Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Protibolečinska ambulanta v Laškem

Protibolečinska ambulanta v Laškem

6.1.2005 bo imel v Zdravilišču Laško dr. Vrabl protibolečinsko ambulanto(samoplačniško). Nadaljne termine pa bom sporočila, ko bodo potrjeni. Ambulanto dr. Vrabla tudi sama obiskujem in vam z veseljem sporočam, da se precej bolje počutim. Vsi tisti, ki bi želeli obiskati protibolečinsko amb. v Laškem, se čimprej naročite v tamkajšni ambulanti ( 03 7344 111).

Lep pozdrav !

Bojana

Hvala Bojana za informacijo. Pridružujem se tvojemu mnenju.

še informacija za tiste, ki niste iz okolice Celja. Dr Vrabl ima ordinacijo enkrat tedensko-ob petkih v Kirurškem sanatoriju v Ljubljani. Pokličite na telefon 01 477 94 00 in se naročite.

Lep pozdrav1

Metka

Bojana, prosim, nam lahko podrobneje opišeš, kako izgleda tvoja protibolečinska terapija? Res me veseli, da se ti je stanje po zdravljenju občutno izboljšalo.

Iz intervjuja z dr. Vrablom, ki je bil objavljen v javnem mediju (nanj me je opozorila Eva), povzemam, da je priporočani algolog doslej posvetil največ prizadevanj: hrbtenični bolečini, glavobolom, trigeminus nevralgiji, atipični obrazni bolečini, pooperativni fantomski bolečini, svežemu herpes zosterju in nevropatski pozosterski bolečini, kompleksnim regionalnim bolečinskim sindromom, ki so posledice poškodb, opeklin, drugih operacij ali stanj, stanjem okvar drobnih živčnih poti pri sladkorni bolezni ali pri zastrupitvah, ki posledično preidejo v neobvladljiva bolečinska dogajanja, težavam po večkratnih operativnih posegih na hrbtenici ali živčnih spletih, … kroničnim kritičnim ishemijam pri žilnih boleznih in avtoimunih obolenjih vezivnega tkiva (!) …
Strokovnjak ocenjuje, da je možno pomagati vsem bolnikom, ki jih pesti bodisi akutna ali kronična bolečina. Čimprej je treba odkriti osnovni razlog za bolečino in ga izključiti in ne samo lajšati simptomov brez odkritja vzroka za ogrožajoče stanje. Pomembno se je zavedati, da imamo pravico do tega, da nas ne bo bolelo! Bolnik ima pravico biti brez bolečin(!), pravi doktor. Po eni strani je bolečina sicer koristna, ker nas opozori, da se s telesom dogaja nekaj nepredvidenega, škodljivega, nezaželjenega. Če pa postane bolečina sestavni del vsakdanjika in nas pesti 24ur dnevno, pa prevzame vlogo ubijalca. Pogosto se začnemo zavedati vsakega delčka svojega telesa šele takrat, ko izgubljamo zdravje.
Zelo pomembno je čim primernejše lajšanje bolečin, ki bo omogočilo zgodnjo rehabilitacijo in preprečevalo posledice. Zaradi kronične bolečine se pojavijo problemi, ki so posledica (!) bolečine in z njo povezane stresnosti, ne pa vzrok težavam! Torej so duševne stiske v takšnih okoliščinah posledica neobrzdanega bolečinskega dogajanja in ne vzrok za bolečino. Če napravimo bolečino ” vidno ” (jo znamo opisati po jakosti, tipu, širjenju, vztrajnosti, ponovljivosti in trdovratnosti), ne bomo trpeli molče … “

“Dr. Vrabl sodi med zdravnike, ki so zadovoljni, če se bolniki vračajo nasmejanih obrazov, ki so veseli konstruktivnih pripomb, izboljšav ali predlogov, med zdravnike, katerih služba ni samo služba, temveč je poslanstvo pomagati vsakomur, ki jim je zaupal svoje največje bogastvo, zdravje. ”

(Vir: “Rina”, dec. 04 )

