PROTESTNO ZBOROVANJE
Ah, Kaja, nekateri pač ne zmorejo priznati svoje zmote!
Kako Milena laže in se izmika je bilo lepo vidno, ko je zelela vso javnost, ki je gledala oddajo, prepricati, da se psice gonijo le enkrat letno :”..no….recimo na 10 mesecev…..saj to je enkrat letno……pa saj vidite, da ni nobene breje psice….” Kamera pa, res da zelo na hitro, mimogrede pokaze par brejih psic.
Veste kaj, čedalje bolj verjemem besedam našega znanca, ki je
rekel, da vsa ta zadeva močno “smrdi”, ampak ne po pasjih
iztrebkih. Čedalje bolj verjamem, da so odzadaj neke drugačne zadeve ali stvari oz. da so živali samo izgovor za nekaj
drugega. KAJ? To bo pa čas pokazal, slej ko prej. Takrat bomo videli, kdo je stvari videl v pravi luči in kdo je zaveden ali
pa celo neumen.
Vsekakor pa vse priznanje tistim ljudem širokega srca in
obzorja, ki po svojih močeh delajo v dobrobit zavrženim in
bolnim živalim. Če drugega ne, so jim hvaležne očke rešenih
psičkov in muc največje plačilo.
Izrek starih ljudi: sodili vam bodo po dejanjih, ki jih boste
storili!
Ja prav dvom v človeka, ki smo ga spoštovali je bil najhujši udarec tudi za nas. Videli smo jo kot dobrotnico, čisto kot solza. Potem je bilo tako, d ani več minil dan brez laži, brez zgodbe, ki je v resnici tako neresnična, da bi vsakdo lahko že vedel da je pravljica. Vsakdo je videl drugega psa, ki je bil najden privezan na drevo, viseč z veje in obstreljen, vedno je bil drug pes privezan pri mesarju tako tesno, da so mu iz rabe na vratu lezli črvi… Prejokala sem mnogo noči v borbi sama s seboj ali naj grem ali ostanem. pomagati nisem mogla več ,ker mi Milena ni dovolila, zato sem šla. a še vedno vztrajam. Vsak dan, brez prestanka pomagam živliam, ki pridejo v oskrbo društva in vsak dan žrtvujem zanje vsaj dve uri. Tako živim, to je moj način življenja. In rezultat dela, ki ga vlagamo vsi skupaj tudi moji drugi kolegi v društvu je to, d azares v resnici zmoremo poskrbeti za toliko živali kot tudi javno povemo. NAše številke so resnične in vsak izmed vas jih lahko preveri.
Ko govorimo o mileni nam očitajo zlobo in sovraštvo. Tega ni, vsaj v mojem srcu ne. Je pa občutek, da sem tiste živali pred 8 leti ko sem odšla od tam pustila na cedilu. v meni je želja, d abi jim pomagala, vendar vem, da bo to možno šele takrat, ko Milene ne bo več tam. PA za koga gre? ZA pse ali mIleno?! Če gre za dobro psov jo prepričajte da naj nam pusti, da pridemo tja in jih vsak teden nekaj odpeljemo, oskrbimo in oddamo. dali vam bomo naslove novih lastnikov, preverite še vi. vi njeni prijatelji, naredite to za živali. Če jih ima Milena tako zelo rada kot pravi bo dovolila. Jaz in moji prijatelji bomo dostojni, pustili preteklost pri miru, samo omogočite nam, da pridemo do psov, d ajih poslikamo, oskrbimo in oddamo.
In dopustite možnost, da ste šli na led tako kot mi in še mnogi med vami in nami. Imejte oči za živali, ne poslušajte zgodb kdo je komu kaj ukradel, kdo je lagal, kdo koga sovraži. Vse to je ta trenutek nepomembno. pomembne so živali. Umaknite mileno toliko stran, da bomo lahko delali in dokazali da lahko dobro oddamo tudi tiste živlai ki so pri njej. Če bomo hoteli dobro živlaim bomo mogli najti skupni jezik. Ponudili smo TS že vse mogoče a nas vedno zavrnejo. zavrnili so brezplačen pregled, nujne sterilizacije preden stečejo njihove, slikanje živlai in ureditev dokumentov za živali….Razlog je to ,da nas Milena ne mara. Milena bi pusila živlai raje umreti, kot da bi sprejela našo pomoč. Naša pomoč je pa tudi edina, ki lahko živlaim v resnici pomaga.
