Najdi forum

Provizija za dvig na bankomatih

Jah, to drži, so pa tudi taki, ki ne zaupajo storitvam e-banke in še naprej po nepotrebnem trošijo denar za plačilo provizije za položnice na pošti ali v banki, kjer so provizije še dosti višje, od teh, ki se obetajo pri dvigu na bankomatih.

Vanči,

vse banke ne bodo zaračunavale, večina pa. Tukaj ti prilagam tekst :…. Brez provizij zaenkrat tudi SKB, BA-CA Ljubljana in Raiffeisen Krekova banka

SKB banka, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) Ljubljana in Raiffeisen Krekova banka zaenkrat svojim strankam provizij za dvig gotovine na bankomatih drugih bank ne bodo zaračunavale, vendar pa o tem razmišljajo, so povedali v teh bankah.

Vse ostale banke, pa zgleda da bodo, ker do zdaj je banka poravnala ta znesek drugi banki, namesto tebe. Verjetno bodo pa vse banke kmalu začele to zaračunavati!

Relika, pri kateri banki jih pa ne?

Jst se tud največ poslužujem SKB neta za plačilo računov, dvigujem v bistvu zelo malo, pop par jurjev skoraj nikoli, če že, potem dvignem več denarja, veliko plačujem kar s kartico.

Jaz imam račun pri Ljubljanski banki, pa mi doslej za trajnike niso “avtomatske” zaračunavali. So pa ročno nakazovanje vrtoglavo podražili.

SKB še ne zaračunava provizije.

Jest banke zato ne bom menjavala, edino če bodo obresti kje za kakšno stanovanje tako hudo ugodne, da se mi bo zaradi njih splačalo kupit kar dva stanovanja… Prilagodila se bom tako, da bom vzela na bankomatu večjo vsoto in jo dala doma v štunf, če bodo skomine po zapravljanju prevelike. Ostala plačila bodo preko klika ali na kartico, žepnina pa bo v kešu. V to žepnino spada tudi pranje avtomobila. 🙂

in zaradi prve provokacije,(tako se meni zdi) se ne splača jeziti, ker nič ne spremenimo.

Poskusila sem prebrati vse odgovore in moram priznati, da poleg “nerganja” vseh odgovorov, sta bila dva ali trije spodobni.

Kaj imate od tega? Boste s tem kaj rešili? Reševati moramo sebe? Kako? Na najboljši možni način. Danes sem se pogovarjala s hčerko, kam bi morala iti, da bi dvignila iz tistega bankomata, v kateri banki ima račun. Daleč. Kaj naredit?

Dvigniti manjkrat ali oditi na šalter, če je banka odprta. Če bo nujni slučaj, pa si boš rekel, mhm…bom moral požreti te tolarčke, ker nimam druge izbire. Ali imaš? Pljuvanje po bankomatih in poškodba na njem se mi zdi nesmiselna, saj bankomat ni lastnina enega in ne uporablja ga en človek.

Če so že kdaj komu zaračunali provizijo, kolikor sem prebrala, bi se moral oglasiti v tisti enoti, kjer ima odprto kartico in povprašati. Ne bi smelo priti do tega, razen če ni dvigoval z Euro ali Aktiva kartico.Tam so provizijo vedno zaračunavali.

Kje piše od katere banke je bankomat? Tudi sama sem se spraševala, dokler nisem malo več brala in opazovala.
Če ni samolepljive etikete na bankomatu, kar bi morala biti, potem kartico vložiš in se ti prikaže slika banke. Če je tvoja, greš s postopkom naprej, sicer daš prekinitev in kartico bankomat vrne.

Še veliko hujših stvari je in še bodo. Nesmiselno se mi zdi, da se jezimo. Tudi meni ni všeč, a ne vem, če bi mi pomagalo akcija, naredimo to ali ono. Če ne bodo imele vse banke sedaj provizijo, veliko se govori o tem po TV, bodo slej ko prej tudi tiste imele.

Se splača jezit? Treba je samo poiskati dobro rešitev.Žal.

Pa prijeten konec dneva.

That’s All Folks 🙂

ali se mi to prepiramo za 80 tolarjev??

Hvala!

****ali se mi to prepiramo za 80 tolarjev?? *****

Če dvigneš jurja ti vzamejo 8%.

Jaz bom zamenjal banko. O tem ni dvoma. Ta banka, pri katreri sem zdaj ima malo bankomatov, pa še pri roki mi niso.

Kot je nekdo zapisal, so take provizije v tujini nekaj povsem običajnega. Slej ko prej jih bodo tudi pri nas zaračunavale vse banke (tudi SKB bi jih že, pa imajo “tehnične težave”).
Dragi moji, nobena stvar ni več zastonj, se bo treba sprijaznit…

Mene pa tole zaračunavanje provizije ne skrbi. Po plačilu vseh položnic prek e-banke (kjer je provizija 60 SIT/na položnico), mi na TRR ostale bore malo, tako da me pot redko zanese do bankomata. Skoraj vsa plačila po trgovinah pa opravim s kreditno kartico. Menda ne dvigate vsak dan gotovine na bankomatih, da vas tako vznemirja napovedana provizija? Tam zavpijmo in povzdignimo glas, kjer nas država skubi za večje zneseke, pri davkih in taksah, pa še marsikje! Tole pri bankomatih, je drobiž, verjeli ali ne 🙂

Tisti, ki nimamo kreditnih kartic in podobnih zadev (oz. kreditnih kartic sploh ne moremo dobiti)… se poslužujemo predvsem bankomatov.
Jaz ponavadi dvigujem kar pogosto, cca. 4 x mesečno se pravi: 4 x 80 x 12 mesecev pa znese že kar nekaj več denarja.
Pač bom moral dvigovati 1x mesečno in potem imeti denar doma v ‘nogavici’.

Tako je, šuške v roki, to je še taboljš, je reku Mujo.
Saj se znajdemo, a ne?

New Report

Close