PROTESTNO ZBOROVANJE
Ne, nismo se povlekli nazaj. zadeve so na sodišču.Kdaj pa bomo videli konec tega epiloga je pa vprašanje. Priče zdaj so, potem jih ni. Avtor članka pa je trnutno celo v tujini. Mi smo bili tam vedno, brez prisilnih privedb, govorili smo resnico in kar smo videli in doživeli. So se pa tudi tekom sojenja dogajale čudene stvari, ki bi jih človek pripisal ameriški kriminalni limonadi in bi se vsem zdele neverjetne in popolnoma nemogoče. Dejstvo pa je, da so dokazi ( ne vsi) ali deli dokazov izginili neznano kam. Če ne bi od človeka – sedaj že upokojenega policista slišala, d aje tudi sam videl prijavo, ki je potem izginila, bi si rekla da je vse skupaj farsa in laž
Če mi ne bi poveal človek, ki je bil v času snemanja na Visokem poleg kaj vse so posneli in bi videla potem le dokaz ki je prišel do sodišča in če ne bi Milenina hčerka pred 7 leti tulila, da mora ta dokaz dobiti za vsako ceno, da ga kdaj ne bi videla javnost ( kot razlog je navedla ker ne želi, da bi videli v kakšnem živi njena mama), bi verjela, d aje bilo na kaseti samo to kar smo videli potem na sodišču. Ostaja pa dejstvo, da ni pomembno za same pse to kar se dogaja na sodišču in kakšni so dokazi. Pomambne so živali. Njim smo posvetili svoj prosti čas in svoja življenja. Tu smo zato, d ajim pomagamo.
kaj bo prineslo sodišče, kam so šli pravi dokazi bo pokazal čas. trdno sem prepričana, d abo čez toliko let izbruhnila afera na to temo. vendar to psom ne bo pomagalo, vsaj tem, ki so sedaj tam ne. Sedaj rabijo pomoč, nimajo časa čakati in tudi razsodbe tega področja ne bodo vplivale na njihovo boljše ali slabše življenje. raje se posvetimo njim, kazenske težave s sodišči lahko rešujemo takrat. če bi jih lahko rešili na hitro, bi se morda še izplačalo, d stvari pripeljemo do konca sedaj, ker pa mlini meljejo počasi, življenje pa beži….Dajmo v akcijo za pse.
No, počasi bomo prišli na skupni imenovalec! Dodala bi le še to, da želim KAZEN za vse lastnike, ki so neodgovorni do svojih ŽIVALI (ne samo psov) in to takšno, da se te stvari ne bodo več ponavljale. Moja ideja je, da se zberemo prostovoljci, ki bi po terenu preverjali stanje in če opozorilo lastniku ne bi zaleglo, se mora v prisotnosti policije kazen izterjat na licu mesta (brez nekih sodnikov za prekrške). Če lahko policaji “kasirajo” za nepripasanost v avtu, kar v Nemčiji sploh ni stvar policije, pač pa zavarovalnice, ki ti ne krije odškodnine, če nisi bil pripasan, pa naj še tu poberejo denar!
Oprostite, samo meni se ta gospa ne zdi mentalno uravnovešena. V oddaji Preverjeno je lagala. Če psi ne dobijo cepiva proti boleznim itd..potem mi ne tlele klobasat o zaščiti zival in zatočišča, ki ga jim nudi ga. Milena M. Pa da nima nobene breje itd..a kamera je ujela popolnoma drugo stran. Šefica, verjetno boš v soboto sama stala na čelu z ga. Mileno. Good luck, and see u in dogs hell.
Oprostite, samo meni se ta gospa ne zdi mentalno uravnovešena. V oddaji Preverjeno je lagala. Če psi ne dobijo cepiva proti boleznim itd..potem mi ne tlele klobasat o zaščiti zival in zatočišča, ki ga jim nudi ga. Milena M. Pa da nima nobene breje itd..a kamera je ujela popolnoma drugo stran. Šefica, verjetno boš v soboto sama stala na čelu z ga. Mileno. Good luck, and see u in dogs hell.
Prebiram in me prime na k……….. Se kdo spomni, začetka tega foruma. Le stran nazaj si lahko preberete temo Resnica o Mileni Močivnik. No pa potem spet Milena Močivnik 2.
