protiglivična dieta, probiotične bakterije
pozdravljeni,
velikokrat omenjate protiglivično dieto, pri kateri omenjate tudi probiotične bakterije. Kje jih dobiti? (odsvetujete verjetno probiotične jogurte – kako to?)
Ali je za telo oz. črevesno floro dobro piti tudi donat? Vsebuje namreč veliko Mg in Na, K, Ca, … to je v osnovi dobro za telo, kaj pa v taki obliki, kot je donat?
Na pregledu pri ‘biozdravniku’ (strokovno usposobljen, ni samo nekdo, ki bi “roke polagal”) so mi ugotovili tudi šibko delovanje jeter. Mi lahko priporočate kaj na to temo? Za vzpodbuditev jeter, za boljše delovanje, za “energetiziranje”.
Svetovali so mi že veliko gibanja in manj sedenja, vendar to že počnem.
Najlepša hvala za informacije, vaša mnenja in nasvete.
Tanja in Andrej
Pozdravljeni!
O probiotičnih bakterijah sem že velikokrat odgovoril v tem forumu:
Glede Donata: zelo je pomembno, da dobimo dovolj mineralov, da se lahko v črevesju razvije zdrava črevesna flora. Osebno mislim, da morajo biti ti minerali v organski obliki (iz rastlin), da delujejo. V Donatu so anorganski minerali. Če imam prav, se sami odločite.
Pri slabih jetrih priporočam dnevno 2 jedilni žlici lanenega olja, grenke čaje in grenka živila.
LP
pozdravljena.
jaz sem za ozivljanje crevesne flore jemala BACTOFLUOR, dobila sem ga pri svoji bicom terapevtki. gre za prah, ki si ga dodajas v hrano.
sicer sem prebrala v clanku od sanje loncar, da je veliko koristnih mlecno-kislinskih bakterij:
– v fermentirani soji torej v miso pasti, iz katere si lahko naredis juhco ali v tempehu (oboje lahko kupis v kalcku npr.)
– pa tudi v kislem zelju in kisli repi (govorim o ekoloskih zivilih)
tudi ona odsvetuje “terapijo” z actimelom ali kakim drugim mlecnim izdelkom
Pozdravljeni!
Mojim pacientom priporočam jemanje fermentiranih mikroorganizmov v tekočem stanju, ki so po mojih izkušnjah z različnimi preparati najbolj učinkoviti. Za naše paciente jih naročamo iz Avstrije. Od produktov s probiotičnimi bakterijami, ki jih lahko kupite v trgovinah z zdravo prehrano, ne bi preveč pričakoval. Tudi drugi proizvodi, ki jih lahko vidite celo na TV, so namenjeni predvsem reklamiranju.
LP