Najdi forum

PROSIM ZA VAŠE MNENJE

Sem poročena z dvema hčerkama. Delam v javnem sektorju, mož pa ima družinsko firmo na bivšem domu – lastniki so mama, oče, on in brat.
Živiva na mojem domu oz. v hiši mojih staršev.
Ta weekend sem doživela pravi šok. V soboto je imel moj mož 20-obletnico končanja osnovne šole s sošolci. Vse lepo in prav. Domov je prišel v jutranjih urah s sosedom. Zjutraj, ko sem vstala sem “prečekirala” njegov gsm in videla par sms-ov, ki jih nisem pričakovala.
Namreč, v njihovem podjetju dela skoraj 3 leta tajnica, ki je dve leti mlajša od mene oz. štiri od njega. Ima “kao resnega” fanta in se kar nekaj časa trudita imeti otroke.
1. sms – čao, je začela fešta? piše ona
2. sms – je, je začela. Pa ti? piše on
3. sms – pazi, kaj delaš. piše ona
4. sms – zame je samo ena, edina. piše on
5. sms – upam, da sem to jaz, lupčka. piše ona
6. sms – rad te imam! piše on

Mislim, jaz nisem vedela, ali berem prav ali vidim prav, al kaj je?!
On je še spal, čuvala sem njegov gsm, da ga ne prime v roke takoj ko se zbudi in zbriše vse. Ko je vstal sem ga vprašala, kaj to pomeni? Pa je odgovoril sama zajebancija. HALOOOOOO Zajebancija? S takimi sms-i med sodelavko, ki se meni dela, da je prijateljica in z vsemi ostalimi, za
hrbtom pa piše med weekendom take sms-e mojemu možu – njenemu šefu in sodelavcu. Halo???
Ma kaj misliš, da sem iz hruške padla al kaj?
Jaz še v življenju nisem nobenemu napisala, da ga imam rada oz. pošiljala “kao” sodelavcem lupčke.
Ona pa, da ona ima tak odnos do prijateljev.
Danes sta se prikazala pri meni in me prepričevala, da onadva nimata nič skupej. Ma kaj si mislita, da me bosta z enim odgovorom prepričala al kaj?
Šli smo do njegovih staršev, ker sem jim povedala, ker gre za njihovo delavko in jim dala ultimat – ali gre gospodična iz njihove firme proč ali pride njihov sin oz. moj mož k njim nazaj živet.
Jaz teh “zajebancij” ne bom prenašala več. Pa je rekel tast, da to se ne reši na tak način, tudi če gre delavka proč, da to morava midva rešit med sabo. Kako naj mu zaupam, da gre vsak dan v službo k njej in da se med sabo zajebavajo in nevem, kaj imajo. Mi poveste prosim, kako?

Kaj bi vi naredile na mojem mestu?
Nisem mislila, da bom to doživela, predvsem ne zaradi najinih otrok.
Od zdaj naprej sem mu dala ultimat, do zdaj sem bila jaz na bolniških zaradi otrok, od zdaj naprej boš ti. Do zdaj sem jaz vozila otroke na dejavnosti, od zdaj naprej boš tudi ti. Da boš vedel, da imaš familijo in otroke in z njimi tudi obveznosti, ne samo pridet domov in fertik. Jaz pa tekat z njimi cele popoldneve in sama. Za plačilo pa dobim tako lepo nagrado. Upam, da moja mama tega ne bo zvedela, kajti če izve, jo bomo v kratkem pokopali. To jo bi najbolj potrlo, bolj jo nebi nobena stvar.
Je pa težko pod isto streho skrivat oz. “glumit”, da je vse ok, če ni.

Oni te delavke ne bodo dali proč, to sem skoraj 100%-na, je reku tast, da pridnih delavcev se težko dobi. Ok, pol pa boste mene zgubili in dve vnukinji. Kakor,da je nenadomestljiva. Ona jih tako obrača, da to ni res. Ona je tam sama v pisarni, dela kar hoče, oni so več ali manj na terenu, jo kokolirajo, ona jih pa “zajebava”.

Kaj naj naredim?
Naj povem, da ne spim, ne jem, nič. Ne morem od živcev.
Dajte mi nasvet!

