Protruzija diska
Pozdravljeni!
Stara sem 22 let in imam dobro leto probleme z ledveno hrbtenico (poškodba pri plesu).
Izvid magnetne resonance (opravila sem jo 1 leto nazaj) sicer ni tako zelo kritičen, tako da me do sedaj niso dali na operacijo (degeneriran, nakazano znižan disk nivoja L5-S1, centralna protruzija diska zožuje spinalni kanal za eno četrtino).
Obiskala sem že 8 različnih lokacij za zdravljenje hrbtenice (manualna terapija, razne fizioterapije …) in pri večini izmed teh je bilo po zdravljenju malo bolje, potem pa kmalu spet slabše (pri ostalih je bilo enako ali slabše). Kakovost življenja se mi je od te poškodbe izredno zmanjšala – ne smučam več, ne drsam, ne kolesarim več kot 1 uro, na daljša potovanja z avtobusom si ne upam, ker me vsak delček ceste, pri katerem se avtobus zatrese, zaboli … To leto (ko mi je po 4 mesecih malo popustila akutna bolečina) sem bila veliko bolj pazljiva pri plesnih gibih, ampak en mesec nazaj me je ob nekem plesnem gibu spet zelo zagrabilo. Trenutno imam močno bolečino v križu, ki seva nekoliko bolj na desno stran in se širi po obeh nogah do prstov, v zadnjem delu celih nog imam občutek manj moči, v njih me stalno zateguje – kot da bi ves čas vibriralo, čeprav se to navzven ne vidi. Ne vem več, kaj naj. Kakšno je vaše mnenje? Bi mi priporočali operacijo, glede na to, da konzervativno zdravljenje ne pomaga? Kakšne so še možnosti?
Hvala za odgovor!
Spoštovani!
Glede na intenzivno konzervativni terapijo,ki ste jo opravili,žal ni druge opcije kot operacija.Sicer prej opravite kontrolni MR,da se ni stanje kaj poslabšalo,nato kontrola pri ortopedu,da pregleda MR posnetke in poda mnenje glede operacije.
Lep pozdrav!