Najdi forum

No, ja Jonson, ti si politično korekten. In prek tega ti nihče ne pride
blizu.

Govorjenje resnice je seveda kritiziranje.
In, Poznam je govorila o naših študentkah, Slovenkah. In zgoraj je bila Amsterdamska prostitucija omenjena. In o tem kako ta maturant…

In jaz sam sem povedal, da pri nas javnih hiš ni, ker so propadle.

kaj pa je resnica? in kdo njen razsodnik?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vem o čem je govoril Poznam. Marsikaj se dogaja na tem planetu. Ampak poglej dejstva. V prostituciji je daleč največ žensk, ki so prisiljene se s tem ukvarjati.

Sem se odzval na temo svobodna volja, ki si jo omenjal.

Ampak seveda:
Mi nismo samo država izvora, ampak smo tudi končna destinacija kamor prihajajo te prostitutke. In naši moški hodijo k tem prostitutkam na seks, ne vedo pa kaj se dogaja s temi ženskami, kadar se ne smejejo ko so z njimi. Ne vedo, kako so te ženske sploh prišle sem. Zanima jih samo telo in lastni užitki. Empatije ni. To je zombi-svet. In potem ti “zombiji” trdijo, da ljubijo svoje žene.

kaj pa je resnica? in kdo njen razsodnik?[/quote]

Ko sem govoril o resnici sem imel v mislih dejstva trgovanja z belim blagom in prostitucijo.

Resnica v smislu “svobodne volje” velike večine žensk, ki se ukvarjajo s prostitucijo.

Gre za kriminal ne za svobodno voljo. To so dejstva. Resnica je veliko bolj črna, kot si mislimo, da je.

Ne vem kaj si ti mislila…

kaj pa je resnica? in kdo njen razsodnik?[/quote][/quote]

Ko sem govoril o resnici sem imel v mislih dejstva trgovanja z belim blagom in prostitucijo.

Resnica v smislu “svobodne volje” velike večine žensk, ki se ukvarjajo s prostitucijo.

Gre za kriminal ne za svobodno voljo. To so dejstva. Resnica je veliko bolj črna, kot si mislimo, da je.

jonson … ti govoriš o statistiki. resnica je pa daleč nad statistiko… in ne ena in edina.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mogoče v svetu, v sloveniji prav gotovo ne. Sem imela priliko od blizu videt kako zadeve laufa. Res je, da se o teh prisiljenih v prostitucijo in z vzhoda največ govori, a ti garantiram da bi bil negativno presenečen, če bi pokukal v stanovanja, ki jih imajo študentke najete. A one niso na udaru, nihče jih ne izkorišča, zato se o njih pač nikoli ne govori. In tudi same se ne izpostavljajo.

Malo smo zašli s teme, a ne. Preveč smo se zapičili v določene besede, namesto v bistvo.

Ni res. Glede na podatke:

“Slovenija je tudi končna destinacija – za približno tisoč petsto deklet predvsem iz Jugozahodne Evrope in balkana, pa tudi za ženske in dekleta iz Jugovzhodne Azije.
V Sloveniji je namreč več kot sedemdeset nočnih lokalov v katerih delajo predvsem dekleta iz Ukrajine, Moldavije, Romunije, Bolgarije, …”

Če je študentska ponudba tako pestra, potem ne bi bilo treba “uvažati” v Slovenijo prostitutke iz drugih držav.

Malo smo zašli s teme, a ne. Preveč smo se zapičili v določene besede, namesto v bistvo.[/quote]

ne nismo zašli. tu konkretno govorim o resnici glede prostitucije. resnica ni samo statistika… resnic je toliko, kolikor prostituk je… in njihovih zgodb. nekatere govorijo celo o zgodbi uspeha. iz finančnega vidika. morala je spet nekaj povsem individualnega. vse ostalo so posploševanja, uokvirjanje in gola statistika.

Glej Jonson, ne mislim se s teboj kregat okol tega, samo v razmislek: od študentk prostitutk nima nihče nič, kapiš? Ni zvodnikov. Služijo samo zase, in zato tudi nikogar ne zanimajo.
Lahko se pa sam prepričaš. Lep dan še naprej.

