Ko je že toliko govora o tem, in glede na to, da mi svetujete, da naj za večerjo jem beljakovine, ker potem ponoči ne bo napada na sladko (jem namreč ponoči – čez dan se pazim, gibljem) in ker nekako ne vem kaj bi jedla za večerjo, glede na to, da imam kosilo ob 16h ali še kasneje … ja skuto, pa piščanca in ribe to že…me sdaj zanima ali lahko enostavno zamenjam večerjo za en proteinski napitek in seveda katerega oz. kje se dajo nabavit?
lp
Večerni napadi lakote so običajno posledica premajhnega vnosa hrane tekom dneva.
Odkar sem jih poskusila v Sportclubu na Gortanovi, prisegam na tele
http://www.fit-shop.si/index.php?id_izd=369
česa tako dobrega še v življenju (od proteinskih napitkov seveda) nisem pila.
Še najbolj mi je všeč čokolada s koščki kokosa.
Se strinjam s tabo, meni je najboljši okus mandelj-kokos. Sem ravno ta teden bila v eni športni trgovini, kjer sem kupovala hypro in sem že iskala te proteine (po spominu glede na pakingo), ker nisem vedela točno, kako se imenujejo (nikoli nisem bila pozorna v fitnesu, sedaj imam pa ravno pavzo do marca, tako da nisem mogla izvedet, za katere gre). In evo ga zlomka, si mi podala odgovor na pladnju.
Me pa zanima, kako si jih doma pripravljaš? Sama zmešam eno merico hypro-ja in nekaj vode, zmiksam s paličnim, ampak nikoli ne pride tako penasto in rahlo kot v Sportclubu. Je odvisno, kakšno mašinco imaš za miksanje. Pa tudi znati je treba pripravit. V fitnesu Fit&Fun ga absolutno ne znajo tako dobrega naredit kot v Sportclubu. Doma pa je še najmanj “dober”. Če bi se dalo, bi ga kar hodila v Sportclub jest :)))))).
Jaz si sicer pripravim z malomastnim mlekom in so noro dobri…z vodo meni niso nobeni prav všeč.
V Sportklubu in v fitnesih imajo prav posebne mešalnike, ki to fino spenijo, stanejo pa nekje 300 eur, mi je povedal prijatelj, ki je tak mešalnik nabavil za svoj center….torej za domačo uporabo preveč.
S paličnim je pa te proteine po moje škoda miksati….sploh one jagodne ali z gozdnimi sadeži, ker se mi zdi, da malo večje koščke sadja preveč spasira. Ok, kokos ni problem, ker so itak majhni koščki.
Meni fajn uspejo kar v tem bidonu za mešanje proteinov s tem, da ga napolnim samo do polovice, tako, da je potem več prostora za penjenje. Ima pa ta bidon noter eno mrežico, ki speni vsebino. Na njej sicer včasih ostanejo koščki čokolade ali sadja, pa tisto pač postrgam v posodo.
Sem pa razmišljala (pa nikoli ne pridem zraven) da bi probala speniti s tistim, ko delaš mleko za kapučin, na baterije. Edino ne vem, če bo tako gostoto prenese 🙂
Jaz imam 2 beljakovinski (= proteinski) zadevi – Oriflame Shake čokolada ter Vanilijev Active Balance Low Carb (Vita line Grosuplje). To spijem morda 1-2x na teden, včasih če ne uspem v službi na kosilo, pa tudi tam ca. 1x tedensko.
Jaz ju mešam z vodo, drugega lahko tudi z mlekom, najbrž pa tudi prvega…
Kombinacije z vodo so kar malo čudne, ampak ju spijem. Dva imam, da malo kombiniram okuse. Odprti so lahko 3 mesece.
Ko gornja praška porabim (pakirano po ca. 350 g), imam namen probati Hypro od Maxximuma.
Sem pa nekje na forumu zdaj prebrala, da naj bi ženske zaužile 75 g beljakovin (proteinov) na dan. V eni žlički gornjih napitkov je 7 g in jih celo pripročajo piti večkrat. Jaz ju pijem bolj ob večerih. Tega od Oriflame priporočajo pred vsakim obrokom.
No, meni so z mlekom 0,5 m.m. presladki, preveč polnega okusa, zato jih raje delam z vodo (zaenkrat sem doma probala samo hypro različne okuse). Bolj mi je problem to, da jih v fitnesu zmešajo s tistim pravim mikserjem in so tako čudovito penasti, narastejo, rahli, doma pa je to bolj tako tako. Opažam pa, da tudi ta pravi mikser ni garant, da je napitek dobro prirpavljen, ker vidim, da jih v fitnesih različno pripravijo in so različno “dobri”.
Pa ko daste v blender, daste še kaj ledu zraven? Na fitnesu meni dajo vedno led in malo vode in eno merico praška, pride pa polna posodica, doma pa tega z ledom še nisem probala, se bojim, da mi se palični ne pokvari.
Jaz jih miksam s tem:
http://www.bestdirect.tv/products/Merlin-1-2-3-BDA07000W.html
pa pridejo noro dobri, spenjeni kot puding, da mi kar preko teče.
Povejte mi prosim, ali tak beljakovinski napitek lahko pijem zvečer namestoi večerje, napr. kosilo jem normalno ob 16h, potem kakšen košček suhega sadja, za večerjo pa večinoma kakšno skuto, mogoče pest rozin noter ali pol sadnega jogurta, da je malo sladko….ali naj ta zadnji obrok okrog 19. -20. ure nadomestim z beljakovinskim napitkom?