Dr. Vrabl je zdravnik,ki si zares vzame čas za bolnika. Jaz sem bila v njegovi ambulanti na Ptuju zaradi težav s hrbtenico.Pri prvem pregledu je potrebno imeti vse rentgenske slike ( stare in nove ) in izvide.
Po zelo temeljitem pregledu in pogovoru mi je dr. Vrabl svetoval nošenje steznika za razbremenitev hrbtenice (do 6 ur dnevno ), ureditev ležišča (svitek pod vrat namesto blazine in podložiti kolena ), predpisal mi je vaje,1x tedensko plavanje v termalnem bazenu in pa protibolečinsko terapijo – Lekadol v kombinaciji s Tramundinom, Sirdalud – mišični relaksant ter B- kompleks in Lecitin s selenom za boljše počutje in več energije.
Na prvi kontroli pa mi je naredil še akopunkturo na ušesih (“iglice” imaš en teden – v tem tednu sem bila praktično brez bolečin v hrbtenici, potem pa so se nekoliko vrnile, tudi utrujena sem vsekakor manj,kot pred obiskom v ambulanti).
Dr. Vrabl meni, da je za uspešno protibolečinsko terapijo (in s tem tudi za sprostitev mišic ) zelo pomembna pravilna kombinacija analgetikov in mišičnih relaksantov.
To so moje dosedanje izkušnje. Gotovo pa bi lahko še kdo dodal svoje mnenje in izkušnje.

Lep pozdrav vsem!

Bojana

PS: Celjani naj vas spomnim, da je naše srečanje zaradi amb. dr. Vrabla v Laškem prestavljeno iz četrtka na sredo 5.1. ob 17.00. Se vidimo!!

Draga Bojana, res lepa hvala za tvoj izčrpen odgovor ! Vsebino si bom natisnila in jo v četrtek z veseljem odnesla na naš skupinski sestanek.

Hvala celjski skupini za novoletno voščilnico – in tudi tebi osebno!

Vse dobro vam želim!

Veronika

Kot sem obljubila, vam sporočam nadaljne termine protibolečinske ambulante v Laškem ; dr. Vrabl ima ambulanto še 20. 1. in 27.1., za naprej pa še sporočim.
Torej, tisti ki bi želeli na pregled in vam je bližje v Laško , kot v Ptuj ali v Ljubljano, pokličite Zdravilišče Laško in se naročite.

Lep pozdrav!

Bojana

Draga Bojana, pridružujem se tvoji izkušnji. Pri hudih bolečinah vsekakor priporočam pregled in terapijo pri dr. Vrablu. Na začetku zdravljenja je zelo pomembno bolniku odvzeti bolečine. Dvig splošne kondicije je pri bolezni predpogoj za izboljšanje zdravstvenega stanja zato brez redne telovadbe ne gre.
Do sedaj je pomagal že kar nekaj našim bolnikom, kateri se lahko pohvalijo z izboljšanjem. Upam, da bo vse več zadovoljnih bolnikov.

Lep pozdrav, Metka

Zdravo!!

Samo nekaj bi vprasal,glede na to da je zdaj tak cas,spomladanska utrujenost,ker je taka “slaba”zima”,pa me vse boli!

ALI morda moja FM tudi vpilva na:spolno (sexualno) moc ! ? ? !
!! Nikakor mi ne gre v glavo, da sem totalno “odpovedal” !!
Zelja je je velika efekt-a pa ni !

PS.:se morda dobijo kake tablete razen,viagre,da mi pri tem pomaga-jo..!!

Lep pozdrav,,vsem

Ter za odgovor

VAS PAJO

Če morda uživate antidepresivna zdravila, bi to lahko bil njihov stranski učinek.
Po moško se pogovorite z vašim zdravnikom, če bo treba, pa še do urologa!
Seveda so vsakodnevne bolečine nezanemarljiv stres, ki tem funkcijam prav tako nič ne koristi.

Čim manj panike in v akcijo!

LP, Veronika

New Report

Close