če ženska lahko zasluži v 1 uri na dan toliko, ali več, kot druga v fabriki, pol je pa frej…..če pa dela 2 uri na dan si pa lahko privošči še enkrat več kot una ki dela v fabriki, če pa dela 3 ure na dan…….
res je, da določen del prostitutk to dela pod prisilo, kar je zelo žalostno in bi bilo treba to na vsak način preprečiti, ampak zelo veliko žensk to dela, ker se jim zdi to dober način zaslužka…moralna načela si pa vtaknite nekam !

Torej hočeš reči, da problema trgovanja z belim blagom ni oz. je pretiran? Trgovanje z belim blagom je torej iluzija, ker je samo statistika in nesmiselno posploševanje in zato ni niti blizu resnici?

Ti bi se morala dobiti z mojim profesorjem javnega zdravja, ki bi ti znal bolje razložiti bistvo statistike in kako statistika omogoča boljši pregled nad zdravstvenim stanjem prebivalstva in tudi pomaga pri ugotavljanju izvora bolezni, ko govorimo o statistiki v zdravstvu. Statistika se ukvarja s populacijo in ne s posameznikom. Čeprav pridobiva podatke od posameznika.

Statistika prikazuje samo realne podatke in ne imaginarne. Statistika ima svojo sporočilno vrednost, ki se jo uporablja v znanosti (naravoslovni in družboslovni). Ne govorim o anketah, ampak o statistikah.

Ne mešat statistike na področju ekonomije, ker ta temelji na iluziji.

Treba je razumeti bistvo kar želim povedati.

O moralnih načelih prostitucije nismo spregovorili niti besede. Govorili smo o tisti prostituciji, ki spada v kazenski zakonik. Take prostitucije je veliko več, kot o tisti o kateri ti govoriš.

Moški pa se slepijo, ko gredo k prostitutki, ker mislijo, da to delajo prostovoljno. Nekatere že, a velika večine ne.

Ne!

Če najprej odštejemo večinski delež prostitucije, ki odpade na prisilno prostitucijo (torej vse suženjstvo in ves trg z ‘belim’ blagom, pa tudi zaradi hudih osebnih stisk in hude revščine (ker tudi to je prisila, četudi se komu v nadaljevanju ne bo tako zdelo), kjer o kakšne UŽIVANJU sploh ne moremo govoriti, bi v preostalem, manjšem delu t.i. prostovoljne prostitucije našli komaj kakšno, ki v seksu za plačilo zares uživa. O tem pričajo dokumentarci, knjige, intervjuji …

In … Ne!

… ne bi tolerirala.

Ne razumem, kaj dogaja v glavah teh moških (pa tudi žensk ne, ki si npr. v tujini (menda prav tako vse bolj popularno) proti plačilu želijo seks in romanco z mladimi moškimi z roba družbe). Ne razumem, kako je lahko drug človek človeku LE OBJEKT! Meni se to zdi NEDOUMLJIVO!

A da se razumemo, načeloma nimam nič proti, če je ženska prostovoljno v tej ‘profesiji’, ampak KER SEM PREPRIČANA, da tisti, ki hodijo k prostitutkami, te nikoli ne vprašajo, zakaj to počnejo in se nikoli ne vprašajo, kaj če je tale punca, ki jo ‘porivam’ morda žrtev trgovine z belim blagom, čigava hči je, je komu mama, sestra, prijateljica … ker slej ko prej ti moški naletijo tudi na žrtve – ampak tega nočejo vedeti!

In če ti je važno samo, da ga nekam namočiš, človek ‘pod ali nad tabo’ pa je v tiste pol ure samo meso, samo objekt … eh, pa kaj naj s takim človekom? Ne bi z njim pila kave, kaj šele, da ga gledam v istem stanovanju!

Prvo je treba vzeti v obzir “kaki moški” hodijo k prostitutki, seveda pa gre za pojavni realizem in ne nekaj nevsakdanjega.

Se globoko strinjam da obstajata vsaj dve temeljni skupini glede prostitutk, in če vsaj o tisti drugi (prostovoljni) skupini laično razmišljam, se mi že od nekdaj zastavlja vprašanje le kako morejo recimo čakati kaj se bo prikazalo za vrati, kajti po tej logiki bi bolj razumel “radodajke”. Samo da tam ni keša…. Ali pač.

