Najdi forum

protibolečinska blokada trtice

Pozdravljeni, na vas se obračam, ker me več noben ne jemlje resno in vidim, da na tem forumu kar pogosto odgovarjate. Res bom vesel kakršnega koli odgovora ali mnenja. Skratka, sem sredi svojih dvajsetih, in že 10 let imam kronične bolečine v predelu trtice (ne ravno tisti špic ampak še malo nižje dol) in zato občasno hodim na kaudalne blokade, ki mi sicer pomagajo samo za kak mesec. In sedaj imam en problem glede te blokade. Že mesec dni me hudo boli na mestu vboda in to je sedaj prvič da imam takšne težave. Ponavadi je bilo tako, da me je slab teden na mestu vboda bolelo, ter potem bolečine kak mesec nisem čutil, se pravi ne vboda in ne na področju izhodiščne bolečine. Zdaj pa me na področju vboda boli že mesec dni, bolečina ne pojenja, je enaka kot je bila prvi dan, zdravilo pa tudi ni pomagalo, saj je izhodiščna bolečina še vedno prisotna. Če pokličem tja, kjer sem imel poseg, me ne jemljejo resno, češ saj bo bolečina minila, vzemite kakšno protibolečinsko tableto in bo bolje. V tem času sem že jemal arcoxia, algominal, diclo duo in nič ne pomaga. Boli me ko sedim, ležim, naredim predklon, za opazit pa ni nobene rdečine ali bule. Dobil sem tudi napotnico za mr, ampak na vrsto pridem komaj čez dva meseca. Močno upam, da res ta bolečina ne bo trajna in da bom sedaj primoran živeti z dvema bolečinama na dveh različnih mestih. In sedaj me zanima, a se da kaj narediti glede te bolečine na mestu vboda, a obstajajo še kakšne močnejše tablete, kakšne kreme (ketonal mi ni pomagal), ali mogoče bo ta bolečina sama od sebe prenehala oz. ali je za kaj takega že prepozno. Res bom vesel vašega odgovora.

LP

Pozdravljeni,

priporočam, da čim prej opravite slikanje bolečega področja z magnetno resonanco, saj je tudi za učinkovito zdravljenje zelo pomembno ugotoviti vzrok. Za hitrejšo izvedbo slikanja priporočam, da se pozanimate pri različnih izvajalcih. Marsikje se da slikanje na napotnico opraviti celo v nekaj dneh.

Sicer priporočam kombinacijo različnih protibolečinskih zdravil: nesteroidnega protivnetnega zdravila (npr. Arcoxia ali DicloDuo…), metamizola (npr. Analgin ali Metamizol Stada 500 mg tablete, do 2 na 6 ur) ter paracetamol (npr. Lekadol ali Daleron 500 mg tablete, do 2 na 6 ur).

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,

Mene pa zanima ali lahko prejmem protibolečinsko blokado, ce sem na zacetku nosecnosti. Imam namrec zastarel zlom trtice in hude bolecine, zato mi predlagajo protibolečinsko blokado. Termin Imam že nekaj časa, zdaj pa sem izvedla se za nosečnosti.

Hvala.

Pozdravljeni,

 

v začetku nosečnosti je zelo pomembno skrbno pretehtati vse medicinske posege in zdravljenje, vključno s protibolečinsko blokado. Načeloma so nekatere vrste protibolečinskih blokad varne med nosečnostjo, vendar je odvisno od vrste zdravil, ki se uporabljajo in od specifične zdravstvene situacije.

Najbolje vam bo glede tega svetoval specialist, h kateremu ste narocena na blokado, saj samo on ve, katero zdravilo tocno vam namerava vbrizgati. Vseeno vam svetujem, da morda se prej poskusite z manualno terapijo ali celo bownovo terapijo – bolecine namrec obicajno povzrocajo zarastline, ki so nastale v predelu misic in se jih da ublaziti manualno. Obicajno so edinole taksne storitve zal samoplacniske in potrebujete najti tudi dobrega terapevta, kar vcasih ni povsem enostavno.

Lep pozdrav

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close