protihrupna stena
dolg pribl. 4m, visok od 1m do 1,5m, debelina do 30cm (raje manj kot več), ker naj bo na nek način tudi “okrasni” (če bi se recimo dalo kakšno vzpenjalko speljati po njem, da bi prerasla, pa čimbolj lahak, ker je terasa (streha). material tak, “odbija” zvok, najraje lesen, sicer pa tak, da je tudi odporen na vreme (dež, sneg). “zabiti” se v tla ga ne da (ker bi bil postavljen na terasi, ki je hkrati streha od spodnjega štuka).
joj, sem zahtevna, vem. bom hvaležna za vsako info lp
Nisi zahtevna, mi bi rabili kar protihrupno kupulo 🙂
Zadnjič sem nekje prebrala, da nas hrup precej bolj moti, če lahko vidimo njegov izvor. Se pravi, da bi mogoče vsaj malo pomagala že kar navadna ograja, skozi katero ne bi videli sosedov. Se mi zdi, da deloma to kar drži – bolj me motijo tisti sosedje, ki jih poleg vsega še vidim, kot tisti, ki jih samo slišim:)
To je lahko sestavljiv pano iz 4 posameznih segmentov, ki so kasneje sestavljeni v eno celoto. Sestavijo se preko vratnih nasadil. Zaradi lažjega prestavljanja in skladiščenja itd… Če niso priterjeni v tla se morajo narediti stojala, ki ležijo prečno na pano cca 50 cm na vsako stran panoja so pa v celem in je pano postavljen v stojala.
Višina 2 m od tega je 1,8 m narejen tako da preprečuje pogled in s tem tudi hrup. Ostali del se naredi mreža iz lesenih letvic. Da se, če imaš na zunanji strani obešena korita z rožami lahko vzpenjajo.
Panoji se naredijo iz smrekovih IMPREGNIRANIH lat debeline 2 cm, ki se prekrivajo za 1/3 . Sestavljajo se pa od spodaj navzgor kakor streha. Da se voda odteka.
Debelina niti ni tako pomembna ker že če je bilo kakšna pregrada zelo omeji direktni hrup.
lp jim