Če želiš ti koga v to prepričati ok.
Da pa nikogar ne zanimajo se pa hudo motiš.
Pred časom je bilo zaslediti izpoved ene take študentke. Je laufalo nekaj mesecev, dokler se nekega dne ni ena stranka izkazala za zvodnika. Plačal ji je z naslednjo stranko…Sredi Ljubljane…Tudi nekaj vzgojnih je bila deležna.
Je bilo konec luštnega, konec, danes bi, jutri ne bi. Stranke so prihajale
če ji je bilo ali ne. Kako se je izvlekla ne vem, ji je pa uspelo, če je to povedala.

Tebe še niso zavohali… Nobenemu na čelu ne piše- zvodnik:)
Pazi nase!

Aja, eden jo je nekomu zelo pohvalil in tako jo je šel šef preiskusit…

Torej hočeš reči, da problema trgovanja z belim blagom ni oz. je pretiran? Trgovanje z belim blagom je torej iluzija, ker je samo statistika in nesmiselno posploševanje in zato ni niti blizu resnici?

Ti bi se morala dobiti z mojim profesorjem javnega zdravja, ki bi ti znal bolje razložiti bistvo statistike in kako statistika omogoča boljši pregled nad zdravstvenim stanjem prebivalstva in tudi pomaga pri ugotavljanju izvora bolezni, ko govorimo o statistiki v zdravstvu. Statistika se ukvarja s populacijo in ne s posameznikom. Čeprav pridobiva podatke od posameznika.

Statistika prikazuje samo realne podatke in ne imaginarne. Statistika ima svojo sporočilno vrednost, ki se jo uporablja v znanosti (naravoslovni in družboslovni). Ne govorim o anketah, ampak o statistikah.

Ne mešat statistike na področju ekonomije, ker ta temelji na iluziji.

Treba je razumeti bistvo kar želim povedati.[/quote]

jonson pa ti me sploh nočeš razumet. ne govorim o statistiki, temveč o resnici. in nikakor ne trdim, da je statistika zanemarljiva.

če mi pa hočeš povedati kaj v zvezi z javnim zdravjem, ti pa lahko povem, da nisi rizičen samo če se prostituiraš, teveč tudi in predvsem če se ‘veseliš’ naokoli brez kriterijev kvalitete in zgolj za voljo kavntitete. in teh je neizmerno več, kot prostitutk in prostituirancev.

nikjer ne govorim, da ni problema trgovanja z belim blagom, ali pa rumenim in črnim.

