Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca PROTIBOLEČINSKI OBLIŽI

PROTIBOLEČINSKI OBLIŽI

Pozdravljeni,

prosim vas za odgovor na sledeče vprašanje:

– ali lahko oseba,ki zaradi raznih kroničnih težav in bolečin uživa kapljice TRAMAL istočasno uporablja tudi protibolečinske obliže

Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam .

Lahko. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,

lep vas prosim za nekaj odgovorov na vprašanja glede uporabe protibolečinskih obližev epufen.

Osebi so bili pred mesecem dni zaradi hudih bolečin(parkinsonova bolezen,
osteoporoza,težave z danko) predpisani 25 mg obliži EPUFEN.
Po treh tednih uporabe navedenih obližev bolečine spoloh niso popustile,
zato so ji prejšni teden povišali dozo na 50 mg,bolečine pa zopet ne prenehajo.
Sprašujem vas,ali je sploh možno da res ni nobenega učinka in kakšne težave bi se lahko pojavile,če takoj preneha z uporabo obližev?
Po kakšnem času se pojavi odvisnost od obližev?

Povedati pa moram še to,da je oseba že vrsto let proti bolečinam uporabljala kaplijice tramal – ali bi lahko tudi to bil vzrok,da obliži ne učinkujejo.

Najlepša hvala za čas,ki ga namenite mojim vprašanjem in lepo pozdravljeni.

Pozdravljeni!
Zaradi uporabe tramala ne bi prišlo do popolnega neučinkovanja epufena. Odvisnost pri pravilni indikaciji (razlogu za predpis) ni problematična. Boljik nima predpisanega največjega možnega odmerka zdravila, a pred spreminjanjem odmerka bi bilo potrebno prevetriti razloge, zaradi katerih ima sploh predpisano to zdravilo proti bolečinam (nobena od omenjenih bolezni sama po sebi ne povzroča nujno bolečin), pogovoriti bi se bilo treba o tem, če je bolečina stalna ali občasna oz,. povezana s kakšnimi aktivnostmi (in bi potreboval dodatno kratkodelujoče zdravilo proti bolečinam za t.i. prebijajočo bolečino, česar sedaj nima), ter če njegove težave poslabšuje še morebitna depresija, ki bi potrebovala ustrezno zdravljenje.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni ,

najlepša hvala za vaš odgovor .

Prosila bi vas samo še za vaše mnenje glede sledečega :

– če se bolnik po uporabi obližev počuti zelo slabo (nemoč , utrujenost )
in mu bolečine še vedno ne prenehajo , kakšne so lahko posledice , če takoj preneha z uporabo obližev ?

Že vnaprej hvala za vaše mnenje in še en lep pozdrav.

Glede na to, da gre za močno zdravilo proti bolečinam, ki je bilo verjetno predpisano zaradi hudih bolečin, se mi ne zdi pametno samovoljno nenadoma prekiniti s terapijo (kar bo najverjetneje povrnilo bolečino in to je največja “nevarnost”), Vredno bi se bilo posvetovati o možnih alternativah, prilagoditvi odmerka ali za blaženje stranskih učinkov (ki so skoraj vedno prisotni).
Lep pozdrav!

Prosim za vaše mnenje.

Mož je srčni bolnik. Poleg tega ima še tortikolis ker ga vratna mišica zelo boli .Zdravnik mu je za boličine predpisl obliže Epufen 50. Ker se po njih zelo slabo počuti.

Zanima me če on lahko jemlje te obliže, ker je srčni bolnik.

Zdravil se je na Nevrološki kliniki z butulinom a mu to nič ne pomaga.

Nevem kam naj se še obrnemo, boličine pa so nevzdržne.

Hvala za vaš odogovor.

lep pozdravkiki

Epufen lahko uporablja, kar se tiče srca… Če sem prav razumel, ima v vratu dolgotrajne težave in je bil pri nevrologu obravnavan zaradi njih?
Lep pozdrav

Uff Tramal so kar močni, zakaj bi pol še obliže?
Od obližev, katere si imel v mislih, jaz imam doma za sklepe mislim da tele Vaš link. Kupil komplet za 20€ pa mam za celo leto. Meni in ženi pomagajo, bratu pa ne,… odvisno.

New Report

Close