Najdi forum

PROTESTNO ZBOROVANJE

Ja www, se strinjam da tukaj nekaj smrdi. Ampak po mojih vtisih smrdijo prav tako izjave, ki jih je dala MM. To kar je kazala slika, je v zivo dokazovalo da gospa ne govori resnice. Zmotilo me je npr. tudi to, da je rekla, da bodo pse evtanazirali sele takrat, ko bo to dovoljeno za ljudi. Ja ljubi bog, kako pa potem ti kuzki umirajo? Da ne govorim, da se to ne sklada niti najmanj z izjavami tiste nemske organizacije, ki ves cas pravi, da se zivali, ki jim ni pomoci pri njej evtanazirajo? (Da ne govorim da je to cisto protizakonito…). Ti ljudje so pri njej ze od lanskega leta. Pravijo, da so zagotovili denar, veterinarje, pomagace,…in da so se razmere bistveno izboljsale. Kako je mogoce da so po tolikem casu razmere tam tako katastrofalne, kot je bilo videti na posnetkih. Posnetki pa ja menda ne lazejo.

Ze zgoraj na tem forumu sem Natawe zastavljala vprasanja, ki so mi kar sama hodila na pamet, od tega, kako je mogoce, da ji je poskusalo pomagati ze zares veliko stevilo ljudi in organizacij, pa da ni uspelo prav nikomur in da so ji prav vsi od njih pokradli denar ali kaj podobnega?

Da ne pozabim zgodbe o Bronxu. Zivo se spominjam slike na njihovem webu. Da pa potem kuza po tolikih mesecih pride ven v takem stanju, pa res ne morem sprejeti nobenega opravicila. Vse skozi trdijo, da je veterinarska oskrba zagotovljena??? Pes pa taksen!

Jaz si na ta vprasanja ne znam odgovoriti, pa res nocem hocem verjeti, da gospa ni zmozna tega. Zdrava pamet pa mi pravi, da tam kjer je dim je tudi ogenj.

Glede na tvojo jezo se mi zdi, da verjetno pomagas pri Mileni in mi prosim poskusaj pomagati da bom spet zacela verjeti vanjo, saj mi vsak trenutek pade na pamet se kaksno vprasanje. Pa bi rada verjela, ves!

Meni je jasno, da MM ni sposobna sama voditi azila, da ne bos mislila, da zelim, da stvari ostanejo taksne kot so, ampak jaz bi stvari resevala tako, da bi ta azil legalizirala in tja postavila usposobljene ljudi, uredila boxe in ostalo, MM pa bi za njeno boljse pocutje bila oskrbnica. Sicer pa ni moj namen te prepricati, da imam jaz prav, prav tako bi te prosila, da se ne opredelis za stran MM ali na stran njenih nasprotnikov, ker se vsi skupaj borimo za pse, torej stojimo na isti strani, samo z napacnih koncev smo se lotili zadeve. Lep pozdrav!

A dej nehi?