Sedaj je bilo še po televiziji nekaj podobnega.
Mi pa bi protestirali. Za kaj???? Za odprtje azila. Fino. Če se protestira za odprtje sem za.
A to kar je pri Mileni ni azil. Tukaj bi se pridružil tistim, ki bi protestirali, da naši “organi” pustijo, da sploh do kaj takega pride. Če bi imeli kako pravno državo, do kaj takega sploh nebi moglo prit. so stvari, ki so zakonsko urejene, a na zalost, se zakonov ne spoštuje.
No , da ne bom na dolgo pisaril.
HVALA BOGU; DA GA ZAPREJO IN KADAR GA BODO; GA BODO PREKASNO.
lep vikend vsem, tudi tistim, ki boste protestirali, da se to sr… konča in nadaljuje mučenje živali.
LP
Natawe, prepričana sem, da boš jutri v Borovnici.
28.2.2000, bil je to ponedeljek, sem bila tam jaz. Ura je bila cca. 16, ko sem se pripeljala. Dan je bil naravnost ogaben: deževalo je, vmes malo snežilo in mrzlo je bilo za znoret. Ograje okoli MM posestva še ni bilo. Moji pasji prijatelji so me pozdravljali, MM nekaj časa ni bilo od nikoder. Potem je prišla čez polje, pijana, da je komaj stala(od kuhanega vina, ki ji ga je prinesla soseda) in mi razlagala, da je šla iskat Bibo in Šano, ki sta ušli s svojim novim “fantom”, ker sta obe “vroči”. Jaz sem jo vprašala, če mi bo pomagala ob gašenju garij(injekcije), zato sem tudi prišla(kot že nekaj tednov prej vsak dan, da sem sploh lahko zdravila tolikšno št. psov). To ob njenem stanju ni šlo skozi, zato sem se dela lotila sama. Ko so injekcijo dobili vsi, ki so jo tisti dan morali, sem jo vprašala(kot prejšnji teden vsak dan), naj mi že končno pove, kje je Sivka. Oh, saj je že res čas, da ti povem, je rekla. Sivka je ležala na odprti prikolici, ki ni bila pod streho, zavita pod nekaj dekami. Zraven nje je v črni vrečki ležala Cofa, mrtva, samo glavica ji je gledala ven. Imela je odprte oči in na pol odprt gobček, kar vsekakor ni znak, da bi odšla na drugi svet tako, da bi mirno zaspala. Siva je bila še živa, vendar ni mogla premakniti niti repka. 8 dni je minilo, preden mi je povedala, da jo je raztrgala nemška ovčarka Ljubica. 8 dni je Sivka čakala na smrt.
Jutri boš tam. Vprašaj Mileno, zakaj je Siva čakala na smrt. Če ne verjameš, da je bilo z njo zares tako hudo, da med njenimi vet. še vedno velja za čudež, ker je še živa, ti lahko pošljem njeno kartoteko.
Veš, ob koliko smrtih sem bila prisotna? NEPOTREBNIH SMRTIH, KER SMO BILI TAM, DA POMAGAMO. Njej in živalim. Vprašaj jo, kolikokrat sem ji prinesla češnje, ker sem skrbela tudi za njo.
Prosi jo, naj ti pokaže Poli, ki še zdaj živi in komaj diha, ker ji srček že dolgo ne dela tako, kot bi moral.
Vprašaj jo, kaj se je zgodilo s Kalo, Markom, Črtom in Bučkotom.
Vprašaj jo , kje je Kaja, ki je za seboj pustila 5 malih kepic, ki brez nje niso mogle živeti.
Vprašaj jo, zakaj ima Snežka VEDNO NAČRTNO mladiče.
Zdajle jokam kot dež, zato bom nehala. Prosim te samo – zato, ker odgovorov ne boš dobila, da se mi potem javiš in ti nanje odgovorim jaz. Rada bi, da se nekega lepega dne ne boš počutila tako kot jaz, ki sem jim dala leta, zato da bi živeli. Danes še vedno vem, da morajo živeti, samo ne tam.
Natawe!
Preberi si zadnja dva prispevka od Daisy. Prosim te! Taksna bolecina, kot jo lahko zacutis ob tem je lahko le RESNICNA! Oprosti mi ampak jaz ji verjamem, verjamem, verjamem!