Prijatelji vprašajte jo do koga ji je več do tega da živlai preživijo in d mi pomagamo ali bo pustila raje živali pomreti, kot da nas spusti na dvorišče? Vprašajte jo?!
Poleg tega da je pot dolga do rešitve teh živlai je dolga tudoi do tam, da boste tisti, ki podpirate mileno spoznalči da je bolna, odvisna od živlai in da pri njej ne bo nikoli urejenega azila. Ne glede koliko se boste trudili bo vse zamanj. zato nehajte zavoljo živlai razmišlati, d mIlena potrebuje pomoč, ker pomoč ki jo potrebuje lahko nudi le strokovno usposobljena oseb in nihče izmed nas. Mi lahko pomagamo živalim tako, da se jih čim prej odda. Preden se jih odda jih je treba urediti, ker je dejstvo, da ljudje zaradi slabih izkušenj z njo nočejo več po psa k njej. In če vemo ,da imamo edino možnost da njene pse oddamo brez nje vemo vsi kako do tega. žal. Od milene z objavljanjem slik in pošiljanjem ljudi tja nismo oddali nobenega psa,smo pa oddali 9 ” ukradenih in urejenih” iz naše lokacije, ko ljudje niso imeli stika z njo. Srce govori eno, pamet in realnost kažeta na drugo. Sicer pa imate vsi priložnost, d av soboto vzamete po enega psa, ga odpeljete domov, potrpite teden ali dva da ga oddamo naprej, prej pa seveda uredimo. Naredite to, potem boste videli da se živčai da oddajati in da podpora mileni pomeni v resnici le podaljševanje agonije teh živlai, preveč novih neželjenih mladičev, premnogo bolečin ob umiranju, ko ne dopusti evtanazije. Razmislite v kaj se spuščate. poglejte tistim živlaim v oči in jim povejte, d jim je pri Mileni lepo in da bo že poskrbela za njih. Jaz tega ne bi mogla, ker je to laž.
Čudi me,da TS ne verjame kaj v resnici želite in,da odklanja vašo pomoč.Kje so vzroki.Kolikor so meni znane podobne akcije so bili nekatera društva enake dejavnosti kot TS zelo uspešna v Španiji in tudi v Turčiji.Nemška društva za zaščito živali celo redno pokažejo bivše pasje (pa tudi mačje)reveže uvožene iz teh držav v posebnih TV oddajah in iščejo za njih nov dom.
Samo zato, ker si mi zastavila pošteno vprašanje brez neumestnih provokacij, ti bom tudi odgovorila Kaja. Ne vem kako naj tem ljudem tu dopovem, da jaz nisem ZA Mileno, jaz sem ZA pse. Mislim pa, da Milena lahko obdrzi 50- 80 psov, tistih, ki jih nobeden ne bo hotel in predvsem POD NADZOROM TS!!! Bolje je seveda 50, kot 80, glede na to, da sta za to s strani TS plačana dva človeka, je to 25 “psov na enega”, če odštejemo Mileno in mislim, da se pa takšno število psov, že da normalno oskrbovati. Ostale argumente, pa boš slišala v soboto, če se nam boš pridružila. LP
TS se zaveda, kaj se dogaja, vendar si zaradi svojega ugleda, denarja…ne morejo privoščiti, da bi jih MM nagnala. Zato ji popuščajo, čeprav dobro vedo, da ne izpolnjuje pogodbenih obveznosti. Hranim maile, ki moj povzetek potrjujejo. Ko bo potrebno, boste za celotno vsebino zvedeli vsi.
Natawe, vem, da Daisy še videti ne moreš, kaj šele slišati ali spoznati. Pa bi bilo dobro. Če si pripravljena, se mi javi.
Natawe,
Se strinjam, da je potrebno narediti nekaj za PSE! V soboto ne morem priti, res pa upam, da vam bo uspelo narediti dober nacrt za oddajanje kuzkov. (ne samo protestirati!)
Ocitno ti trenutne stvari pri njej poznas bolje kot vsi ostali in prav zato upam, da imas prav in vam bo uspelo najti dom za preostale kuzke. Mene pri celi zadevi spet skrbi to, kar pravijo tisti, ki so pri njej pomagali ze prej – da noce oddajati psov? Da vedno obljubi vse, ne naredi pa nic? Upam, da to ni res! Vprasanje pa mi je padlo kar samo od sebe, saj se mi zdi totalno nemogoce, da bi toliko ljudi v tej mali drzavici lagalo o isti zgodbi. Zakaj pa bi vsi hoteli namocit ravno njo? Pa, da ji je prav vsak od njih nekaj ukradel? Cudno mi je!
