Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Prostovoljno pokojninsko zavarovanje – se mi splača?

Prostovoljno pokojninsko zavarovanje – se mi splača?

Imam 34 let in 8 let in 8 mesecev delovne dobe. Trenutno sem brezposelna, nadomestilo na zavodu se mi je izteklo, v kratkem (čez 1-2 meseca) se bom samozaposlila. Na ZZZS sem želela vložiti obrazec M1, pa mi je referentka svetovala, naj se pozanimam, če se mi sploh splača vplačevati tako visok prispevek glede na mojo starost. Kaj menite? Mi delovna doba sploh teče? Se mi bo manjkajoče obdobje 1 ali dveh mesecev sploh poznalo čez 35-40 let?

Pozdravljeni,

vlada je 13. marca 2013 sprejela predlog Zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2A) RS, ki določa postopen dvig prispevkov za tiste, ki so prostovoljno vključeni v obvezno pokojninsko zavarovanje.

Predvidevamo, da se želite kot brezposelna oseba prostovoljno vključiti v obvezno pokojninsko zavarovanje, kar pomeni, da se vam šteje pokojninska doba. To pa vpliva na pogoje za upokojitev, saj daljša kot je pokojninska doba, višji je odmerni odstotek od pokojninske osnove.

Številne koristne informacije o pokojninskem zavarovanju in prispevku za pokojninsko zavarovanje lahko preverite tukaj.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close