Draga www.
Misliti si ne mores kako sem se razveselila tvojega prvega sporocila. Spet sem za trenutek upala, da se je le oglasil nekdo, ki ve, kaj se tam natancno dogaja in bodo njeni nasprotniki koncno dobili svoje!
Zgodbo o MM pa spremljam cisto prevec dolgo, da bi se me dalo prepricati s tem kar pravis ti.
Kot prvo: a res verjames, da si ti prva oseba, ki se je spomnila imeti tam azil, z oskrbniki, z boksi? Daj no, v tolikih letih ni nikomur padla na pamet tako logicna resitev? Kaj pa ce to ne gre? Ne gre zaradi nje?
Kot drugo: verjamem, da so tvoji nameni pomagati psom dobri in s tem nacrtom azila bi se globoko strinjala, ce ne bi zgodbe o MM spremljala bistveno bolj pozorno in bistveno dalj casa, kot ocitno ti? V medijih jo ze pred izvolitvijo za slovenko leta, se zelo dobro spomnim intervijuja na TV, ko je bil njen najhujsi ocitek, oziroma argument v prid njenemu azilu, ravno to, da psi niso za v bokse! Halo, Milena je sama rekla, da NOCE BOKSOV! S to izjavo si mi samo potrdila, da si ena od tistih, ki pljuvajo po njenih nasprotnikih, o resnicni situaciji tam pa nimajo pojma! A res ne vidis da ste ostali samo taksni, ki jo branite samo zato, ker je gospa uboga? Dokler jo boste taksni kot ti branili tako slepo, do takrat bodo psi tam umirali tako kot pravi Daisy! CRKAVALI! Preseneca pa me, da se po vsem tem, da je Daisy zelo dobro uspelo dokazati, da je to kar govori res. Ce se bos dobro spomnila, bos videla da je Daisy tista, ki govori ves cas o psih in to izkljucno o psih! Ce sem te razumela prav ti mislis, da sta vest in Daisy ena in ista oseba! Pomisli se enkrat. Malo logike…
Nimam niti najmanjsega namena prepricevati tebe in te postavljati na katero od strani. Vse kar zelim je, da odpres oci, danes na protestu in si zelo natancno zapomnis, kaj se bodo dogovorili, kaksne ukrepe bodo sprejeli, pa potem spremljas situacijo. Pa ti bo stvar zelo hitro jasna, NE GRE IN TO ZARADI NJE! In ce ti gre zares za zivali, si vzami eno uro in si sama pri sebi posteno poskusi odgovoriti na vsa vprasanja, ki sem jih zastavljala ze Natawe. Prevec jih je, prevec!

Pa se tale malenkost: ker mi stvar ne da miru sem pisala tudi na njihov internetni naslov in vljudno prosila za odgovore. Da ne bos mislila, da sem od njih dobila kaksen odgovor! Ko pa sem pogledala vceraj na njihov web, pa dejansko ta naslov ne obstaja vec. Ocitno tudi najbljizji, ki delajo z njo, ne zmorejo braniti vec tega sranja!

Daisy je vec kot dokazala, da je to kar govori res, ti jo obsodis da je patoloski laznivec, in to kar brez diagnoze psihiatra, ki jo od nje zahtevas za Mileno? SAMO ZA SEKUNDO DOVOLI SAMA SEBI PODVOMITI V MM IN SESTAVILA SE TI BO SLIKA OB KATERI TI BO SLO NA BRUHANJE! Meni gre!

Zdaj grem pa raje pisat Kovacu, da mi javno zagotovi, da se psom ne bo zgodilo nic! To pa lahko naredis tudi ti, saj pravis da vse za pse!

www! Samo se tole! A se zavedas kaksno skodo delas MM, ko popljuvas njene nasprotnike, potem pa se pokaze, da sploh ne ves zakaj! Verjamem ti tudi, da zelis dobro zivalim. Sama sem se osebno na vse pretege in proti vsej logiki trudila “neverjeti”, prav TI IN PA NATAWE PA STA DODALI ZADNJO PIKICO NA TO, DA HOCEM DA SE TO TRPLJENJE PRI MM NEHA! Pomisli drugic predno napises, da je kdo laznivec, samo zato ker se ti tako zdi!

Natawe,

sedaj že dojemam zakaj se boriš. Ne razumem, zakaj protestiraš pri Mileni v Borovnici, če se zavzemaš za azil v Ljubljani? Mislim, da bi bilo bolje protestirati pred magistratom ali Prešernom. Potem bi prišel tudi jaz.
Ker pa boste protestirali pri MM, pa marsikdo razume vašo akcijo kot podporo temu, da obdrži pse za vsako ceno.

Prav poglabljal se ni nihče v to. Bilo je omenjeno, da se je to govorilo, od kod je to prišlo, pa tako ne bomo zvedeli. Nekdo je le omenil, da je opazil travo pri MM, a nihče tam ni trdil, da se je kaj takega dogajalo.

