Najdi forum

Proteini za mladostnike!

Živjo!
Poleti bom dopolni 15 let, imam 50 kg, velik sem 168 cm.Ukvarjam se z nogometom zelo resno. Ker sem predroben za svoja leta bi rad uprašal, če lahko začnem jemati dodatne proteine in ko sem gledal druge forume sem videl, da so proteini navadni hranilni dodatek, ki ti v meji normale ne morejo nič slabega narediti.Preračunal sem si, da na dan približno užijem 30-40 g beljakovin/proteinov. Za športnika pa naj bi bilo na kg telsne mase 1,2g beljakovin na dan ravno prav, sepravi bi jih jaz potreboval okoli 60g. Ker zaužijem premalo beljakovin vas sprašujem, če mi lahko poveste ali jih smem jemati eno porcijo po treningu na dan (25g beljakovin), ali lahko pride do stranskih učinkov. Če jih lahko mi lahko dodate kakšen link, da bi videl katera znamka je najbolj primerna.
Zahvaljujem se že vnaprej za vaš odgovor!

Lepo pozdravljen!

Manjkajočo količino beljakovin lahko pokrijete z enim (100 g) govejim zrezkom ali 2 jajcema ali pestjo (cca 150g) oreščkov; Torej, ni nikakršne potrebe po beljakovinskih koncentratih.

Vse dobro in obilo športnih dosežkov, Željka Augustinović

AREA VIVA Inštitut za zdrav življenjski slog Institute for Healthy Lifestyle Igriška12,1000 Ljubljana, SLO tel.:00 386 1 423 91 00, www.areaviva.si Željka Augustinovič dipl.SD.,specializ. umetnostne terapije vodja programa Osnovna šola hujšanja [email protected]

New Report

Close