pozdravljena,
jaz ti rajši odsvetujem wheye za večerjo (kot zadnji obrok). namreč telo jih hitro prebavi. ti pa spiš preb.8h, wheyi so ti idealni za čez dan, skupaj z oreščki ali pa banano. zvečer rajši pojej skuto, beljake, prsa, saj se le ta hrana dolgo prebavlja, tvoje telo pa ponoči ne bo lačno in bo delalo medtem ko ti spiš
Hy-pro 85:
– mlečne beljakovine (85%)
– izolat mlečnih beljakovin (5%)
– jajčni albumin (3%)
– sirotkin koncentrat (3%)
– aroma
– gostilo (guar moka)
– sredstvo proti sprijemanju (magnezijev hidroksi karbonat)
– barvilo (karamel)
– sladilo (aspartam – vsebuje vir fenilalanina)
– vitamin C
– nikotinamid
– dl-alfa tokofeni acetat
– kalcijev D-pantotenat
– piridoksin hidroklorid
– riboflavin
– tiamin hidroklorid
– biotin
– cianokobalamin
Upam, da sem prav prebrala slo deklaracijo, ker je tako mičkeno napisano, da je joj.
Ne se takoj ustrašit, sem šla malce brskat in našla tole, da gre za vitamine in minerale:
– nikotinamid (Vitamin B3)
– dl-alfa tokofeni acetat (Vitamin E)
– kalcijev D-pantotenat (Vitamin Pantotenska kislina)
– piridoksin hidroklorid (Vitamin B6)
– riboflavin (Vitamin B2)
– tiamin hidroklorid (Vitamin B1)
– biotin (Vitamin B7 ali Vitamih H)
– cianokobalamin (Vitamin B12)
Hy-pro 85:
– mlečne beljakovine (85%)
– izolat mlečnih beljakovin (5%)
– jajčni albumin (3%)
– sirotkin koncentrat (3%)
– aroma
– gostilo (guar moka)
– sredstvo proti sprijemanju (magnezijev hidroksi karbonat)
– barvilo (karamel)
– sladilo (aspartam – vsebuje vir fenilalanina)
– vitamin C
– nikotinamid
– dl-alfa tokofeni acetat
– kalcijev D-pantotenat
– piridoksin hidroklorid
– riboflavin
– tiamin hidroklorid
– biotin
– cianokobalamin
Upam, da sem prav prebrala slo deklaracijo, ker je tako mičkeno napisano, da je joj.[/quote]
No ta hypro se ne sprošča počasi…če to kdo trdi, trdi narobe.
85 % proteinov je wheya, torej takega, ki se hitro sprošča, 5 % je izolata iz wheya, ki se sprošča še hitreje in SAMO 3 % je jajčnega proteina, ki ima res počasno sproščanje. vendar so trije odstotki absolutno premalo, da bi bilo dovolj za celo noč.
Postopno se sprošča samo kazein.
In ja, vsebuje aspartam.
Na trgu je veliko dosti boljših napitokov, ki se sproščajo veloko dlje časa od tega hyproja. In niti ne vsebujejo aspartama.
Rešitev za aspartam so izdelki brez njega 🙂 ali izdelki nevtralnega okusa, ker ne vsebujejo sladkorja.
Pozdravljeni, sama že več kot 3 mesece po vadbi ali ko rekreacije nimam uživam beljakovinske napitke namesto večerje in včasih katerega izmed medobrokov. Ker sem imela velike težave s celulitom sem se odločila za eno izmed priporočenih kur za odpravo celulita s pomočjo sirotkinih beljakovin in l karnitina . In glej ga zlomka – rezultati so čudoviti. Celulit zmanjšan na minimum, počutje fit.Preventivno še vedno namesto večerje spijem sirotkin beljakovinski napitek. Kar se pa tiče beljakovinskih napitkov pa jih kupujem na http://www.aminostar.si – kjer so Protein delicatese izredno okusni in kakovostni.Aja in kar se aspartama tiče – proteinski izdelki ga tukaj ne vsebujejo. Pa obilo uspeha in LP
LenckaM: Tole si dobro naročila, ker tile vsebujejo kazein, jih tudi sama uporabljam, ki se počasi sprošča. Imaš pri njih še en zdelek Pro long (tega uporablja moj mož zvečer) ampak meni ni niti približno tako dober po okusu kot protein delite…torej kompenziram okus za kvaliteto, ki je pri protein delitu resnično fenomenalen. Jaz še nisem pila boljšh proteinov, pa sem jih v svojem življenju sprobala vsaj 100 različnih, če ne drugega, pri možu, ki jih uprablja svojih 20 let. Pa tudi cena je ugodna.
