Najdi forum

prosim za vaše mnenje

Spoštovani!

Sem Z.Š., rojena leta 1938 z naslednjimi težavami ( izvid ). Lepo Vas prosim za vaše mnenje. Operacijo sem imela 4.4.2004.
Na podlagi izvida Vas prosim za mnenje – naj ponovno pristanem na poseg? Ali obstajajo druge možnosti zdravljenja?

Stalno ima bolečine v križu desno ter po desni nogi. Težav je več po daljših obremenitvah ter statičnih držah. Ponoči jo bolečine zbujajo. Po hoji jo ustavljajo pri približno pol ure.

Ni antalgične drže, gibljivost je dobra. Na otip ni izrazito boleče točke. Pri gibih bolečnost v križu desno “zgoraj” s širjenjem po desni nogi. Nevrol. izpadov ni, moč simetrična, razlik v refleksih ne najdem, pseudolasegue desno 70 stop., bolj neprijetna je ekstenzija.

RTG: LS- prehodni segment LVI, stanje po operaciji HD LIV-V, blage degen. Spremembe po velikih sklepih od L III navzdol, izraziteje po malih sklepih istih segmentov s stenozo spinalnega kanala.

Glede na neuspeh dosedanje konzervativne, vključno z infiltracijo terapije, bo ponovila LSR in CT za oceno utesnitve spinal. kanala ter EMG korenin LV in SI. Glede na ta izvid ev. sprostitev kanala .

Iskrena hvala in lep pozdrav, res hvala, da ste si vzeli čas!

Zdenka

Draga Zdenka,

Izvid, ki ste ga poslali je seveda dobra informacija, vendar premalo, da bi lahko komentiral ali predlagal nadaljni možni potek zdravljenja.
Predvsem je potrebno oceniti današnje stanje, bolečine, gibljivost itd, videti tudi slike, na osnovi katerih je omenjeni izvid nastal, na osnovi tega bo o možnostih zdravljenja mogoče povedati kaj več.
Vsekakor vas vabim v našo ordinacijo, upam, da je možno najti pozitivno pot do rešitve vaših težav.

Lep pozdrav,

New Report

Close