No to je pa zadnje leta neka nova “moda” v Sloveniji! Tudi za Posočje se trdi ,da denar je, ljudje v tistem kotu pa še kar negodujejo, ker ni pomoči države. In tu spet beremo, da denar je in ČAKA da bo namenjen za kar je bil zbran. Zavetišče pri Močivnikovi pa še kar obup. cccc……

lp
posavec

Eh Kaja, vklopi malo mozgane in beri med vrsticami; ne verjames, da Daisy laze? Prav je tako, kot kot jaz ne verjamem zgoraj nastetih stvari (z izjemami seveda), samo zato, ker jih je nekdo izrekel. Ker nisi razumela moje sarkasticne pripombe, naj pojasnim; moj namen je bil pokazati, kako enostavno je sproziti govorice, cetudi neosnovane. Je pa razlika, ker Daisy je samo lik na nekem forumu, MM pa ima ime, priimek in obraz. Pa ne mislim vec razpredati, posebej pa ne z nekom, ki se opredeljuje na podlagi tega, kar nekdo rece. Ko pa bos imela svoje mnenje in bos za njim stala ti in ne nekdo drug, pa bom z veseljem se kaksno rekla. Aja pa se to, popolnoma jasno mi je, da sta Vest in Daisy dve razlicni osebi. Lep pozdrav!

…damn, this pissing contest is getting rather interesting! A tekmujete kdo je večji tepec? Večina vas psu ali kaki drugo živali še v življenju ni pomagala, svetle izjeme izvzete, tlele se pa prepucavate kdo ma večjiga, ma pejte pa si kupte… Psi pa hirajo, ker jih una koza od MM ne popedena vi pa sam olje na ogenj prlivate, dogaja se pa nič drugega kot da se vse po zobeh vlač. In ja živali pa trpijo in so iz dneva v dan na slabšem, pa da se dele ne najde kak tepec ki mi bo spet nakladal, da so pri MM sami srečni psi in podobne kozlarije. Dejte se mal zamislt, pa najdte kako rešitev, da bo za pse bolš in ne za MM, ker zanjo mi dol visi. Dejmo, za pse, OK? Ne zase, ne zame, ne za svoj ego in ne za teto Mileno, OK? Pa da vas vidmo junake.

Ne WWW,

Daisy ni samo lik s foruma. Ima ime in podobo, ki jo je pokazala na Preverjeno! Ima tudi zajeten kup dokazil o tem, kar govori. Pred meseci, sem jo zmerjal kot ti. Povabila me je na kavo in pokazala dokaze. Boom kot strela z jasnega, sem se zavedal tudi lastnih napak in svoje slepote.
Je pa res, da MM izžareva karizmo, ki ji večina slepo verjame. Najbolj jo poslušajo tisti, ki se s psi niti ne ukvarjajo in si zato ne postavljajjo za kinologe logičnih vprašanj. Srečni so že z njeno zgodbo. Če bi se spoznali na pasjo nrav in njihovo življene in potrebe, bi se morali začeti spraševati o nekaj osnovih zadevah.
Še enkrat ponavljam: nihče nima pravice za pse skrbeti malomarno, na račun dejstva, da v državi nimamo dovolj azilov.
Da bi se razmere izboljšale, so bili MM pripravljeni pomagati mnogi: DPMŽ trbovlje, DZZŽ Ljubljana, ga. Vera Hegeduš, dr. Pavo Zaninovič, neka italjanska živalovarstvena organizacija in še mnogi posamezniki. In vi pravite, da smo tja hodili s slabimi nameni?

Mene pa zanima, kje ste dobili informacijo, da bodo psi usmrčeni? To namreč velikokrat preberem v časopisih-člankih, na internetu.

… teta Milena povedala… A ti ne verjameš al kaj? Kolk si ti čudna :))))

Kok ma Daisy rada WWW!! Urška, a si že ugotovila, kdo je to? WWW, ki me obtožuje, ker menda patološko lažem in blatim Mileno, ki se ubožica ne more braniti…počne iste stvari! To lahko pripišem samo eni osebi.

Gre za normalen cas meseca dni, oz. podaljsanega na sest mesecev, po katerem se zival evtanizira v kolikor se ne najde novega lastnika. Tako je urejeno v nasih azilih.