Oprosti spet moji dvomljivosti ampak zdaj sem prisla do faze, ko zelim preverjati prav vsako trditev iz obeh strani.
Jaz se vedno mislim, da bi bilo najbolj posteno zaceti igrati z odprtimi kartami. Povejte, kaj boste dosegli na protestu, sporocite nacrt, kako bi se psom pomagalo in mogoce boste prav zato dobili pomoc se koga, ki v tem trenutku hudo dvomi.
Vsakdo na potestu naj se zaveže, da bo vzel in pomagal oddati vsaj enega psa. Povejte Mileni, da ga boste vzeli k sebi, ga oskrbeli in oddali v dobre roke. Potem pokličite DZZZ Ljubljana, ki vam bo uredilo prvi obisk pri veterinarju (prvi pregled, ureditev vsega nujnega, pomoč pri oddaji). Pa da vidimo, če za svojimi besedami stojite tudi z dejanji.
Najprej DOBRO PREBERI kaj sem sploh napisala. Nikjer ni GOVORA o posamezniku, pač pa DVEH PLAČANIH ljudeh za oskrbo psov (napisala sem tudi “25 psov na vsakega”) IN MILENO sem celo IZVZELA! Zato se ne mislim več pogovarjati s tabo po forumih, ker OBRNEŠ vsako stvar. O tem se lahko vsak prepriča, če prebere samo zadnja dva komentarja. Če si tako počel pri Mileni, ni čudno, da te je imela preko glave.
Kaja, všeč mi je, če si človek, ki razmišlja z lastno glavo in se ne pustiš zavajati od nikogar. Nikjer tudi nisem napisala, da je meni znano VSE okrog MM, je pa res, da s takšnimi “prijemi” kot jih ima “smrekca” ne morem takšnemu človeku verjeti niti besede. Pa že na kar nekaj takšnih cvetk sem naletela. Poglej si njegov odgovor, na moj prejšnji odgovor tebi, pa ti bo vse jasno. To je dobesedno obračanje besed do “au, boli!” LP
Daisy a tudi glede ostalih stvari živiš v takšni zmoti? Ne vem zakaj ne bi hotela zate slišati. Saj mi nisi ničesar storila, pa tudi za tiste, ki so mi, še vedno najdem opravičilo, zakaj so pač v danem trenutku, tako in tako ravnali. Ni mi pa všeč, da tako kot si se izrazila, hraniš, temu bi lahko rekla “dokazno gradivo” do takrat ko “bo potrebno”! Oprosti, samo to se mi zdi tako, kot odgovor neke sekte, ko sem jih vprašala, zakaj njihov bog ni pomagal takrat, ko so pošiljali ljudi v plinske celice. Pa so odgovorili: “ni še bil čas!” Seveda, za njih ne, za tiste, ki pa so končali v celicah, pa je še kako “bil čas”!!! Zato res ne razumem, zakaj bi skrivala podatke, ki zanimajo celotno javnost, pravzaprav ima pravico do njih. Sicer se bova pa lahko spoznali v soboto na shodu, če boš prišla in če ti je res do živali, ni vrag, da ne bi našli skupnega jezika!
Kaja, tudi jaz sem želela priti do svojega mnenja, ker mi ni bilo jasno, zakaj naj bi nekateri ljudje želeli škoditi MM. Pa sem na forumu mojpes.com zvedela toliko, da mi zadostuje.
Od nekaj ljudi potrditve, da MM noče oddajati psov, do pretresljiv zgodb, kako zavraca pomoc veterinarjev, do njenega argumenta glede neločevanja psov in psic, ker da mora biti vse naravno (zadnjic si po TV ni drznila tega izjavit, se je pa sprenevedala), torej je treba dopustiti, da psice žrejo svoje mladiče,…..
Ce ti vecje stevilo ljudi, ki so svoje življenje posvetili tudi stalni pomoči psom in so se pripravljeni pod svoje trditve podpisati s pravim imenom in priimkom, pove enake zgodbe, meni zadostuje.
Za Natawe pa vprasanje: ali si brala pripovedi na forumu mojpes.com? Mislim, da sem te to ze enkrat vprasala, pa ni bilo jasnega odgovora.