Zavedam se, da nisi ti kriva za to, kar je in ocitno se pocne Milena, pa vendar se ne morem nacuditi tvoji dvolicnost, ko govoris, kako bi bilo potrebno spreminjati zakone, kaznovati mucitelje na mestu dogajanja,… Po tej tvoji logiki bi morala Milena ze takoj po prispevku v Preverjeno direktno za zapahe. Dokler pa boste ljudje kot sta ti in Sefica, ki v bistvu nimate nobenega odgovora na to, kaj se tam v resnici dogaja, pozivali ljudi, da naj pridejo protestirat, pa boste s svojimi dejanji dobesedno podpirali mucenje. Na vaju dve se bo kazalo s prstom, da sta javno podpirali mucenje, ce bo samo ena od teh stvari res! Daj pomisli malo!
Natawe, zakaj ni nikogar drugega razen tebe, ki bi se branil Mileno? Kje so vsi ki ji pomagajo in vsak dan delajo z njo? Kdo pa sploh ve v resnici kaj se danes tam dogaja? Imam mocno obcutek, da ste ostali samo tisti, ki se niste na svoji kozi poizkusili tega! Srecno!
O Bronxu? Spet laz! Meni se ni zdel cisto nic mrtev! Sam je povedal svojo zgodbo!
Natawe, premisli se enkrat kaj delas. Pojdi jutri gor in si dobro oglej vsak koticek in se res prepricaj ali se taksne stvari dogajajo in ce bos videla enega samega od taksnih nesrecnikov, si lahko prepricana, da jih je tvojim ocem skritih se veliko, veliko vec!
Oprosti mi, ampak zdaj pa ze meni film trga!
A se ti res zdi grozno, če bodo s tem protestom pristojni ljudje uvideli da je LJ azil NUJNO potreben? Kaj misliš, bi bilo narobe, če bi sedaj azil že stal in obratoval in bi razen od tistih psov, katere je “dovolil” TS, lahko takoj sprejel 60 psov, ki bi potem prišli k novim lastnikom? Daisy, verjemi mi, da ti verjamem, da nimaš slabih namenov do psov, pa tudi, če sta z MM v slabih odnosih, se me to nič ne tiče. Tudi jaz želim samo to, da življenje teh psov ne bo odvisno od nekakšnih “rokov”, ki se mi zdijo enostavno prekratki za takšno število psov. Podpiram TS samo v toliko, da se dovoli MM dogovorjeno število psov, ki jih zaradi starosti ali ne ravno lepega izgleda nobeden ne bo hotel. Pa še enkrat poudarjam. SAMO POD NADZOROM TS! Res ne vem zakaj jim ne bi zaupala, saj ko sem se pogovarjala z Birgit je tudi ona jasno izrazila, da se bo morala MM DRŽATI pogodbe katero je z njimi podpisala. Pa tudi, da morajo biti psičke sterilizirane, pa da se morajo VSI psi označit! Ona ne odstopa od tega in jaz tudi ne. Če pa se bodo še dodatno začeli IZVAJATI že obstoječi zakoni proti mučenju živali, da bodo lastniki, ki zavržejo psa kaznovani, pa vem, da tudi ti ne boš temu nasprotovala.
MM SE NE BO DRŽALA POGODBE IN SE JE NE DRŽI NITI ZDAJ. Vaš protest ni namenjen temu, da Ljubljana dobi azil(ki ga nujno potrebuje), pač pa temu, da MM ne odvzamejo psov. Strog nadzor TS-ja? Kdo ga bo izvajal? Koga bo pa Milena gledala, misliš, da jo bo strogo nadzoroval? Še vedno si mečete pesek v oči….Nisem pisala o mojih odnosih z Mileno, pač pa o njenem odnosu do psov. Nisi dobro prebrala, Natawe.
