Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom PROSTORAMA – ima kdo z njimi slabo izkušnjo?

PROSTORAMA – ima kdo z njimi slabo izkušnjo?

razmišljava, da bi pri njih dala urediti projekt najine hiše – notranje ureditve.

imava sicer nekatere zelo specifične želje, želje so v veliki meri že oblikovane.

slišala sem že kar nekaj dobrih mnenj o njih, zanima me ali poznate koga, ki ima z njimi slabo izkušnjo?

kaj se zgodi, če ti tam nekaj zrišejo in ti to ni všeč?

Meni njihov stil ni všeč. Imam rada domače vzdušje.

Kolega je bil pri tej arhitektki samo na prvem posvetu. Ni bilo kemije, zdela se mu je zelo vzvišena. Potem se je odločil za drugo.
Meni njen stil ni všeč, ker je prepoznaven in povsod uporablja iste finte. Ni nobene individualnosti. Malo si oglej njene projekte notranje opreme, pa boš videla – sploh se ne rabi podpisat.
Moraš se zavedat, da je tu na delu umetniški ego in tega vsi ne znajo najbolje skrit. Ne velja seveda samo za dotično arhitekto.

Jaz sem dala naredit idejno zasnovo za svoje počitniško stanovanje, pa so mi narisali točno tako, kot sem tudi jaz imela v glavi 🙂 No, en ali dva bonbončka pri zasnovi sta bila res tisti presežek, da se vidi, da so štiri leta hodili na fakulteto, medtem ko jaz nisem.

Kupi si par revij pojdi na kak sejem uporabi internet.
Pred letom in pol sva se preseila v novo stanovanje ki sva ga
Sama opremila….za ta denar ki ti ga nekdo vzame za tvojo idejo sva
Sla raje na Bali za 14 dni. Odlocitev je tvoja tako kot denar…obilo uzitkov
V novem stanovanju….

>pa so mi narisali točno tako, kot sem tudi jaz imela v glavi 🙂

Potem v bistvu niti nisi rabila neke posebne zunanje pomoči, če si že imela zafiksirano, kaj bi rada. Mislim, ti bi vsak lokalni biro zrisal, da bi bilo ustrezno za projektno mapo. Prostorama in podobni fancy arhitekti pa so bolj za take, ki niti ne vejo točno, kaj bi radi in jim dizajnirajo iz nule, kao bolj high class.

Saj, to hočem rečt. Da niso čist vsemogočni, se pa njihovo znanje potem izkaže pri detajlih, to pa priznam.
(Sicer je bilo pa svetovanje gratis.)

Se podpišem pod to…vzvišena,in nas gledala kot da midva pa itak ne bova sposobna plačat niti izrisa. Tako da se nismo odločili zanjo.
Pa nam je prijateljica izrisala za 4x nižjo ceno, in še hodila z mano po nakupih pohištva, tapet, barve ;)))

to mi pa ni všeč. Res so mi všeč njene ideje, in bi rada imela njeno opremo notri, samo tak odnos pa ne vem,če bi dopustila

kakšna pa je sicer njena cena?????

Pri nas jo je mož poklical, pa je že po prvem pogovoru delovala zelo vzvišeno, da (tako kot je zgoraj eden napisal) ni bilo tiste kemije in sem takoj začutila, da ne bomo prišli skupaj.

Prej sva jo spremljala na forumu Pod svojo streho in se bojim, da ima res ena svoja pravila in da kar njej ni, ji pač ni in tega v njenih projektih ne boš videl (oziroma to pomeni, da tega ne boš imel v svojem stanovanju). Večkrat sva naletela na njene cinične odgovore.

Se pa moraš vprašat, kdo bo živel v tvojem stanovanju arhitekt ali ti?

Svetujem, da vzameš zadevo v svoje roke. Revij je malo morje, v kakšnem prostoru bi se ti najbolj počutil, pa veš samo ti.

Bi rekla, da mogoče deluje vzvišeno – je sicer ne poznam in nimam izkušenj, vem pa kakšni so nekateri arhitekti :)) Midva ne bova dala delat načrta, ker je moj itak projektant, pa čeprav za kako idejo je pa res, da so se pač arhitekti šolali za take stvari. Ima prostorama en tak stil, ki mi je sicer všeč – nama žal veliko stvari ne pride v poštev… Je pa res, da če poznaš arhitekte – jaz jih na kupe in potem veš, da znajo drugi tudi to naredit, sam ona ima boljšo reklamo. No, eni pa so čist mim :)) Itak pa, če za en načrt nimaš denarja, kako boš pa imel za neko opremo? Midva še nimava u nulo opremljeno, enostavno si ne moreva privoščit, načrti ne bi imeli smisla.

Če kdo vseeno potrebuje oblikovalca prostora, naj mi piše na: [email protected]

Tudi midva z možem imava slabo izkušnjo. Že na začetku tak vzvišen odnos, ko pa sva povedala, da želiva pomoč pri opremljanju le enega prostora ( kuhinja, jedilnica, dnevna – vse v enem ), nama je bilo hitro jasno, da tam nimava kaj iskati. Gospa/gospodična nama je hitro pokazala, da ji samo kradeva čas, zelo jasno pa je bilo to razvidno tudi v ponudbi, ki nama jo je pripravila. Za cca 40 m2 bi naju prišlo okrog 2.300 € in seveda 100% avans. Kje je potem še vsa oprema???
Bova ka lepo sama uredila, po svojem okusu, ker kot je bilo že omenjeno, so njihovi “izdelki” vsi po istem kopitu. Ne moreš zgrešiti kdo je arhitekt.

