Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? prosure

prosure

Oče je bil pred kratkim odpuščen iz bolnišnice (ima diagnozo rak požiralnika), močno je shujšal, hrani se preko stome. Že v bolnišnici je dobival napitek Prosure, zdravnica nam je naročila, da mora Prosure jemati po odpustu iz bolnišnice. Upravičen naj bi bil do dveh na dan. Sedaj mu ga kupujemo, kar pa je ogromen strošek, saj en napitek stane 1200 SIT! Zagotovili so nam, da zavarovalnica povrne stroške kupljenih napitkov. In danes smo dobili odločbo, da se nam odobri za obdobje 12 mesecev povračilo stroškov v višini 50%!

Ima še kdo podobne izkušnje? Prav besna sem..

Ja, samo 50 % vrnejo. Toda tudi to je nekaj. Navsezadnje to ni zdravilo, ampak hrana, za hrano pa moramo vedno poskrbeti sami.

Sama nimam izkušenj s tem, koliko zavarovalnica povrne, vendar ti svetujem, da se pozanimaš kako je z napitkom ensure. Jaz ga kupujem za babico, dnevno popije po tri, je pa polovico cenejši kot prosure. Pozanimaj se pri onkologih, farmacevtih…
Vsekakor pa na sklep zavarovalnice napiši pritožbo. Saj je tudi vse prispevke potrebno plačevati, ne pa samo 50%.
Vem, da ti je že tako težko, samo ne pusti se zavarovalnici- za njih si koristen le če si zdrav, potem se pa sam znajdi.
Vse dobro želim

Prosure je prehranski dodatek, namenjen res sicer onkoloskim bolnikom, vendar zavarovalnica povrne resnicno le 50% stroskov, ker je uvrscen v kategorijo prehranskih dodatkov.

V primeru pritozbe ti bodo to obrazlozili in dodali akta in predpis, v katerih je to doloceno.

Tadeja*

Tanija, tako je kot so ti napisali predhodniki. Prosure je prehran. dopolnilo, zato je tudi tako pretiran.
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Ensure in Prosure nista cisto enaka. Cenejsi Ensure naj bi bil samo dodatek k prehrani, drazji Prosure pa prav namenjen prehrani in ne kot dodatek (naj bi bil tudi bolj kaloricen). Jaz sem samo pogledala, kaj pise na embalazi.

na tej strani imate veliko podatkov o Ensuru in Prosuru ter tudi razliko med njima. stran je: http://www.prosure.com/professionalsSecondary.asp?topicCode=profFAQ

od tam ven pa:

How does ProSure® differ from Ensure® and Ensure Plus®? (View chart to compare products – imate se tabelo, ki nazorno kaze razliko md dvema)

ProSure contains the omega-3 fatty acid EPA to help modulate metabolic changes that occur in people with cancer-induced weight loss. ProSure contains more protein than Ensure and Ensure Plus to help build lean body mass in people with cancer. ProSure is lower in sugar than Ensure and Ensure Plus for people with cancer who prefer less-sweet-tasting beverages. ProSure contains fiber, including fructooligosaccharides (FOS), which helps to maintain digestive-tract health.

upam da bo kaj pomagalo.

Jaz vem vsaj še za nutricomp, ki ima sestavo podobno kot prosure, le da imata podobno količino neke sestavine 1 liter nutricompa (ki je sicer v pollitrskih steklenicah) in en tetrapak prosurea (ne vem, je 2 ali 2,5 deci). V takih količinah je tudi cena podobna, 2 stekl. = pribl. en tetrapak. Nutricomp pa ima še varianto za diabetike, za prosure ne vem.

Ne vem pa tudi, ali ZZZS vrača tudi za ta nadomestek, kajti potrdilo OI je izstavljeno za prosure.

Uporabljala sem oba. Nutrikomp se laže pije, ker ni tako nasičen. Toda če požiranje povzroča težave, je primernejši prosure, ker ni treba toliko goltati. V okusu pa ni bistvene razlike.

Zavarovalnica v enakem znesku povrne sredstva tudi za nakup Nutricompa. Mož je npr. takrat, ko je bil hospitaliziran c KC, dobival ves čas ta napitek.
M.

Pozdravljeni,

Mene pa zanima, kako ste od zavarovalnice zahtevali povrnitve stroškov za Prosure?
Ko smo mi vprašali zdravnico, če zavarovalnica povrne stroške nam je zabrusila, da hrane nam pa res ne bodo kupovali in da nismo upravičeni do povračila, pa čeprav je na vsaki odpustnici od OI napisano, da naj se hrani s Prosure.

Hvala

Onkolog, ki pacienta zdavi, podpiš obrazec Obvestilo zavodu za zdravstveno zavarovanje. V lekarni kupite napitek (mislim, da mora osebni zdravnik napisati tudi recept), fotokopijo recepta, računa in obvestila ter lastnoročno vlogo priporočeno naslovite na ZZZS, direkcija urada za zdravstvo, Miklošičeva 24, 1000 Ljubljana. Če na vlogi navedete št. transakcijskega računa, vam znesek nakažejo v nekaj dneh.

Tako so mi razložili na enoti v MB, vendar postopka še nisem uporabila. Je pa tako kompliciran morda zato, da si kdo tudi premisli in raje ne zahteva vračila.

New Report

Close