Taksne neverjetne zgodbice lahko spravi skupaj samo patoloski laznivec! Daisy je pa v tem tako dobra, da se na koncu svojih izmisljotin se sama razjoce, haha. Kako lahko je takole za racunalnikom obtoziti nekoga teh grozljivih dejanj, zakaj pa potem ne gre tja v soboto in pokaze svoj obraz, da vidimo kako stoji za svojimi trditvami? Ce se ne veste, so vse te grde zgodbice prisle od nje, s svojim jokcanjem, pa je marsikoga prepricala. Kako je naenkrat videla drogo in alkohol in mucenje in kondome, ko je odsla od tam, prej, ko je pomagala pa ne? Daj no Daisy, saj pocasi si ne bo vec kaj izmislit, a ne? Glede na to, da si upas siriti tako nizkotne lazi, imej potem se toliko jajc, da se pokazes tam in ljudem, ki bodo protestirali v obraz razlozis; kaksna posast je MM!
ce je vse kar pravi ona laz pa mi dragi www razlozi posnetke na oddaji Preverjeno!
A so bili mogoce se psi nauceni, da zaigrajo prizore? A so bile brejosti le navidezne? A ja, verjetno so te psicke ravnokar (ze breje) prisle k njej…
Jaz vsega tega se vedno nocem verjet, pa vendar si oddaje ne zmorem razloziti!
Pomagaj mi pri tem, ker si ocitno trdno preprican, da ni res.
Draga Kaja! Vsi vemo, da je nemogoce pri tolikih psih prepreciti brejavost. Ce bi MM, dejala, da se to dogaja, ves kaksna bi bila reakcija- da jih namerno mnozi. Da zlagala se je, ampak z namenom zascititi sebe in pse. Tudi hranjenje toliko psov na enem kupu, vsi vemo, kako zgleda. Se mi je zgodilo, da se je moj pes na lajni stepel z drugim psom na lajni. Ce bi eden od njiju bil spuscen, ne vem, kako bi se koncalo. Vse te stvari v Borovnici se dogajajajo, tega ne zanikam, pa mislis, da ce bi MM imela denar, ki bi bil namenjen izgraditvi boxov, da tega ne bi storila in bi jih zelela se naprej imeti v skupnih prostorih? Ampak ostale stvari, ki so jih zaceli vlaciti po medijih, a se ti ne zdi, da vse skupaj smrdi? Samo poglej na forumu mojpes je Daisy omenila, da bo MM nekoga tozila, takoj zatem pa vprasanje; ja od kod ji pa denar za tozbo, ce za pse nima. In seveda takoj zatem komentar nekoga drugega ja pa res od kod ji denar… In cez par dni, bodo ljudje ze govorili, da krade denar, ki je namenjen psom. O tem govorim, da nekdo nekaj med vrsticami namigne, potem pa ze nekdo trdi, kako je videl, slisal in podobno. In cez vec ust gre, bolj grozljive so stvari. Tako je bilo s tem, ko zdaj trdijo, da je neuravnovesena, oz. zbiratelj zivali. Nekdo je naletel na clanek, ko so nekje v tujini nasli ne vem koliko psov in mack v trosobni hisi in ne vem koliko mack v zajcjih kletkah, mrtvih in zivih seveda. In potem so ze ljudje iz zgoraj omenjenega foruma, vse povprek iskali podatke o zbirateljih zivali in zdaj je MM tocno to, brez potrdila psihiatra seveda. Ja in pijanka je potrjeno, ker je to videla Vest ,( se opravicujem Daisy), tako kot tudi ostanke nasada konoplje in seveda zato ze peca drogo. Ali mislis, da neka 60 letna zenica sploh ve, kaj to je? Sicer pa, koliko ljudi je imelo dostop do njenega posestva in bi lahko gojili le to brez njene vednosti? Zelo lahko je obtoziti nekoga in cetudi krivda morda ali pa najbrz ne bo nikoli dokazana in cetudi je MM morda ali pa najbrz nedolzna vecine stvari, ki jo obtozujejo, jo bodo te stvari spremljale vso zivljenje. Se mi pa zdi zelo krivicno na tako nizkoten nacin resevati probleme, ki so, kot je vsem jasno. Sicer me pa zanima, kam bi dali tako stevilo psov, ce bi jih odvzeli in cetudi bi resnicno podaljsali zivljensko dobo teh zivali na 6 mesecev, kot obljubljajo, bi to pomenilo, da morajo mesecno oddati 50 psov, ce zelijo vse ohraniti pri zivljenju, glede na to, da pa so kljub propagandi zdaj v par tednih oddali samo par psov, pa se mi zgornja stevilka zdi nerealna. Naj mi pove kaksen predstavnik azila, ce so kdaj uspeli oddati 50 psov v mesecu dni… Lep pozdrav!