prvo, malo statistike- po eni raziskavi iz lanskega leta med 60 -70 % italijanskih moških zahaja k prostitutkam ( včinoma med malico), torej kakšni moški so to? večinoma zadovoljni družinski ljudje? verjetno, je kaj narobe z njimi? ne vem, je kaj narobe z njihovimi ženami? ne vem , pač tako je, ker obstaja povpraševanje, obstaja tudi ponudba,to je trgovina, ker, očitno, ko rabijo bencin gredo na bencinsko, ko rabijo seks, pozornost, uresničitev spolnih fantazij grejo k prostitutki? verjetno je tako- dvomim pa da hodijo moški k prostitutkam zato, ker bi si želeli samo hitrega, neobveznega seksa brez čustev, zato obstaja samozadovoljevanje, je hitro , poceni, pa še nevarnosti ni da dobiš spb, razlogov zakaj nekdo hodi k prostitutki je ravno toliko kot je moških ki hodijo tja-sicer pa, bodimo pošteni, leta nazaj sem pač imel možnost spoznati dosti moških ki so zahajali v sloveniji k prostitutkam ( pač narava takratne službe)- velika večina je bila poročenih, baje srečno, marsikdo od teh moških je šel tudi k moškemu prostitutu ( pa dvomim do to to bili latentni homoseksualci, ali pa tud ne vem), pripravljeni so bili plačati dosti denarja zato, razvajali so te ženske, tu se ni šlo za poulično prostitucijo, ki pri nas itak ne obstaja, ker takrat je bila prostitucija še kaznivo dejanje, velika večina je bila tudi redna stranka, vsaj za dva vem, ki sta se poročila z žensko h kateri sta zahajala ( se ločila od žene), torej, ne pospološovat stvari in govoriti o seksu brez čustev, zna bit, da v marsikateremu ” srečnemu” zakonu seksajo z manj čustvi kot kak moški pri prostitutki- no nekdo mi je enkrat rekel ko sva pač bila na pijači in mi je razlagal o tem- da gre k prostitutki zato, ker dobi za svoj denar točno to kar si želi; če swi želi malo dominacije, jo dobi, če si želi analo, jo dobi, če si želi samo pogovr in da ga nekdo posluša, ga dobi,… če pa gre z kakšno žensko ven, pač jo pelje na večerjo, plesat,… ima isto stroške, pa še nobene garancije ni da bo na koncu seksal, stroški so pa višji- zna bit , da se sliši grdo, ampak tako pač je in po svoje ima celo prav
in še to, prostitutka ki da kaj nase, je zdrava, poskrbi za svojo varnost in zdravje, za svoj izgled, kajti koneckoncev, tako kot je delavcu sredstvo za preživetje orodje, tako je njej njeno telo njeno orodje in skrbi zanj ( nekaj drugega so ženske ko so zasvojene z drogami, alkoholom, njih se itak tisti ki dajo kaj nase in imajo denar izogibajo)
sam osebno še nisem bil pri prostitutki, niti nikoli nisem imel željo, sem jih pa dosti spoznal in večinoma se gre za popolnoma vsakdanje ženske, marsikatera od njih je bila, pa če verjamete ali ne z diplomo v žepu, študentke pred koncem študija,skratka, inteligentne in razgledane ženske
se pa strinjam, se pa tudi tu dogajajo svinjarije, ampak spet, bodimo pošteni, koliko žensk je deležno spolnega nadlegovanja, psihičnega in fizičnega maltretiranja na povsem običajnih delovnih mestih? koliko žensk je moralo v službi nuditi spolne usluge svojemu nadrejenmu za obstanek , napredovanje, v stahu pred eksistenco, koliko je takšnega izsiljevanja?
sicer pa vsi se prodajamo za denar, vse skupaj je samo stvar perspektive)

Vidim, da te zgolj zanimajo odzivi drugih na zastavljena vprašanja, saj nanje sama nisi odgovorila. Ker pa sem ženska, mi je s tvoje strani dovoljeno, da lahko tudi kaj napišem – a se bom tokrat namenoma izognila tematiki prostitucije.

Ker je to forum, kjer naj bi gradili védenje in debatirali o področju čustvene inteligence, bom skušala odgovoriti v tem duhu. Ne bom navajala linkov dokazne, navezujoče literature (da ne bodo sprožene polemike o nezdružljivosti teorije in prakse – čeprav ob prebiranju zakonitosti, ki vladajo v medčloveških odnosih, velikokrat dobim potrditev, da prav tako živim takrat, ko sem povezana z drugimi).

Svoje otroke pripravljamo po svojih najboljših močeh na življenje. Želimo, da bi bili srečni, da bi v njem našli njihovo lastno poslanstvo in smisel. O naših prepričanjih in dobronamernosti ogromno pove preprost odgovor na vprašanje samemu sebi: “Bi svojemu otroku svetovala tako ravnanje, če bi bila o tem povprašana?”

Morda se bo komu spet zazdelo, da nimam stika z realnostjo, da si zatiskam oči pred dejstvi. Trudim se dopuščati drugim, da živijo tako, kot najbolje znajo. A ko mi prijateljica reče, da sem nepopravljivo romantična, da skušam vse idealizirati, se ji nasmehnem nazaj: “In veš kaj? Takrat sem najbolj srečna, ko zmorem okoli sebe videti lepo.”

kar realno napisano,
jaz osebno nisem imel “delovnih stikov s prostituko”, pogovarjal pa sem se že z njimi in kot zanimivo se mi je zdelo, da cca 20% strank ne išče tam seksa ampak se z njo pogovarja.

New Report

Close