Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Prosim za tolmačenje izvida

Prosim za tolmačenje izvida

Pozdravljene,

prosim za tolmačenje sledečega izvida:

S-TSH 0,23
S-fT3 3,1
S-fT4 12
S-anti-TG: 524,0 IU/mL
S-TSI: 4,5 IU/L
S-TG: 5 μg/L- prisotna so TSI in anti TGI ščitnična protitelesa, ob tem je TG nizek.

Kaj pomeni,da so prisotna protitelesa. Ali je možno,da imam znake hipo kot tudi hipertiroze?
Mnenje glede na izvid je, da imam aktivno avtoimunsko hipertirozo, ampak se mi ne tresejo roke, nimam povišanega pritiska (prej zmanjšanega) EKG vredu, sem pa depresivna, počasna, utrujena, zredila sem se, kondicija mi upada. Ne vem ,kaj se dogaja z mano,ampak nekaj ni vredu.

Prosim za odgovor…

Lep pozdrav,

Simona

Simona, lepo pozdravljena,

z rezultati brez referenčnih mej si bolj težko pomagamo. Kar pa se tiče hkrati prisotnih znakov hiper- in hipotiroze – ja, je možno, da imaš hkrati oboje. Tudi meni se je to zgodilo. Enkrat je bil razlog v pomanjkanju kortizola, drugič pa selena. Odkriti razlog za tako čudno stanje pa ni bilo enostavno. Z nadledvičnimi žlezami imajo zdravniki težave, oz. jih nimajo, ker se z njimi kar ne ukvarjajo ;). Pomanjkanja selena pa tudi nikdar ne bi ugotovila, če ga ne bi moja zdravnica vključila med krvne teste. Po bitki so seveda vsi generali pametni, ni bilo več težko najti povezave med vdihavanjem formaldehida in povečano porabo selena, ki je z običajno prehrano nisem mogla več pokrivati tako kot prej.
Seveda niti slučajno ne trdim, da gre pri tebi za kaj podobnega. Pravzaprav tvoji znaki res bolj na pomanjkanje ščitničnih hormonov kažejo, tako da ne vem, kaj naj ti rečem.
Srečno,

Alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close