Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Protibolečinske tablete pri zobnih posegih

Protibolečinske tablete pri zobnih posegih

Hvala za dobre nasvete, nekaj sem že uspela razbrati iz objavljenih objav. Bi pa imela eno vprašanje… Tudi dama hodim redno k zobozdravnici, ki sanira posledice paradontoze in mojega zanemarjanja zob. Pogosto menjava plombe, ker so že stare in se spodaj pojavlja karies.

Ti posegi so precej boleči in vedno mi da injekcijo proti bolečinam. Drugače ne bi zdržala. Verjetno to ni najbolje – dogaja se 1x mesečno?

Obstaja kakšna alternativa v homeopatiji? Kaj bi se lahko naredilo, da bi se prej pripravila, da me ne bi tako bolelo? Najhuje je, ko mi vrta.

Pozdravljeni,

V homeopatiji je glavno vodilo, na podlagi katerega se orientiramo in izbiramo zdravila, prisotnost simptomov. Žal to pomeni, da vnaprej, torej, ko simptomov (še) ni, praviloma ne moremo izbrati ustreznega zdravila.

Zato vnaprej za preprečitev bolečin ne moremo predpisati homeopatskih zdravil. Vas pa seveda razumem, da vam je težko. Ker so bolečine, kot pravite, hude, je kar prav, da dobite injekcijo, in tudi, da vzamete kakšno zdravilo proti bolečinam po posegih, če je treba. Če bi morda imeli kdaj težave, ki bi jih lahko povezali s protibolečinskimi zdravili, lahko to rešujete s pomočjo homeopatije tudi kasneje, ko se stanje z zobmi umiri.

Mojca Lombardo, dr. med., spec. druž. med., dipl. ECH *** e-naslov: [email protected]

New Report

Close