Samo še nekaj mi povejte. Naročila sem whey, ki je brez dodatkov. Če bi ga torej pojedla za večerjo, bi si naredila kakšno škodo? Ali bi bila samo ponoči lačna. Itak občasno večerjo izpustim, pa sem čist ok. Ali je potem boljše, da ga imam za pop. malico? Mi niso čisto jasne te stvari s počasnim in hitrim sproščanje.
Aja, gre pa zato, da bi rada shujšala. Se ve:))
Točna sestava niha od okusa do okusa za par gramov, imaš pa zadaj vsakega tabelo na kateri so vsi okusi in je zelo pregledno preverjati. Jaz sem vrečko vrgla vstran in ti ne morem točno napisati, ker zdaj uporabljam Protein 92. 100% pa imajo vsi okusi več kot 80g beljakovin in kaka 2 grama hidratov in maščobe na 100g.
Aspartama ne vsebujejo Hy Pro Deluxe (sadni okusi), imajo neko novejše sladilo, mislim, da sukralozo. Prav tako imajo sukralozo Protein 92.
Sirotka naj ne bi bila optimalna namesto večerje, ker se hitro razgradi in telo potem do jutra strada, vsekakor pa je veliko boljše kot nič ali bog ne daj kaj hidratnega. Moje mnenje.
Kako – 85 % whey-a? Whey je sestavljeno živilo, na označbi pa so osnovne sestavine. In v Hyproyu je 85% 85% beljakovin mleka – glavna beljakovina mleka pa je kazein.[/quote]
ker gre v tem primeru za sirotkin koncentrat. Če bi bil kazein, bi to bilo navedeno.[/quote]
Ne piši neumnosti in laži. Navedeno je na naslovnici, na prvem mestu. Ojej, kakšni “nasveti”..
Mene pa zanima, če je kdo v Mülerju kupu njihov napitek fit+vital?
Jaz sem si ga zdaj, vendar ga še nisem nikoli prej uporabljana, niti kakšne druge dodatke.
to bi tako ali tako pila samo po vadbi in ne čez cel dan – ravno toliko, da se dobijo pomembne stvari v telo po vadbi. Toliko, da bi vsaj malo svoj trebuh oblikovala.
Ja aleluja – bravo – se strinjam – drugače pa preberi temo Insanity workout in preberi poste od miskice. Nobenih proteinskih napitkov ni pila ob ekstremno intenzivni vadbi. Ugotovila je namreč tudi, da se ji sladko zahoče le takrat, kadar je premalo jedla. Če se ji je kak dan zahotelo sladko – ga je jedla – vendar je nato drugi dan pojedla več prave hrane. Punce pamet v roke in jejte čim več neprocesirane hrane (žal bodo razne trgovine ob dobiček, zato vam bodo predlagale raje whey kar namesto vseh obrokov).
Vaše telo je in zelo je važno kaj vnesete vanj.
Živjo,, imam proteine pure whey iz maxximuma z okusom mlečne čokolade, zanima me zakaj niso dobri zvečer.. pa po domače ker tega da grejo hitro v kri nerazumem kaj to pomeni da bi bilo slabo za uvečer.. aja pa kaj to pomeni za zvečer a ob 6:00 je vredu če jih ozamem in potem nič več nejem? aja pa kako dolgo jih rabim uzemati da se mi bo kaj poznalo.. ali so te proteini dobri za nastanek sixpackov? ker sem jih danes prvič začel jemati in še nevem nič o tem razen to kar sem si prebral…
Hvala in lp 🙂