Najdi forum

Ste obrnili čisto drugo ploščo z včeraj na danes, tako da, če so bila vaša ‘preračunavanja’ zgolj cinično-duhovit pristop k sicer resni temi, se ‘posipam s pepelom’. Naj poudarim, da v mojem svetu ni nihče ‘passe’ in je vsak neprecenljiv in nezamenljiv, pa če se mu lica že malo povešajo ali ne …

He he,
saj je vseeno katerega spola si, v trenutku mojega odziva, je štelo le to, v čigav ‘rog si pihala’ … pa ne da tvoj prispevek ni bil ‘duhovit’, le na mestu se mi ni zdel, ker ta segment življenja res ni, da bi človeku lahko bilo do smeha …

flash,
škoda te je za organe – bila sem samo cinična, da vam dam mislit … posredno pa sem hotela povedat, da obstaja s prisilno prostitucijo povezan še en trg in to je trgovina z organi (vsak dan izgine na tisoče ‘odsluženih’ prostitutk (in seveda še zdaleč niso edine, ki se zdijo brezvestnežem pogrešljiva ‘roba’) in ve se, da jih prodajo trgovcem z organi …

norTON,
v svojem zadnjem postu si se že dotaknil teme, ki se mi zdi ključna v tej debati:

ZAKAJ obstaja povpraševanje po plačljivem seksu? In ker je odstotek neverjetno visok, bi težko vprašala tudi, če je kaj ‘narobe’ z njimi …? Ker, ker jih je preveč, je očitno nekaj narobe z družbo kot tako!

Flash, nič se mi ni zapisalo. Nikjer na svetu ne moreš na sodišču registirati podjetja za dajanje spolnih uslug. Torej nikjer ni ta posel legalen.

Ne-dam-se, a če bi bilo manj povpraševanja po plačljivem seksu bi bilo z družbo vse v redu? Oziroma ali res ne razumeš “povpraševanja” in se čudiš, ali pa ti je to naravnost bolano?

Mene preseneča, da ti kot ženska tega ne razumeš. A ti jaz priporočim knjigo “11 minut”… :))) Pa saj si jo gotovo brala.

ne-dam-se)) prav je, da se ne daš, drugače pa, sem razumel kar si želela napisati in vem da nisi hotela biti žaljiva, ker to preprosto ni tvoj stil,ko pa že ravno omenjaš trgovino z organi, se lahko podamo v nam ne tako daljno soseščino in čas in sicer Kosovo od leta 99 naprej, ko so Albanci pobirali organe Srbskim vojnim ujetnikom, takrat so se srbom vsi smejali,nihče jih ni jemal resno, če pa že, jim je marsikdo privoščil zaradi njihovih svinjarij, ravno v teh dneh je ta zgodba in zgodba o črnem trgu trgovanja z človeškimi organi zopet udarila na plano na Kosovu in sicer je tega početja obtožen eden glavnih kirurgov v Prištinski bolnišnici- in tu se zopet pokaže, da lahko vera premga vse, namreč Turk je prodal svojo ledvico Izraelcu.

Tadej, kako imajo to pravno urejeno ne vem, verjtno kot neko vrsto obrti, oz kot nočni klubi al kaj jaz vem kaj- skratka bordeli so legalni- glede tega kako je neka stvar registirana oz kako se ji reče pa tole… na plotu tud lahko piše pi… pa to še ne pomeni, da ga lahk poseksaš
eh, 11 min, poznamo, pač ena zgodba ( zelo dobra knjiga), ki se je srečno stekla, večina se jih verjetno ne in tu ima ne dam se popolnoma prav

samo “naslučujem”, da je nick “he he” ni povezan s posmehom ali cinizmom napisanemu, ali nam. hotel je dobronamerno in v svoji moči in pogledih razjasniti temo. ima svojo zgodovino tako kot vsak od nas in tako jaz to razumem.

Ne dam se, pa kje ti vidiš, da sem se šalila oz hotela biti duhovita..

napisala sem samo, da v tem poslu le kakih deset let delaš pozitivno. Reala. Po desetih letih maš že vse žive bolezni po moje od obrabe. Vaginalna sluznica je zlo prepustna, če je pa znucana od npr. 10 x 15 minnutnega porivanja na dan, pa še tolko bolj.

Al si ti mogoče mislila, da se hecam, kr mam tak nik? Ne..tega mam vedno.

Flash, prostitucija obstaja, ni pa legalna kot taka. Zato ne vem od kod argument o “legalizirani prostituciji”, plačevanju davkov itd. Celo zaposlitvi?! in penziji…

dej si malo preberi, potem pa si boš razšajnal pojme, če to ni legalno, potem sem jaz queen of france- drugače pa sem ti povedal, da ne vem, kako je glede registracije, davko,…

Ja, tadej, če bi bilo manj povpraševanja po plačljivem seksu, bi bil to zame znak, da je družba bolj zdrava (zame je to premosorazmerno torej).

In ja, res se čudim povpraševanju (številčnosti le tega, pa tudi vse bolj bolani specifiki le tega) in ja, če že hočeš vedeti, meni to je bolano – zdi se mi izkrivljeno, da človeka (ki naj bi bil po naravi socialno bitje – samo zato smo tudi preživeli in se povzdignili na vrh ‘prehranjevalne verige’) zanima samo lasten ‘užitek’, da se bo ‘spraznil’, izživel neke fantazije … in to ne glede na to, kaj to potegne za sabo!

