Najdi forum

proteini

Čao

Zanima, me kdaj je boljše vzeti proteine. Pred treningom ali po treningu?

Lp
simon

Simon,

Proteine, ki si jih zmešaš v proteinski napitek lahko zaužiješ nekje 60-70 min pred treningom, pomembno je da si kakšnih 120-150 min pred treningom zaužil še obrok z pretežno ogljikovimi hidrati. Predvidevam pa da želiš pridobivati mišično maso, glede na to, da me sprašuješ za proteine.

Po treningu je pomembno da je prvi obrok pretežno z ogljikovimi hidrati, in 30-40g beljakovin, OH pa nekje 2,5-3 krat toliko kot beljakovin, 90-120 min po treningu sledi znova proteinski napitek, ki je pretežno iz beljakovin.

LP,
Goran

koliko gramov proteinov pa priporočate da vzamemo na kg. telesne teže pred treningom?

jack-1,

Najprej povej kaj in koliko treniraš in kaj je prioriteta tvojega treninga.

LP,
Goran

čaučau, proteine jemlem zutraj ko se zbudim in potem imam fitnes ob 13:00 ter zvečer ob 19:00 še nogometni trening… ali je vredu da jemlem proteine ob 13:00 po fitnesu ali bi bilo bolše da po fitnesu ne bi jih jemal, ter bi jih še samo zvečer ob 19:00 po nogometnem treningu?

Če imaš samo proteinski preparat bi bilo najbolje, da proteine zmešaš in jih zliješ po cornfleksih, ter to poješ po treningu.
Po treningu je pametno nadomestiti potrebe po ogljikovih hidratih in beljakovinah, ki so med treningom nastale. Tistemu obdobju po treningu pravimo tudi okno priložnosti in traja nekje pol ure do ene ure.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close