Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Prosm usaj poskus pomagat

Prosm usaj poskus pomagat

Ojla ljudje…no moj problem pa je da mi grejo usi sovrstniki ful na ziuce mislm sj ubistvu me briga za njih pac nj majo svoj lajf in to…uzivaj al neki sam problem je da ne najdem niti enga cloveka k bi biu normaln s tem mislm pac to d ne dela duck fejsou na slikah in se guzi in ne govori sam o nevem bibrju al pa kj al pa kok je to kjut pa fejk pa o lajf…in tak glup danasnji sleng…sam une k so na drugi strani recmo ne nosjo mejkapa pac js ga k mam celo faco mozoljev pa ja zakaj ne bi postau leps ce lahko..lah.tiste pa so za svetom in govorijo o otrocjih temah in usi uporabljajo bedne fore za zabijat z neta pa ughhhhhh kok mi gre use na jetra sam d bi si nasla druzbo starejsih ldi pa pac nekako nemorm k sm iz faking majhnga kraja k ni nc tam in ja sm mal mans in ne zgledm cis nc odraslo pac kljub 14 rosnim letom in me ne jemljejo resno starejs ljudje k mislejo d sm piflar k mam dobre ocene ubistvu se grebm kokr le morm d dobim 5 ko sam nism pa piflar k hocm met socialn lajf sam u danasnjih casih je moderno d delas selfije sam moja samozavest gre ze u minus in nimam snepa ne ig ja in nimam profilne na fb ju k se enostavno ne sprejmem in mam napade panike in ko vidm kakga lepga tipa si recm kdo bi hotu tebe met in se s tabo druzt in zato ssploh ne tezim zdejsnjim frendom ce bi se jim lahko tko reklo…ja mam obcutk d grem na jetra usem celo familiji sam pac nism normalna najstnica k ma nevem kok prjatlov in se druz in ji je useen za solo…upam d je kdo to prebrau:)

A zdj pa ne pišeš u slengu ti?
Mazoli bodo itak zginl tm do 19 leta in itak si še v osnovki, tko da je itak bol pomembn, če maš dobre ocene, pol ko boš 19 tko ko js pa začni bol za fanti gledat. Si vsaj tolk pametna, da veš kaj je pomembn u lajfu in pametn razmišlaš boš še prežvela ta najstniška leta pol bo pa bolš, pa dej si fotko na Fb, ni noben tolk grozn, da si je ne bi mogu dat, si preveč stroga do sebe punca, mal se sprost in zadihi pa bo. 😉

hvala ti za te vzpodbudne besede sam itak mi ne pomagajo ful…sam useen lepo od tebe kdorkol ze si…sam lajk usi se druzjo in meni ze mama neki namigava oz me hoce prepricat da se grem druzit z ljudmi in use mozna tabore mi predlaga ja ampak kaj hocm ce se ne znajo druzt k so sam na mobiju in to…in ja usi bojo mel tipa js bom pa…in kaj sele srednja noben ne gre na tisto solo pac mislm sploh u tisti kraj haha…sori ce jamram in sm ti/vam zapravla cas

Ne rabiš me vikat, kr sm str 19 let. 😉
Ma to da so vsi na fonu najbrž ni čist res, kr tud js poznam in vm, da se tud taki najdejo k niso skus na fonu. Js tud recimo sploh ne uzamem fona iz žepa, če gremo jest s frendi. Se lepo pomenmo in ni blo še nikol da bi kdo na fon gledal, edin če postane pogovor dolgčasn. Sm to morš pa sama pazt, da ga nardiš zanimivga.
Glede tipa si pa itak 14 stara, tko da je še cel lajf pred tabo in najbrž nočeš že zdej zanosit in tud tiste punce, k se že zdj dol dajejo pol noben ne mara, kr vsak ve da so lahke.

Lej js tid nism na fonu skus in to pomen, da nismo vsi taki, tko da se ne boj in boš kakš ga tazga najdla. Pa tud to je dobr, da greš v nov kraj pa spozaš nove ljudi, boš mogoč kakšnga tazga srečala, k ne bo skus na fonu. 😉

Če te kej zanima pa sm vpraš, men ni problema odgovort in vedn rd pomagam.

Evo, sem se delno našla v tvojem opisu, čeprav je od moje OŠ že 15 let, ko folk še ni bil obseden s FB in telefončki. Bili pa so razni idoli, make-up, pretesne in “pokaži golo kožo” cunjice, cigareti, alkohol in prve sex izkušnje. 😉 Recimo, da sem bila preveč tiha, mirna in preresna za sovrstnike in se nikakor nisem mogla vključiti v njihovo družbo, kljub temu, da sem rada pomagala in nisem bila konfliktna. Nasprotno – velikokrat sem bila zasmehovana ali celo fizično napadena, ker nisem kadila, ker nisem bila lepotica, nisem imela fanta in zato nisem bila kul. Ker smo živeli na vasi, tudi jaz nisem imela otrok svoje starosti za družbo, razen brata. Imela sem samo 1 prijateljico, ki je bila prav tako “outsider” in “piflarka” kot jaz. 🙂 Sčasoma sem opazila, da postajam zagrenjena, da me vsaka nesramna beseda zelo prizadene. Pomagalo mi je pisanje dnevnika, da sem vsak dan sproti dala iz sebe vso razočaranje, žalost, odrinjenost. Prav tako pa sem se v pomanjkanju družbe lotila branja različne literature, dolgih sprehodov v naravi in prostovoljne pomoči drugim.

