Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo PROTIGLIVIČNA DIETA JEDILNIKI!!!! vaše izkušnje v boju proti kandidi

PROTIGLIVIČNA DIETA JEDILNIKI!!!! vaše izkušnje v boju proti kandidi

Vsi, ki imate izkušnje s to dieto se razpišite, kajti zaradi vseh prispevkov kaj je dovoljeno in kaj ne sem že zelo zmedena, zdravje pa je iz dneva v dan šlabše…nekje je napisano da lahko mleko jajca ,…nekje pa je to vse strogo prepovedano, nikjer pa ni konkreten opis jedilnika vsaj za en teden da človek dobi vsaj malo namiga ali nekakšne vzorec po kateremu naj bi se držal. Nekje piše da je dovoljena samo zelenjava lepo prosim, kako naj od tega preživim in zraven delam šolo in ostale stvari, povsot vsi pametuujejo in stokrat pišejo iste reči, težko pa je objaviti konkretni jedilnik za nekaj dni…zato lepo prostim, da o tem napišete kaj več. Potem je tu še bazčna kopel, ki pa če je nimamo kako si v takih primerih pomagamo kaj naredimo???? Vsi govorijo drugače zato prosim in pozivam samo tiste ki ste k dieti resno pristopili in kandido uspešno krotite. Še nekaj, sama sem suhe postave zato me zelo skrbi koko bom lahko vzdržala, včasih vzdržim nekaj dni brez mesa, sladkorja,… in nato pridem totalno na tleh, ali to stanje mine? Tako da ni prav ne če jem, ne če nič ne jem, to me vse skupaj samo mede sama pa ne vem kaj naj storim.

Pred tremi leti sem objavil tole http://med.over.net/forum5/read.php?177,4107479,4107479#msg-4107479, pa še vedno nima drugega za dodati.

Kot vidite, je meso dovoljeno, prav tako jajca, ribe … Seveda ne veliko, ker moramo pri glivicah tudi razkisati. Preberite si, s pomočjo iskalnika, stare teme o glivicah, pa bo izvajanje protiglivične diete lažje.

Lahko izvajate tudi bazično kopel nog, če ste suhi, pa si jejte masno in si na vsak obrok dajte kakovostno olje.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni.

Ne bom odpirala nove teme, ker imam eno samo vprašanje. Najprej opis stanja 🙂 Prejšnji teden v sredo zjutraj sem naredila test s slino, počakala deset minut in iz površine kozarca so se proti dnu vlekle nitke. To naj bi bila kandida. seveda me je takoj zagrabila panika in sem šla malo pobrskat po spletu o simptomih in načinih ‘samozdravljenja’. Po vsem tem in po posvetu z izjemno prijazno gospodično v lekarni sem si kupila grenifit kapljice in FloraZym probiotične kapsule. Prav tako sem takoj črtala iz jedilnika vse OH in ostale zadeve. Moram povedati, da že dlje časa (približno eno leto, odkar sem shujšala za več kakor 20kg) jem bolj ali manj zdravo hrano. Kar pomeni, da uživam veliko sadja in zelenjave, samo pusto meso, izjemno malo peciva in sladkih zadevščin (čokolade, sladoled itd). No, da preidem na kandido nazaj… Pred približno mesecem dni (imela sem splav, menjala kontracepcijske tabletke – Yasminelle) pa so se začele težave. Sicer imam težave z redno prebavo že izjemno dolgo časa, vendar sem si to nekako uredila z Donatom. Težave ki so se pojavile mesec dni nazaj: napihnjen trebuh po katerikoli hrani in izjemno slabo počutje, rahle vrtoglavice (redko vendar so bile). No od četrtka (prejšnjega) dalje ko jemljem vse te zadeve in se prehranjujem rahlo drugače so problemi blažji. Vendar pa.. danes sem spet naredila test s sliko. In ko pljunem v kozarec zjutraj se takoj pojavijo bele nitke, ki pa takoj nato spet zginejo. Po desetih minutah ostane na dnu kozarca samo usedlina, ki je ‘sestavljena’ iz takšnih belih ‘kosmičev’ (ne znam drugače opisati). Zanima me ali to kaže na kaj in na kaj? Vem da se kandide ne da odpraviti v par dneh in, da to ni noben pokazatelj da je črevesje zdravo, vendar pa me skrbi če je to pokazatelj česa hujšega.

Aja še to bi Vas vprašala.. ali je dovoljeno uživanje Donata?

Hvala za odgovor!

Lp,
Sara

meni je pomagalo:
česen, navadni jogurt -NEsadni, dosti zelenjave sadja.
En teden sem ZELO šparala z kruhom, KRUHA, SLADKEGA NIČ.
Če že sladko, potem fruktoza iz sadja ali pa med.

Če bi lahko s pomočjo pljunka v vodi zanesljivo testirali različne bolezni, potem bi bilo naše zdravstvo zelo poceni. Test s slino ni niti zanesljiv pri glivicah, kaj šele pri drugih boleznih.

Nič niste omenili, da poleg protiglivične diete tudi razkisate telo. Glede na vašo shujševalno dieto ste zelo verjetno brez zaloge mineralov, zato boste težko premagali glivice, če ne boste tudi razkisali. O tem smo pisali, poiščite z iskalnikom stare teme. Spremeniti morate okolje, kjer se glivice dobro počutijo, drugače ne bo nič.

Glivice so samo posledice nekih nepravilnih procesov v telesu, ne vzrok.

Prav zaradi hujšanja vam priporočam tudi kuro s klistiranjem, še posebej s kavo, ki bo razbremenila vaša jetra. Preberite še tole: http://helena-golenhofen.blogspot.com/2010/04/zdravje-kako-pravilno-hujsati.html

Podobno je z Donatom, ki samo lajša simptome, ne odpravlja pa vzrokov. Če ste pozorno prebrali naše članke o glivicah, potem veste, da imate napačno sestavo črevesne flore ali premalo bazične prebavne sokove ali težave s peristaltiko. Ali kombinacijo dveh ali treh.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Kako je sedaj pozimi s kislim zeljem in repo pri protiglivični dieti? Se lahko uživata surova ali raje kuhana?

Predvidevam, da prav tako niso priporočljivi kvasni namazi in kvasni kosmiči?

Hvala za odgovore.

Kislo zelje in repa sta pri protiglivični dieti zelo priporočljiva, saj vsebujeta veliko probiotikov. Nista pa priporočljivi za alergike, saj vsebujeta veliko histamina.

Kvasni namazi so lahko problematični, če vsebujejo glutamat.

LP

New Report

Close