Prostitucija
Ali lahko v striptiz barih v Ljubljani in okolici poleg plesa dobiš tudi sex za denar ali so to res samo striptiz klubi? Vesela bi bila tudi konkretnih (preverjenih) primerov!
Lep pozdravček!
Ana
kaj hočeš…moške al ženske?
Zanima me za ženske prostitutke. A obstajajo pri nas tudi moški striptiz klubi? Sem pa res že za časom:)
LP
Ce naletis na klube, kjer so noter Ukrajinke, Rusinje pa kake iz Dominikanse republike recimo :)) …potem se da po moje vse zmenit. Samo v najvecje pajzle (beznice) moras it po moje. Sicer ti ne morem nic priporocat, ker je kurbarija pac proti mojim principom, ampak vprasaj kelnara za sankom. ;P
Eh kelnar na sankom bo itak reko ne…vprasaj zensko direkt…manj kelnari in podobni vejo, bolse je. Samo pomoje bo tezka..ker vsaka bo hotla pokazat da ni K…:)
Seveda lahko dobiš sex tudi. Gre predvsem za dekleta iz Hrvaške in Srbije (t. i. mobitel prostitutke), saj v lokalih poleg striptiza ponujajo tudi spolne storitve. Je pa zanimivo kako država tolerira razne oglase po časopisih, ki nudijo najrazličnejše spolne usluge, prav tako pa se je povečalo število barov in masažnih salonov, ki so v resnici le krinka za nudenje spolnih uslug. Čisto verjetno, da zaradi tega, ker v Slo. poulične prostitucije ni.
Ali poznaš konkretne primere? Zanimata me predvsem Life v Domžalah in Tanga klub v Ljubljani. Dvomim, da bi mi kdorkoli v lokalu (kelner ali plesalka) povedala, kako je s tem – ker sem pač ženska in nisem potencialna stranka.
Konkretnih primerov ne poznam. Zakaj pa te to tako zanima sploh? Lahko pa konec koncev pošlješ tud kakega kolega tja pa bo morda kaj zvedel.
Od kod ti informacija o puncah iz Srbije in Hrvaške, je to točno? jaz za to še nisem slišal. Po mojih podatkih v barih dobiš predvsem Rusinje in Ukrajinke, medtem ko naj bi med mobitel-prostitutkami (ki oglašujejo v salomonu) bile v glavnem Slovenke.
Je točno, ja. Tak je bil podatek za leto 2002, ko sem delala eno dost obširno (raziskovalno) nalogo. V Sloveniji je več kot sedemdeset nočnih lokalov, v katerih delajo predvsem dekleta iz Ukrajine, Moldavije, Romunije, Bolgarije, v manjšem številu pa tudi iz Rusije, Češke, Slovaške, Madžarske in Tajske. Večina jih je torej iz Jugovzhodne Evrope in Balkana, nekaj pa – kot si videl – iz Jugovzhodne Azije. Mobitel prostitutke pa so iz Hrvaške in Srbije – večinoma.
Te, ki dajejo cifre v Salomon, so iz Srbije in Hrvaške? tega pa nisem vedel. Jaz sem mislil, da so Slovenke.
In kje si dobila te podatke?
Za Salomon ti ne vem povedat – nisem nič preverjala.
Evo, nekaj jih je iz tega:
– Popov, Jurij (2002): Trgovina z ljudmi, somrak civilizacije ali kaos globalizacije. Društvo Ključ – center za boj proti trgovini z belim blagom, Ljubljana.
Glede na to, da prostitucija v Slo. še ni ravno velik problem (vsaj v primerjavi z drugimi evropskimi državami ne (Nemčija, Italija, Romunija,…)), sem se bolj osredotočila na Tajsko tako, da ti za Slo. nekih posebnih podatkov ne morem več povedat.
Hvala. Nisem vedel, da se kdo ukvarja z vodenjem statistike v tej smeri.
Drugače je pa v našem malem mestu en tak zelo “slaven” lokal, kjer ponujajo raznovrstne usluge.
Zakaj pa misliš, da je prostitucija problem?
Jaz tu ne vidim nobenega problema gre za povsem običajno trgovino. Problem dela edino država, ker ne pobere davka. Punce rade dajo in zaslužijo v eni uri več kot bi v službi v parih dnevih. Stranke pa tudi plačajo, saj drugje ne dobijo takega užitka.
Ponudba – povpraševanje.
Koliko pa je po tvojem mnenju punc, ki rade dajo nekemu neznancu? Prostitucija je vsekakor problem, saj se od okoli 37 milijonov prostitutk velika večina s to dejavnostjo ne ukvarja, ker bi si to želela, hrepenela po tem, temveč, ker potrebuje denar, da se preživi, da preživi svoje otroke, stare starše in ostalo družino. Je problem, ker se gre za preprodajo deklet, žensk in celo otrok starih med 6 in 9 let, ki so najbolj zaželeni trenutno. Kje v vsem tem trpljenju tistih, ki si to ne želijo, ampak so to primorani početi, pa vidiš ti običajno trgovino (tu ne štejem tistih, ki se s tem ukvarjajo zgolj, ker si to želijo in za zaslužek)?
Trgovina z ljudmi vsekakor je problem in po moje Megaboy ni imel tega v mislih. če pa se omejiva na Slovenijo, pa prostitucija ni ne vem kako velik problem.Po vsem , kar sem prebral , sme prišel do ugotovitve, da se večina slovenskih prostitutk s tem ukvarja zato, da bi v čimkrajšem času zaslužuile čimveč denarja. Tudi Jurij Popov v knjigi sence rdečih luči razbija mit o revni slovenski prostitutki, ki se prodaja za golo preživetje. večina teh punc pri nas bi lahko mirno počela še kaj drugega; izbrale so pa pač prostitucijo, ker je donosna.
Je razlika, če govorimo o prostituciji na Tajskem, ali pa v Sloveniji.
Forum je zaprt za komentiranje.