Težava je v tem, da tam delajo samo arhitektke oz. arhitektka in študentke, ki so “absolventke” arhitekture.

Moje mnenje je, da večina arhitektov v splošnem ne zna narediti dobrega interior design-a, ker so tekom študija o tem področju slišali bore malo.
Jaz bi si za ta denar raje omislila kakega dizajnerja notranje opreme.

Arhitekti, ki se zavedajo svojih pomanjkljivosti zadnje čase posegajo tudi po tej delovni sili. Ljudem načeloma niso všeč le monokrome kombinacije z ravnimi, izčiščenimi linijami, temveč se doma bolj pogosto identificirajo s toplino in sproščenim počutjem.

Če kdo potrebuje interior dizajnerja…

[email protected]

Živjo,

sicer se mi zdi prav, da poveste svojo izkušnjo, ampak morate se zavedati, da s svojim subjektivnim mnenjem nekoga odvrnete od določene storitve. Jaz mislim, da mora vsaj poskusiti sam in videti, ali je kemija ali je ni. Pišem zato, ker sem bila ravno v teh dneh na uvodnem razgovoru v Prostorami in sem bila zelo zadovoljna . sprejela me je Živa Čar, zelo prijazna, strokovna … skratka, zelo dobro sem se počutila pri njih. Pa ne sodim v nek višji razred ali kaj podobnega. Skratka, prvi vtis pri meni je bil zelo dober, sedaj pa čakam ponudbo.

lep pozdrav vsem, P.

Pozdravljeni,

hvala vsem za konstruktivno kritiko, vsekakor bom poskušala popravit svoj prvi vtis, če je ta preveč vzvišen. Je pa stvar taka, da se resnično zgodi, da mnogokrat vztrajamo pri svojem, če menimo, da je to najboljša rešitev. Oz. napnemo vse sile, da naročnika prepričamo (kar pomeni na začetku nekaj slabe volje, je pa potem, ko je narejeno, zadovoljstvo toliko večje). Verjemite, da bi bilo veliko lažje narisati projekt po liniji najmanjšega odpora in se izogniti prepričavanju, vendar to dolgoročno ni najboljša pot. Vsekakor pa naročniku, če vztraja, izrišemo natančno tako, kot je želel, če seveda ustreza projektantskim normam.
Nikoli še nismo zavrnili tudi najmanjšega projekta, čeprav gre za 4m2 kopalnico, ga prav tako z veseljem izdelamo. Res pa je, da ni vsak arhitekt primeren za vsakega naročnika, zato pa nas je veliko in si vsak izbere po svojem okusu. Cene oblikujemo od primera do primera različno, odvisno od zahtevnosti, obstoječih načrtov, obsega projekta itd, ne pomnim pa, da bi kdaj zahtevali 100% avans. Pri nas sva trenutno dve diplomirani arhitektki in ena absolvenka, ki jo priganjamo, naj že enkrat diplomira (saj veste, včasih se človeku, ko že nekaj let dela, ne da nazaj na fax ;)). Vsekakor pa so projekti sad skupnega dela in jih običajno pregledujemo in zasnujemo skupaj (izjema je bilo zadnje leto, ko sem bila na porodniški). Vsekakor vas nič ne stane, da pridete na sestanek, si sami ustvarite vtis in poskusite, če vam ustrezamo ali ne – odločitev je v vsakem primeru v vaših rokah.

LP Špela

Spoštovana Špela,
škoda, ker sem že zdavnaj zbrisala mail z vašo ponudbo, na kateri so bili plačilni pogoji 100% avans – bi vam jo zelo rada poslala. Moram povedati, da na sestanku nisva bila z vami, ampak z vašo kolegico Renato. In na uvodnem sestanku ni bilo niti besedice o kakšnem avansu, zato naju je ponudba toliko bolj presenetila. Ko sem gospo Renato poklicala, zakaj sedaj avans, mi je postregla z odgovorom, da imate slabe izkušnje z neplačniki, zato imate po novem drugačno plačilno politiko ( ki se je spremenila čez noč ). Ne vem, očitno sva ji že v štartu dala vtis, da sva bodoča neplačnika ( iskreno lahko trdim, da povsem neupravičeno ), zato naju je nadaljne sodelovanje seveda v trenutku minilo. Ampak to je samo najina izkušnja.
lp

Najlepša hvala za pojasnilo. Ker takšni plačilni pogoji nikakor niso naša praksa, bi vas lepo prosila za vaš mail naslov (lahko pošljete kar na [email protected]) in bomo mail poiskali sami (imamo shranjene vse) in stvar raziskali. LP Špela

Zivjo!

Midva sva imela z njimi dobro izkušnjo kar se tiče priprave načrta preureditve tlorisa stanovanja. Na začetku sva povedala, kaj približno si želiva (recimo odprt dnevni prostor – kuhinja, jedilnica, dnevna soba; če se bo dalo tudi polotok ali otok, veliko omaro v vetrolovu ….), njihove ideje pa so definitivno prispevale h končnemu rezultatu, do katerega sama ne bi nikoli prišla oz. ne bi niti pomislila na določene rešitve …

Glede končne podobe interierjev pa se sicer tudi meni zdi njihov stil preveč hladen, ampak vsak ima svoj okus in njihovim naročnikom je ta stil izgleda všeč, da so se zanj odločili.

Lp

New Report

Close