proteza
Mene pa nekaj zanima za mojo sestro: pred kratkim je dobila zgornjo totalno vizil protezo, katere ceno je plačala zdr. zav. nekoliko manj kot 500 eur in sestra 500 eur. Sestro je proteza tako žulila, da je imela krvave dlesni in kljub temu, da je nekajkrat šla nazaj do svojega zobozdravnika, ji je ta dejal, da drugače ne more naredit…No- medtem je šla sestra k drugemu zobozdravniku, ki ji je (samoplačniško pač) protezo popravil in jo lahko nosi. Sestri je tudi povedal, da proteza ni vizil. Sestra se je pritožila (verjetno na zdr. zavarovanici??)- morala je na neko komisijo- tam pa so ji rekli, da proteza je vizil- torej bi upravičeno doplačala 500 eur. Komu naj sestra sedaj verjame???
Meni se zdi, da res vrana vrani ne izkljuje oči, boli pa me, da nekateri tako služijo, čeprav na račun revnih (sestra je brezposelna in ji res vsak euro prav pride)…
Za odgovor ali morebitne napotke najlepša hvala!
Andreja
SPoštovana andreja******,
težko vam odgovorim, ker niti sama dobro ne veste, kje in kako se je vaša sestra pritožila.
Zobozdravnik ji je naredil ?? protezo, potem je drug zobozdravnik rekel, da to ni to, komisija, ki je sodelovala v pritožnem postopku pa je potrdila prvo “resnico”. Lahko mi verjamete, da so komisije, ki sodelujejo v pritožnih postopkih precej zanesljive in nikakor ne ščitijo tistih, ki delajo napake. Torej, verjame naj (če že drugemu ne more) vsaj komisiji (čeprav bi bilo lažje, če bi vedeli kakšna komisija je to bila).