nikoli več!!!
…ali boste vi, je pa čisto vaša odločitev.
LP
Vanja, hvala za tole opozorilo.
Dežnike bom zares orenk sprobala v trgovini, ampak verjetno za 1800 SIT pa tud ne more biti zelo klump.
A si ti tudi dala tako veliko denarja, in to 2x za prozoren dežnik?
No, hvala vseeno, bomo premislili (pelerinco pa že imamo iz debelejšega modrega materiala, ni polivinil, pojma nimam, neka plastika:))
Lp