Kar se pa tiče tega, da kot ženska česa ne razumem … evo ena kost, kot iztočnica (pač moje osebno mnenje): Seks je precenjen!

evo tule se strinjam. seks je precenjen! hkrati v isti sapi, pa upam trditi, da je tudi podcenjen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

evo tule se strinjam. seks je precenjen! hkrati v isti sapi, pa upam trditi, da je tudi podcenjen![/quote]
no, zdaj se pa odloči kaj je, podcenjen ali precenjen, ker oboje hkrati ne more biti?

precenjen je samo denar iz tega izhaja vse,dvomim da se katera od dam ,ki se ukvarjajo s pros.prodaja za hruške in dvomim,da gospodje ki obiskujejo te dame razmišljajo o vsem skupaj.

Pa saj imava obe prav … le drugačen zorni kot sva zavzeli!

To kar sem jaz mislila s tem, da je seks precenjen, s tem mislim na fenomen sodobne, že globalne seksualizacije družbe (seks je povsod – kot da je to edino, kar v življenju šteje, če ne dobiš vsak dan trikrat po ‘ve se koliko minut traja’ dober seks, je s tabo ‘nekaj narobe’ … seks prodaja pralne stroje, avtomobile in parfume … povpraševanje po plastičnih operacijah, da bi si ljudje podaljšali ‘rok trajanja’ – ker če se jih nihče več ne poželi, telesno, mislijo, da jih kot oseb sploh ni … itd).

Japkici dam vseeno prav (pa naj se sliši še tako paradoksalno) … ker seks je lahko tudi podcenjen! Vem, da jaz na ta vidik zares prepogosto pozabljam in da ga po krivici podcenjujem: a le zato, ker tako visoko postavljam ljubezen, odnos, bližino … pa je seks v resnici, a le v takem kontekstu, kaj lahko zelo dragocen sestavni del tega … je kot češnja na vrhu sadne kupe!

Tole je sporaševala, vi ste zapadli v disertacije 🙂
Niti ne slabe..

fleš tule je tudi zate odgovor!! in ja, lahko je oboje… tako, kot je dež in je sonce … le tako lahko ‘vidiš’ mavrico. pa me razumi če me lahko.

… ravno o tem sem govorila… o takšnem postavljanju … in, kot praviš ne-dam-se ‘o češnji na vrhu sadne kupe’ … ki pa je hkrati tudi ‘kozarec v katerem je sadna kupa’.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

opa! cec … nas je pohvalu!!!

fleš tule je tudi zate odgovor!! in ja, lahko je oboje… tako, kot je dež in je sonce … le tako lahko ‘vidiš’ mavrico. pa me razumi če me lahko.

… ravno o tem sem govorila… o takšnem postavljanju … in, kot praviš ne-dam-se ‘o češnji na vrhu sadne kupe’ … ki pa je hkrati tudi ‘kozarec v katerem je sadna kupa’.[/quote]
ma dejta nehat no, vsak ekstrem v življenju vodi v ekces, tako če neko stvar pretirano hvališ (precenjuješ) ali pa zaničuješ ( podcenjueš), tako da, seks je lahko samo seks, lahko pa je dober, lahko je slab, lahko je v užitek, lahko je po službeni dolžnosti, lahko je razvraten, živalski, nežen,, za ene je pika na i, za druge je alfa in omega, za tretje ja kao jagoda, češnja , banana na sadni kupi- kakor komu paše, zame ni nič kaj magičnega in misterioznega
glede marvice pq, pozabljaš, da sem lahko barvno slep, tako da tud od mavrice potem nimam kaj, seksam pa še vedno lahko, z ali brez mavrice

Kolikor vidim, vsi trije zagovarjamo v bistvu isto (vsak s svojega zornega kota): ne precenjuj, ne podcenjuj in ti dodajaš: ne eno in ne drugo, torej proč z ekstremi.

‘Seks je samo seks!’

Točno to: Saj je samo seks! In zato: a mora res biti povezan s toliko nepotrebnega trpljenja, nesreč … uničiti toliko življenj?

A ja? A potem kar daš? Precenjen praviš da je, ampak najprej hočeš sadno kupo, da bi pol dala češnjo gor? Pusti sadno kupo, če je tako. Seks je mnogo več kot to. Tudi češnja na sadni kupi ni.

Tadej, sadna kupa je prispodoba, pa češnja tudi …

Povej:

Je seks res potreba? Tako velika, da, če ne gre drugače, si ga je treba pa kupiti?

Nujen je kisik (brez njega ne moreš živeti dve dobri minuti), malo manj nujna voda (dan ali dva), še malo manj hrana (več dni do tednov), spanje (mislim, da se potreba tudi šteje v dnevih, tednih …) …

Ampak, kje je na tej lestvici nujnosti bi sploh bil seks?

Ljudje, pa ni jih malo, živijo tudi brez njega.

In če primerjam: notranji mir, zdrav notranji svet in bogato notranje življenje nekaterih asketov, ki so aseksualni po lastni izbiri (torej ne gre za ekstrem), z ekstremnim nemirom, brbotanjem perverzij v nezavednem in na sploh z neuravnovešenostjo s seksom obsedenih (govorim o ekstremu) …!

New Report

Close