Ninika, pozdravljena!

sem tako šokirana, da sem šla še enkrat prebrat sms-je.
moje mnenje: sigurno nekaj imata. veš, lahko je tebe imeti za “prijateljico”, na tak način ne boš ti (kao) nič posumila. kar obrača se mi, res.
sicer ne vem, kakšen odnos imata z možem, ampak če ji je napisal, da jo ima rad, je sigurno nekaj na tem.
ne vem, dobro premisli.
jaz bi odšla. tak človek zame ne obstaja več. tudi mene je “nekdo” prizadel. samo zato, ker sem ga imela rada. preveč. ampak se dogaja.

jaz ti res želim, da se pobereš, zaupanja itak ni več. če pa ni zaupanja, pa ni pravih, iskrenih odnosov.

pa še to: jaz ne bi mogla niti spat več z njim v isti postelji, glede na to, da je imel z drugo FIZIČEN kontakt.

javi, kako si rešila problem

mislim nate

🙂

Spostovani
Ne bom napisala,da to ni nic…mislim pa da ste reagirali prevec impluzivno.To ni stvar njegovega oceta in njegovih sorodnikov…niti vase mame.To je stvar vaju dveh,saj mislim da sta dovolj civilizirana,da se znata pogovoriti.Postavljati neke ultimate v smislu odslej bos tudi ti vozil otroke in jemal bolnisko je nesmiselno.To bi morala urediti ze na zacetku.Tudi groznje,da starsi ne bodo videli vnukinj se mi zdi nesmisel,saj s tem ne boste prizadelji sebe in moza ampak otroke.Ne glede na vaso odlocitev si zapomnite….otroci imajo PRAVICO do OBEH roditeljev in vi NIMATE PRAVICE odlocati v imenu otrok.Niti ce ste jezni in gresta z mozem narazen.Zal se v takih primerih potem sovrastvo vrsi preko otrok in vsak dokazuje svoj prav.To ni zadeva otrok …ampak zadeva moza in zene.
Verjemite da vem kaj govorim ….jaz sem se locila ampak NIKOLI nisem lomila kopja na otrokih….ko bo cas se bodo odlocali zase….do takrat pa sem kljub vsemu za to,da kolikor mogoce otroci obdrzijo OBA roditelja…kljub morebitnim locitvam

Pozdravljena eli1,
narobe ste razumela par stvari.
1. Nikoli nebi otrok odtrgala od očeta in starih staršev.
2. Nikoli nebi govorila o tej stvari njegovim staršem, če se to nebi dotikalo njihove tajnice v njihovi družinski firmi. Tudi mojim staršem nisem.
To vem, da je najina stvar in da jo morava midva razčistit.
Vem pa, da je edina rešitev, da tajnica gre proč. To ba zagotovo vem.
lp ninika

Pozdravljeni ninika000!

Najprej se vam opravčujem za pozen odgovor, sem namreč ravno prevzela moderiranje tega foruma, ter hkrati ravno včeraj prišla iz dopusta.

Moram priznati, da je situacija, v kateri se nahajate resnično nezavidljiva. Definicija varanja je sicer lahko različna, glede na način življenja in navade posameznega para. Ampak če vi to tako doživljate, potem že sami SMS-i pomenijo varanje oz. nezvestobo. Vprašanje pa je ali vas je varal le na čustveni in besedni ravni, ali pa tudi fizično. Kakorkoli že je, za vas to ni dopustno, pa čeprav to on imenuje “zajebancija”. To mu morate jasno povedati.

Morala se bosta usesti in se resno pogovoriti o problemu, ki ga imata, v kolikor želita rešiti vajin zakon. Nisem pa prepičana, če bosta to sposobna sama, saj se bojim, da bo glede na vajino dosedanjo komunikacijo izpadlo kot set obtožb, izgovorov in “groženj”. In če vam odgovorim na vaše vprašanje, kaj bi storila na vašem mestu, je odgovor, da bi z možem stopila do kakega zakonskega svetovalca, ki bi nama pomagal najti pot do ponovne vzpostavitve zaupanja. Če on ne bi hotel iti, bi mi to tudi nekaj povedalo o tem, koliko je pripravljen storiti za najino zvezo. Ne bi pa preko tega problema, reševala drugih najinih problemov, ki se tičejo organizacije najinega vsakdanjega življenja, razdelitve nalog itd., saj je to problem zase.

Z njegovo “ljubico”, upam da bivšo, pa se ne bi ukvarjala, saj je težava v vašem nezvestem možu in ne v njej, čeprav verjamem, da ste besni nanjo in da se tolažite, da bo problem rešen, ko bo ona šla, ker bi bila to tudi najbolj enostavna rešitev. Vendar četudi jo bodo odpustili, bodo dobili novo tajnico, ki bo lahko še bolj zapeljiva in se bo lahko vaš mož z njo ravno tako dobro razumel. On je tisti, ki se bo moral naučiti pustiti druge ženske pri miru, če mu je kaj do svoje žene in svoje družine. Čeprav pa se strinjam, da bi bilo za vse skupaj lažje, če bi se ona umaknila, vendar je to težko zahtevati od moževih staršev, ker tudi ne bi bilo v skladu z zakonom, če bi jo odpustili iz takšnih razlogov.

Lep pozdrav in veliko uspeha pri razreševanju boleče situacije,

Jana Metelko dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close