Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Provokacija s mlekom na alergološki

Provokacija s mlekom na alergološki

Pozdravljeni,

s sinom (21 mesecev) sva bila pred kratkim na provokaciji s kravjim mlekom na alergološkem oddelku pediatrične klinike.
Ima atopični dermatitis, ki se mu je začel pri 3 mesecih, ko sva bila prvič sprejeta v bolnico. Takrat mu niso ugotovili ničesar (krvni in kožni testi so bili negativni), meni pa so zaradi dojenja svetovali dieto urtika III, katere sem se res strogo držala. Pri 6 mesecih sva bila ponovno na testiranju kjer so mu ugotovili alergijo na jajca in banano, izvedli so mu tudi provokacijo z mlekom, ki pa je bila predčasno prekinjena zaradi poslabšanja kože.
Sedaj so mu ponovno uvajali mleko. Izpuščajev ni dobil, je pa drugi dan dobil bolj tekoče blato (E). Sedaj smo domov dobili izvide, da zaradi pojava bolj tekočega blata, še vedno priporočajo dieto.

Izvidi: CRP pod 8. Hemogram: L 9,9; Ery 4,05; Hb 112; Ht 0,33; MCV 82; trombo 362. DKS:nevtro 44; limfo 44, mono 7,6; eo 2,4; bazof 1,3.

Blato na enteritični virus in koprokulturo: negativno

Sedaj me zanima, kaj ti izvidi pomenijo? So mu določili še naprej dieto, ker so na podlagi izvidov ugotovili, da je bolj tekoče blato nastalo zaradi mleka?

Najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdravček,

Natasa

Spoštovana neti,

torej je bila provokacija z mlekom prekinjena zaradi pojava driske ob uvajanju mleka. Očitno so menili, da je drisko povzročil virus in ne provokacija z mlekom, kar sicer posredno potrjuje tudi izvid krvi (v diferencialni krvni sliki prevalenca limfocitov in zmanjšano število segmentirancev), blato na bakterije in viruse, ki pogosto povzročajo driske pa je bilo negativno (kar ne pomeni nič, le to, da ni bila bakterijska driska, glede na to, da drisko povzroča množica virusov, pa je izključena samo ena skupina-enterovirusi).

Dieta je določena dalje, ker niso končali provokacije, ko bo zdrav boste vejetno zadevo ponovili.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close