Kdaj bo to minilo? je bilo moje vsakodnevno spraševanje. Vse mine… Srednja šola je bila že boljša, čeprav so se tudi tam našle “cvetke”, ki so grenile vsakdan. Ampak bili so tudi prijatelji, enako čudni kot jaz. 😉 Potem je prišel faks, ko srečaš ljudi z enakimi interesi in končno sem tudi jaz našla zabavno družbo zase. Danes imam doktorat, sem zaposlena, samozavestna in pogumna ženska. In zadovoljna, da sem ostala zvesta sama sebi, da nisem podlegla pritiskom družbe v najstniških letih in “zabluzila”.

Kaj pa ljubezen? No, grda, zasmehovana račka z debelo ritjo in premajhnimi prsmi je pri 18. spoznala fanta, s katerim sva se super zaštekala! Tako super, da sva se pri 25. poročila, skupaj prepotovala kar nekaj držav, naredila precej neumnosti, preplesala skoraj vsak vikend, končala potapljaške tečaje,… In pri 29. postala starša mali punčki. 😉 Če smo že pri tem – zaradi dojenja je velika rit kar nekam skopnela, joške pa bi mi zavidala celo Pamela Anderson! 😛

Kaj je namen tega romana? Ne, ne hvalim se, ne potrebujem “lajkov”! Tebi avtorica in morda še komu, ki je v najstniških letih sem želela dati vzpodbudo, da vse mine (mozolji, okrogla postava, debela očala, zasmehovanje, osamljenost, ipd.). Sčasoma tudi “čudni” uspemo dobiti prijatelje, kolege, super družbo, partnerje. Pomembno je, da ostanete zvesti sami sebi, ne prepustite se malodušju in zaradi jeze ali žalosti ne škodite drugim. Najdite hobi, zapisujte občutja, pomagajte drugim, pohvalite koga, zahvalite se, nasmejte se – tudi, če gre za popolne neznance!

Pogumno in čez 15 let ne “prešpricajte” obletnice valete! 😀

Ej ful ti hvala d si to napisala…sam zdj je mama rekla d ce bo tko slo naprej d me bo poslala h psihologu in ja…lajf je jeba

Ej ful ti hvala d si to napisala…sam zdj je mama rekla d ce bo tko slo naprej d me bo poslala h psihologu in ja…lajf je jeba

Tud js še nimam punce in če si še samska sma lahko par. Sam se morava enkrat srečat, da vidma če se ujamema.
Bi ti res rd pomagal in ti bi tud men ful pomagala, če bi šla skupi na pijačo. 🙂

Tud js še nimam punce in če si še samska sma lahko par. Sam se morava enkrat srečat, da vidma če se ujamema.
Bi ti res rd pomagal in ti bi tud men ful pomagala, če bi šla skupi na pijačo. 🙂
[/quote]
Lahko bi probala sam…kok si star in s kje prblizn pac in ja mogoc kksn mejl fb karkol

Kaj točno bi pa psiholog ugotovil? Da si v puberteti? 🙂 Dvomim, da potrebuješ psihologa, razen v primeru, da si v resni depresiji ali razmišljaš o samopoškodovanju.

Lahko pa se izogneš psihologu in maminim skrbem tako, da sprejmeš njen predlog in se čez počitnice res udeležiš kakšnega tabora. V SLO jih je polno – od jezikovnih, umetniških, športnih,… Sama sem nekoč šla na jezikovni tabor za 14 dni in tam je bila zakon družba pa še svojo obupno nemščino sem malo zglancala, hehe! Torej: preglej splet, izberi več možnosti, ki so ti všeč in jih sama predlagaj mami. Skupaj potem določita takega, ki ustreza finančno, lokacijsko,…

Boš ubila več muh na en mah:
1) mami bo videla, da reagiraš odraslo, si želiš nekaj izboljšati in ti bo dala malo miru s svojimi skrbmi zate,
2) spoznala boš sveže obraze, ki imajo podobna zanimanja kot ti,
3) izpopolnila boš kakšno veščino ali se naučila kakšno novo (jezik, glasbo, gibčnost,…),
4) morda se zaljubiš 😉 (pametno – poskrbi za zaščito).

[/quote]
Lahko bi probala sam…kok si star in s kje prblizn pac in ja mogoc kksn mejl fb karkol
[/quote]

Čau. Zdej sm še enkrat vse prebral in ugotovil, da si stara 14 let 🙁
Sem mislil, da si starejša, kr js sm star 19 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close