Denar je bil zbran z namenom, da se ga investira v ambulanto, ki bo delovala v Ljubljanskem zavetišču. Predvidevam, da si revija Moj pes, ki je koncert organizirala tudi želi, da gre tja.Vsekakor pa ne bo šel k Močivnikovi. Lahko pa sami prispevate tja vsa svoja sredstva, jaz sem to že storila pred mnogimi leti. Rezultat tega je bil, da smo mi živali, ki sem jim hotela plačati zdravljenje umirale na rokah, ker pač MIlena ni dovolila na veterino in je trdila, da psičkom ni nič hudega.
Kar izvolite, vsa vrata so vam odprta, samo ne hodite jokat nazaj, mi smo vas opozorili.Poleg tega se zavedajte da boste s svojimi dejanji botrovali podaljševanju mučenja živali. Če lahko s tem na vesti mirno spite…

Pri mIleni je pa stanje točno takšno, kakršnega si želi ona.Če bi hotela, bi se stvari že zdavnaj uredile. Kaj res ne razumete, da smo ji pomagali tudi ljudje, ki so imeli dovolj denarja, da bi lahko stvari postavili v okvir meril, pa ni dovolila oz. so se stvari ustavile, ko je nanesla beseda na oddajanje. Vprašajte jih,če ne verjamete nam.

Prva netočnost, da se ne da preprečiti brejosti. O pa se jo da, treba je ločiti pse po spolu in zadeva sploh ni draga. Kar se tiče druge netočnosti se nanaša na to, da če bi Milena imela denar bi postavila bokse. Le zakaj se mi zdi, da jih ne bi in je to tudi povedala na TV :” Morala bi biti takšna kot on in pse za 30 dni zapreti v kletke ( tako ona imenuje bokse že od nekdaj, tudi ljudem ki imajo pesjak psa ne da, ker njem pes ne bo zaprt v kletki), potem pa jih usmrtiti če jih ne bi v tem času oddala…”Kaj je potem res?! kot poznam mIleno je res to kar je rekla in ste vsi ostali, ki si želite da bi bilo pri njej kdaj drugače UTOPISTI. Pa srečno!!

To lahko trdi le oseba, ki nima pojma, kako delujejo zavetišča v Sloveniji, za katere tako trdite da jih ni. Imamo tri vrste zavetišč in sicer tiste ki jih furajo privatniki in ti so v resnici odvisni od dnarja občin. Tam se verejtno tudi zgodi, da se kakega psa evtanizira ker ni bil oddan. Potem imamo zavtišča ki jih furajo profesionalci ( ambulante, javni zavodi..), ki so prav tako financirani iz proračuna in tu se zgodba ponovi. Iammo pa tudi zavetišča ki jih vodijo društva in tu je malce drugače. Društvo se poleg financiranja iz občinskega proračuna lahko ” dočepa” tudi do državnega denarja. Pooleg tega ker ni privatinik ali zavod lahko poišče donatorje in sponzorje, ki bodo denar namenili prav za te živali. seveda je možnost bivanja živlai v zavetišču dlje časa odvisna tudi prostorskih zmogljivosti, a načeloma se ti psi, ki ostanejo dlje pač razdelijo med člane društev ali pa so enostavno hišni psi- včasih tudi maskote zavetišča. Ne živijo po boksih tako kot ostali in so deležni vsaj toliko pozornosti, kot lastniški psi. upamo, da bo Ljubljansko zavetišče delovalo v tem kontekstu. Naj vam pa vseeno povem razveseljivo novico, da se večina živali odda prej kot v enem mesecu in da je zamudnikov zelo malo in za tistih malo se vedno najde prostor in hrana, če so le pravi ljudje zraven.

Kar se mIlene tiče pa takole. pred dvemi leti ste slišali zanjo ( Če ne že prej) Kje ste bili do sedaj in zakaj niste šli pomagat takoj ko se je izkazalo za potrebno. zajak šele sedaj? Morda zato, ker mIlena rabi ljudi okoli sebe šele takrat, ko ji teče voda v grlo?

In pravit,da so se stvari izboljšale. kako? ALi že veste osnovno stavr za vse nadalje načrtovanjein sicer KOLIKO JE PSOV; KOLIKO PSIC; KOLIKO MLADIČEV? O izboljšanju boste lahko govorili šele takrat, ko bo toliko reda da se bo točno vedelo kaj je novo, kaj staro in koliko je vseh skupaj. Ja zaboga, kako pa lahko načrtujete sterilizacije in zdravlkjenej, če sploh ne veste koliko jih je potrebnih? Jaz vem za svoje živali točno. Kaj pa vi?

