Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT protitelesa specifičnosti anti-FYa

protitelesa specifičnosti anti-FYa

Sem v štirinajstem tednu nosečnosti. Lansko leto sem rodila deklico v 33 t zaradi hellp sidroma. Ob porodu in po porodu sem prejela transfuzijo. V sedanji nosečnosti so mi o krvi napisali naslednje: Nosečnica ima v serumu prisotna protitelesa specifičnosti anti- FYa. Ta protitelesa so klinično pomembna in lahko povzročijo hemoltično bolezen novorojenčka in v primeru neskladne transfuzije hemolitično transfuzijsko reakcijo.

Dne 31.8 je izvid pokazal Prisotna so anti-FYA PT; Titer 0
Dne 20.9.je izvid pokazal Prisotna so anti-FYA PT; Titer 2

Kaj pomeni če titer protiteles raste?

Pri prvi nosečnosti je bil ICT negativen, ali je možno, da je zaradi sprememb v krvi prišlo zaradi transfuzije ali pa helpa?

Kakšna je možnost v primeru, da je partnerjeva kri v redu (test mora še opraviti), da ne pride do anemije ploda in rodim ob roku.

Kakšne so lahko posledice (razvojne nepravilnosti otroka), če pride do anemije in rojstva takšnega otroka.

Hvala in lep pozdrav!

Če titer protiteles raste pomeni, da je izosenzibilizacija glede antigenov ploda intenzivnejša.
Na drugo vprašanje je mogoče odgovoriti potem, ko bodo opravljene ustrezne analize pri vašem možu. Enako v zvezi s tretjim vprašanjem.
Huda anemiija ploda ne povzroča prirojenih nepravilnosti, ampak eventuelno intelektualno manjrazvirost.
LP

New Report

Close