Še glede evtanazij bi dodala nekaj besed. Evtanazija je dejstvo, dejstvo, ki ga mora sprejeti vsak človek, ki se ukvarja z živalmi ali pa ima žival doma. Evtanazija ni nič srečnega, je pa rešitev v trenutku, ko živali ne moreš več nuditi dostojnega življena. Nja vam povem svojo izkušnjo z evtanazijo. ko sem začela pred mnogimi leti pri Mileni, sem imela psa, ki je bil takrat še mlad. o smtri nisem še razmišljala. Milena mi je naprala glavo, da se nobena žival ne sme evtanizirati in jaz sem ji verjela, verjela predolgo. Potem sem se šla stranod tam ,ker nisem mogla več gledati, kako živali trpijo in nisem mogla več poslušati Mileninih laži. Začela sem na svoje, pomagala sem vet. higijenikom v Grosupljem. Začetki sodelovanja so bili težki, pridobiti smo si mogli zaupanje drug drugega. Pravzaprav sem imela srečo in dolgo ni bilo v njihovem prostoru nobenega psa, ki bi ga mogli evtanizirati. Takoj sem spoznala, da je oddajanje živali novim lastnikom vse prej kot prijetno in enostavno. In potem je prišel tudi star pes, mešanec z ovčarjem. Bil je slep na eno oko, kolki ga niso več držali, bil je utrujen. Kaj pa zdaj? Janez mi je takrat rekel, tabo šel pa spat. Bil je udarec direktno v srce. Zakaj, ne, nimamo pravice!? Kje je njegov lastnik, da naredi to kar bi moral?

Psa sem pospremila v ambulanto, božala sem ga po glavi. za trenutek se mi je zazdelo, da nama je hvaležen. Koliko časa sem potem jokala ne vem točno, vem pa da je bilo hudo, da sem neprestano mislila nanj. potem je šel čas naprej in prišel je tudi drgi in tretji, četrti in peti… Lani jih je bilo devet.In še danes mi je za vsakim hudo, za vsakega predem dam glas za evtanazijo dobro razmislim, mislim na tistega ovčarja. In če se odločim za evtanazijo je to odločitev za katero vem v srcu da je prava, četudi ni prijetna.

Tisti, ki se še nikoli niste posvetili temu delu imate velike oči in želo, da se reši vsakega, vendar življenje ni večno in vsem ne moremo pomagati. Zavedati se moramo tega, ne idealizirati sveta in ljudi, ki se skrivajo za obljubami dosmrtne oskrbe. Vprašanje ki si ga moramo zastaviti je:”Kakšno bo to življenje do tega dne, ko pride smrt? Ali so bolečine, slabo počutje, hiranje na obroke… res boljša rešitev kot evtanazija. jaz sem prišla do tega da ne. da pa sem spoznala to sem morala prehoditi težko pot, ko se jo podiral svet in vse kar sem imela za sveto. Ampak tako je. Sem pa ob vseh teh živalih naredila več dobrega kot podpisala smrtnih obsodb in gledam predvsem na tiste, ki sem jih rešila, ti me vodijo dalje in mi dajejo smisel za to kar počnem.

Evtanazije so in hvala bogu da lahko živlaim pomagamo umreti brez bolečin.

“Glede na naše poznavanje stanja menimo, da gre pri vsem skupaj za ciničen evfemizem, saj je ob upoštevanju obstoječih zakonskih določil v zvezi z zavrženimi živalmi popolnoma jasno, da bi bil večina odvzetih živali usmrčena, če že ne takoj, pa že po nekaj dneh”

Stran: http://boa.czp-vecer.si/vecer99-1/0.asp?kaj=6&id=-311882

Že po nekaj dneh? Zakaj? Kdo je to rekel? Kdaj je to rekel? Gre za domnevo, ki ni podprta z argumenti?

New Report

Close